maandag 22 juli 2019

Soorten insecten

Sommige insecten leven grotendeels onder water en kunnen goed zwemmen of over het water lopen. Informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Schietmotten of Kokerjuffers.


Soorten insecten

Deze aanpassingen worden aan nieuwe generaties doorgegeven. Nieuwe soorten kunnen zo snel ontstaan. Geen wonder dat er dus zoveel verschillende soorten insecten bestaan. Vlinders Dagpauwoog, klein geaderd witje, kolibrievlinder,.


Insecten zijn hier al zo’n 4miljoen jaar mee bezig. Op de wereld zijn circa 1. Omdat insecten zich snel kunnen vermenigvuldigen, liggen hier de grote kansen voor insecten als alternatieve eiwitbron. Van de eetbare insecten leeft op het Amerikaanse continent, in Azië, in Afrika en slechts in Europa. Zij komen wel, net als andere insecten , uit een ei en heten dan larve. Maar dan vervellen ze een of meerdere keren, en lijken dan al veel op hun ouders.


Dan noem je hem een nymfe. Als het insect volwassen is, noem je hem een imago. De combinatie van de vele soorten en de talrijkheid maken dat ze een belangrijke schakel zijn in een ecosysteem. Alleen in het zoute zeewater hebben ze een te verwaarlozen rol want daar komen slechts enkele soorten insecten voor.


Ze leven vaak van andere insecten. In Nederland komen een 35-tal soorten dazen voor. Hoe meer individuen van een bepaalde soort in een gebied voorko-men, des te meer insecten - soorten zich aan die soort zullen aanpassen. Wespen zijn sociale insecten en leven in volken of kolonies.


Soorten insecten

De papierwesp wordt zo genoemd vanwege het materiaal waarvan ze hun nest maken. Ze kauwen hout fijn en maken daar een soort papier van. Bestel insecten als hoogwaardige diervoeding. Hier staan een aantal soorten stekende insecten die wij vaak tegen komen tijdens onze bestrijding. Niet alle soorten hoeven worden bestreden.


Sommige vormen een risico vanwege hun beet of steek, andere omdat ze ziekten verspreiden of voedingsmiddelen verontreinigen. Weer andere brengen schade toe aan eigendommen of materiaal. Dat doen we niet dagelijks, maar het is wel veel duurzamer dan het eten van vlees. Lees meer over de voordelen en probeer het zelf.


Soorten insecten

Dankzij insecten zouden we evenveel vlees kunnen blijven eten terwijl de milieubelasting met een factor naar beneden gaat. Een risico van het telen van insecten is wel dat soorten die hier niet thuis horen inheemse soorten kunnen verdringen. Steekmuggen – soorten , kenmerken en voortplanting De steekmug is ongetwijfeld een van de meest hinderlijke insecten. De verbluffende rijkdom aan wilde bijen is voor veel mensen nieuw. Deze uitgave brengt 1soorten wilde bijen bijeen in een handzame fotoveldgids.


Zilveren fluitje, Vosje, Roodgatje en Bosbesbij: ze komen allemaal voorbij, de een nog verrassender dan de ander. Soorten insecten in vochtige omgevingen. Deze insecten gedijen in schimmels die ontstaan door damp en condensatie. Gipskever (Familie Lathridiidae) Uiterlijk. Er zijn veel soorten spinnen die zich in je huid kunnen ophouden.


Ze komen graag bij je in huis, want het is er behaaglijk warm, er is vaak voedsel te vinden en ze worden niet geplaagd door slecht weer. De meeste zijn volstrekt onschuldig. Voorraadinsecten Voorraadinsecten kunnen veel schade.


Houtaantastende insecten zijn erin geslaagd een verbluffende variëteit aan levensvormen te ontwikkelen en ze kunnen zelfs comfortabel leven in volledig droog hout. Uitwerpselen insecten herkennen. Bloedzuigende insecten laten rode of zwarte stipjes achter in beddengoed of dierenkleedjes. Bepaalde kruipende soorten laten uitwerpselen achter ter grootte van gemalen koffie, bijvoorbeeld op de vloer. Bij insecten die vliegen zie je vaak bruine stipjes op ramen, kozijnen, muren, meubels of lampen.


Zo is het van bijen en zweefvliegen bekend dat ze liever buiten blijven. Andere insecten zoeken de woning juist op: het zijn voedselvoorraden of bepaalde materialen dat hen aantrekt. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende kleine vliegende insecten in huis.


Daarvan leeft procent op het Amerikaanse continent, in Azië, procent in Afrika en slechts in Europa. Eetbare insecten steken met een gehalte van tot procent eiwitten zeer gunstig af bij bijv. De bekende wespen en bijensteek is het gevolg van een verdedigingsreactie van de wesp of een bij. Tijdens deze reactie steekt de wesp of een bij haar gif in de huid van de slachtoffer.


Soorten insecten

Niet giftige insecten steken de huid uitsluitend om er bloed uit te zuigen en zich zelf hiermee te voeden. Het zijn beide rood met zwarte kevers. De larven van deze kevers leven van insecten en komen voor onder de schors van dode bomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts