woensdag 24 juli 2019

Klompenpad lunteren

Veel grootschalige weilanden met monocultuur, verwacht daar geen kruiden en bloemen. U doet er goed aan een wasknijper mee te nemen en de klompen kunt u thuislaten want dat loopt niet lekker op asfalt. We liepen al menig klompenpad waar we zeer tevreden over waren maar het Meulunterenpad is de naam klompenpad onwaardig. Ontdek het mooie buitengebied van Lunteren.


De combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan! Via de Dorpsstraat lopen we Lunteren uit en al snel over onverharde paden door de weilanden.


We steken een spoorlijntje, het zgn. Kippenlijntje, over en lopen naar het gebied van de Goudberg. Langs de flanken van de Goudberg lopen we langzaam omhoog en passeren de Notarisbank en komen even later bij het Middelpunt van Nederland. Ede, het wandelmiddelpunt van Nederland.


Bepaal eerst waar je je wandelroute wilt beginnen. In het gebied staan informatieborden, aan de randen van het gebied waar in de meeste gevallen ook een. Na de kerstdagen bent u vast wel toe aan een frisse wandeling. Op verschillende plaatsen langs het Doesburgermolenpad brengen de midwinter-hoorns van blaasgroep “De Dijkbloazers” uit Lunteren hun melancholieke geluid voort.


Het Meulunterenpad is een nieuw klompenpad , wat vorige week is geopend. Hoewel ik bijna overal al wel geweest ben zaten er toch een paar paden bij die ik nog niet kende. Via zandwegen als de Blankespoorsedijk en de Bisschop lopen we weer naar Lunteren en wandelen via de Dorpsstraat weer naar het beginpunt van deze route.


Op de parkeerplaats van Restaurant Wormshoef staat een informatiepaneel van over dit klompenpad. Een fotocollage van het Meulunterenpad. Meulunteren is een buurtschap in de gemeente Ede ten noord-oosten van Lunteren liggend in voornamelijk agrarisch gebied. Het ligt aan de Meulunterseweg die van Lunteren naar De Valk loopt, ongeveer ter hoogte van de kruising met de Hessenweg aan de voet van de Goudsberg. Zoveel mogelijk oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes worden met hulp van de bewoners opgespeurd en hersteld.


Wandelen, dwars door de weilanden! We wandelen over zandwegen, door weilanden,. Nuttigt u die op het ruime terras, dan geniet u volop van het panoramische uitzicht op een deel van de Gelderse Vallei. Na een fietspa een landweggetje en de gezellige winkelstraten van Lunteren kunt u het Museum Oud- Lunteren nog bezoeken, u komt er langs. Daarna stapt u weer snel in de trein.


Ik ben benieuwd naar het klompenpad. Meerdere keren heb ik over de diverse paden gelezen en vind het de hoogste tijd om nu zelf eens op ontdekkingspad te gaan. De meneer met de klompen had ons verteld de straat rechts van het Kulturhus in te lopen om dan aan het begin van de Evekinkweg het infobord van de route aan te treffen.


Deze website biedt informatie over het dorp Lunteren en omgeving en diverse interessante onderwerpen. Zoals op recreatief gebie de agenda met alle activiteiten die worden georganiseer fiets- en wandelroutes. Tevens vindt u de gegevens op medisch gebie scholen, verenigingen en kerken.


KB Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u. Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. En als je nog meer video wil bekijken dan abonneer dan op dit kanaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts