maandag 22 juli 2019

Veiligheidseisen speeltoestellen

Bij iedere Wickey Speeltoren jr. Bekijk snel het grootste assortiment. Kies uit 1producten vanaf € 190. Veiligheidseisen speeltoestellen.


Ook de indoorspeeltuinen schieten als paddenstoelen uit de grond. De Europese normen op het gebied van speeltoestellen helpen bij het voorkomen van ongelukken en blessures van spelende kinderen.

De beheerder of eigenaar van een openbaar toegankelijk speeltoestel moet zorgen dat dit toestel voldoet aan deze regels. Het besluit verplicht de eigenaar om van elk speeltoestel een logboek bij te houden. De speeltoestellen voor kleine kinderen staan vooraan op het speelterrein, bekeken vanaf de ingang.


Bewegende speeltoestellen als schommels en glijbanen staan niet dicht bij een muur of afscheiding. Wanneer u twijfelt over de veiligheidseisen van uw speeltoestellen kunt u rekenen op de expertise van Allgroen bv. Wij bieden u een uitstekende service en hoogstaand eindresultaat. Tevens profiteert u van een aantrekkelijk tarief.


Voor veiligheidseisen speeltoestellen kunt u ons inschakelen. Wij besteden grote aandacht aan de veiligheidseisen van onze speeltoestellen.

Maatwerk professionele speeltoestellen. Naast het standaard assortiment ontwerpen wij goede speeltoestellen die volledig naar jouw wensen worden gemaakt. Een kind kan bijvoorbeeld wel inschatten dat het niet zomaar van een hoog platform af moet stappen, maar kan niet inschatten dat het hoofd kan blijven haken als het achterwaarts door een hek heen klimt. Een babybouncer is een speeltoestel , gemaakt voor kinderen die hun hoofd goed rechtop kunnen houden, maar nog niet kunnen lopen.


Niet alleen speeltoestellen dienen veilig te zijn, ook de ondergrond moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen is van toepassing op onder andere speeltoestellen in de publieke ruimte. In het WAS is de definitie van een speeltoestel : inrichting die bestemd is voor vermaak of ontspanning, waarbij uitsluitend van de zwaartekracht of de fysieke kracht van de mens gebruik wordt gemaakt.


Attractie- en speeltoestellen gaan vergezeld van een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing met aanwijzingen, veiligheidsinstructies, waarschuwingen en andere relevante informatie, die degene die het toestel voorhanden heeft, in staat stelt het toestel zodanig te installeren, te monteren, te doen gebruiken, te demonteren, te inspecteren en te. Bespaar tot wel via kiesproduct. Bovendien kunnen wij uw speeltoestellen controleren, herstellen, repareren of onderhouden. Dit geldt niet alleen voor de speeltoestellen zelf, maar ook voor de ondergrond waarop ze staan.


Inspectie in de speeltuin. Als een speeltuin is ingericht met speeltoestellen die voldoen aan de veiligheidseisen is inspectie minstens zo belangrijk om te bewaken dat de speeltoestellen aan de veiligheidseisen blijven voldoen. Kinderen zijn inventief en gebruiken materialen op creatieve wijze. Daarom is het belangrijk om regelmatig je inventaris in het speellokaal en op het schoolplein te laten inspecteren. De meeste leerkrachten zijn intussen bekend met Bewegend leren.


Nijha heeft tips en sport en spelmaterialen om Bewegend leren toe te passen in de school. U mag alleen speel- en attractietoestellen gebruiken die een certificaat van goedkeuring hebben.

Speeltoestellen en de inventaris in het speellokaal worden intensief gebruikt. Een certificaat uit een andere EU-lidstaat kunt u omzetten naar een Nederlands certificaat. De NVWA inspecteert of speeltoestellen in de openbare ruimte veilig zijn.


We nemen maatregelen als we onveilige speeltoestellen aantreffen. Een speeltoestel mag slechts op de markt worden gebracht als zowel aan de algemene veiligheidseisen als aan de specifieke veiligheidsbeginselen over het ontwerp en de vervaardiging ervan voldaan wordt. Voor de speeltoestellen maakt het niet uit: de regels zijn voor alle toestellen hetzelfde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts