maandag 29 juli 2019

Stad ontwerpen

Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Speel Stad Bouwen op FunnyGames! In dit spel kan je je eigen stad en flats bouwen. Let op, probeer de gebouwen zo recht mogelijk te maken.


Ontwerp jouw sterrenposter met de unieke uitlijning van de sterren op een door jou gekozen plaats en tijd.

Verjaardag, verloving, bruiloft, toen je elkaar voor het. Het duurt een minuut of twee voor Yacintha Chaigneau haar leerlingen van 2-vwo geconcentreerd aan het werk krijgt, maar dan klinkt in het lokaal een onophoudelijk geroezemoes, in dit geval een goed teken. In groepjes gaan ze aan de slag met het ontwerp van een stad.


Bekijk het lesidee en download de opdracht! We ontwerpen een stad (min. uur, alle leeftijden)! Je eigen kamer op schaal namaken en een metamorfose geven.


Een huis bouwen van suikerklontjes, houtblokjes of ijslolliestokjes. Een perspectieftekening maken van een straat. Stuk voor stuk leuke en leerzame activiteiten bij een thema over bouwen en wonen.

Deze les komt gedurende de training steeds weer terug: zet de mens centraal in het ontwerp van je gebouwen en de openbare ruimte. Klinkt als een open deur, maar toch zie je in elke stad nog pleinen, straten en gebouwen die architectonisch prachtig zijn, maar een ramp voor de beleving van de mensen in de stad. Steeds meer mensen wonen in de stad. Ontwerp een gebouw In CoSpaces kun je eenvoudig gebouwen ontwerpen. Hierdoor kun je op een laagdrempelige manier werken met concepten uit de architectuur, waarbij afmetingen en verhoudingen snel aangeleerd worden.


De Virtuele Stad - Hilversum. Een nieuwe manier om gemeente informatie te delen via een kaart. Door een profiel aan te maken worden er gegevens gezocht en geselecteerd die alleen voor jou relevant zijn. De informatie wordt geselecteerd op basis van persoon, tijd en plaats.


We zijn nog hard bezig met demo gereed te maken. Om dit te kunnen organiseren is kennismakelaardij cruciaal: het betrekken van technische informatie bij planning en ontwerp van de stad. Dat een architect een huis ontwerpt , vinden we logisch. Dan wordt het ingewikkelder. Antwerpen werkt samen met allerlei partners én met haar eigen inwoners om de stad vorm te geven.


Maar de wijk heeft ook grote sociaal-economische problemen. De ontwerpen uit het STAD atelier zetten aan tot nadenken: Zijn er grote ingrepen en iconen nodig? In het project leren kinderen hoe industrieel ontwerpen toepasbaar is op hun eigen leven.


In de naschoolse techniekworkshops in De Gele Pomp in Noord maken kinderen onder andere elektrische autootjes, robots en raketten.

Scholieren ontwerpen hun eigen bos. Stedenbouwkundig Ontwerpen. Ruim zevenhonderd leerlingen van basisscholen uit heel Nederland hebben een natuurgebied ontworpen , dat zij vrijdag ook echt zelf gaan aanleggen bij het Harderbos bij Biddinghuizen. Dat maakte het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) en Natuurmonumenten bekend. De stad is rijk aan diverse biotopen, maar ook kwetsbaar en versnipperd door toenemende verstelijking.


De biotopen zijn klein en vaak onderling niet goed verbonden, of doorsneden door infrastructuur. Om het stedelijk ecosysteem te versterken en biodiversiteit in de stad te behouden is inclusief ontwerpen essentieel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts