dinsdag 2 juli 2019

Koffiedik in de tuin

Koffiedik in de tuin

Der mutige VorschIag eines Unternehmer wird sich für immer auf lhr Einkommen auswirken! Macht Sie reich in Tagen! Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis!


Koffiedik in de tuin

Gutachten und fachärzrliche Beratung für Betroffene u Versicherte. Olaf Verheij woont en tuiniert sinds jaar in Haarlem. Zijn ambitie is om een tuin te maken waarin mens en dier genieten, zonder dat het alle vrije tijd op slokt. Belangrijke begrippen in Olafs tuin zijn variatie, experimenten en ruimte voor rommel. Naast een biertje, rosé en de barbecue.


Koffiedik voor het planten. Geef je planten een goede start door een koffiefilter met koffiedik te mengen met potgron stort dit in het plantgat en plant de plant naar keuze. Het werkt verder goed tegen katten in de tuin. Niet veel mensen weten het, maar koffiedik kan je heel goed gebruiken in de tuin.


Koffiedik in de tuin

Gebruik koffiedik om katten uit je tuin te houden. Het kan ook gebruikt worden om katten weg te houden die het leuk vinden om met je planten te spelen. Manieren om koffiedik te hergebruiken In de tuin. Planten die het goed op licht zurige grond doen zijn onder andere rozen, lavendel en hortensias en zijn dan ook gek op de toevoeging van een beetje koffiedik. Spoel de koffiedik vervolgens weg met een ketel kokend water.


Houd huisdieren uit de tuin Als de hond of kat de tuin gebruikt om te plassen, proberen dan eens de tuin met wat koffiedik en sinaasappelschillen te besprenkelen. Katten en honden hebben namelijk een hekel aan de geur van koffie en zullen dan niet meer in de tuin plassen. De koffiedrab kan erg bevorderlijk zijn voor je tuin. Nu kun je natuurlijk denken aan het voeden van de composthoop, maar je kunt koffieprut ook direct gebruiken in je tuin.


Hoe je het dan precies kunt gebruiken in je tuin ? Maar het is een middel waar mensen veel mee kunnen doen. Voor de tuin , als schoonheidsmiddel en als vliegenbestrijders. Toepassingen met koffiedik. Sinds enige jaren gebruikt men koffiedik als substraat voor het kweken van paddenstoelen zoals de oesterzwam. In de tuin kan koffiedik gebruikt worden om slakken en katten weg te houden, of als mest voor planten die van stikstofrijke voeding houden.


De meeste mensen gooien de koffiedrab direct weg. Want koffiedik in de tuin gebruiken heeft heel veel voordelen. Het is een low-budget plantengroeimiddel en houdt ongewenste bezoekers in je tuin op afstand. Van tuinhout tot sierbestrating!


Dan kun je de koffiedik ook rechtstreeks in de grond stoppen ter vervanging van kunstmest. Let wel op: koffiedik is behoorlijk zuur, gebruik daarom alleen koffiedik voor planten die een zure grond nodig hebben. Denk aan blauwe bessen, veenbessen, citrusbomen, kamille, gardenia en rhododendron. Deze planten krijgen een boost van koffiedik. Gedurende het composteerpoces wordt de drab onderdeel van groene materialen zoals plant- en snoeiafval en groenten en fruit.


Verder wordt het ook gemengd met bruine materialen zoals stro, bla karton en houtas. Ook katten zijn trouwens niet fan van koffie. Om van de slakken af te komen schijn je het wel een tijdje te moeten volhouden en een flinke hoeveelheid koffieprut de tuin inbrengen. Maar dat is niet erg want koffiedik is ook goed voor de grond!


Een kubieke meter koffieprut betekent ca. Eigen tuin eerst Tuingoeroe Romke van de Kaa vertelt elke week hoe je een lustoord maakt van een dorre lap grond. Als je alle claims moet geloven is koffiedik een wondermiddel in de tuin. Gras en zwammen weten er in elk geval wel raad mee, weet Romke. Mocht je last hebben van nare geurtjes in je koelkast, dan kan je een schoteltje met koffiedik achterin de koelkast zetten.


Dit zal de nare geurtjes opnemen. Vervang ongeveer elke twee weken dit koffiedik en je zal geen last meer hebben van die geurtjes. Mijn tuin heeft duidelijk koffiedik nodig dus! Vorig jaar hadden we een vreselijke slakken plaag, en de afgelopen maanden hebben we heel veel katten.


Die katten zijn aan de ene kant leuk om te zien maar ik vind het niet zo leuk dat ze mijn hele tuin omgraven en erin poepen. Het valt mij doorgaans op dat koffie of koffieprut als je het laat staan, na een dag al begint te schimmelen. Schimmels, goed voor het bodemleven denk ik dan. In mijn tuin komt koffie (je kunt restanten gezette koffie en thee ook bij de compost gieten) in normale proporties voor. Ik zou geen extra koffie willen als bemesting.


Hetgeen dat in het filter achterblijft, het koffiedik , wordt doorgaans weggegooi omdat het als nutteloos afval wordt gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts