donderdag 6 oktober 2016

Fundering op staal

Bekijk alle mogelijkheden - Binnen uur offerte! U krijgt direct een bevestiging. Ruime keuze in RVS armbanden voor hem en haar.


Fundering op staal

Een fundering op staal is vaak goedkoper dan een fundering op palen, maar vereist een goede ondergrond. Bij klei en veenachtige gebieden is het vaak niet goed mogelijk om een fundering op staal te realiseren, omdat de zettingen hier te groot zouden worden. Fundering op staal betekent dat een gebouw op de zandlaag staat die ca.


Of anders gezeg een fundering zonder heipalen. Deze huizen zijn gebouwd op een iets verbrede voet van steen of beton. Funderingen op staal worden toegepast als de bodem onder het gebouw voldoende draagkracht heeft om het gewicht van het gebouw te dragen. De klei- veenlaag kan meter dik zijn maar ook meter of meer. In principe is het niets anders dan een gemetselde muur met daaronder een brede gemetselde voet of betonplaat.


Fundering op staal

De fundering draagt dus op de bodem zoals hij is. De term ‘ op staal ’ is misleiden aangezien ( op eventueel wapeningsstaal na) geen staal gebruikt wordt. Deze balken komen op de palen te staan. Het berekenen van een fundering op palen is vaak ingewikkelder en daardoor duurder dan een berekening van een fundering op staal.


Funderingen onderdeel van bouwkundige benadering van een architectonisch ontwerp middels detail uitgangspunten, bouwmethodiek en tekentechnieken bouwkunde. Wat houdt een fundering op staal in? Op staal gefundeerd is een technische benaming voor alle op toplaag aangebrachte constructies. Het kan daarbij gaan om constructies op zand- of op kleilagen.


Afhankelijk van de belasting kan bij laagbouw, zoals woningen voor een fundering op staal worden gekozen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, wordt het materiaal staal niet gebruikt in een fundering op staal. Rechtstreekse fundering (zie fundering op staal , strokenfundering, sleuffundering). Robertson, Phillips, and the History of the Screwdriver - Duration: 16:25. De aanleg van de fundering is op deze diepte vorstvrij.


Bij erg strenge winters komt de vorst niet onder de fundering. De benaming fundering op staal heeft niets te maken met het materiaal staal. Deze vraag kan voor jou in twee gevallen interessant zijn. Of je wilt een huis kopen met een fundering op staal. Of jouw aannemer gaat een fundering op staal plaatsen.


Fundering op staal

In beide gevallen wil je natuurlijk wel weten of de fundering goed geplaatst is. Funderen ‘ op staal ’ is een algemeen begrip in de bouw waarmee wordt bedoeld dat er geen heipalen of andere ingrijpende fundatiemiddelen nodig zijn om te funderen. Alsnog is dit een arbeidsintensieve manier van funderen waarbij vaak veel graafwerk en grondverbetering noodzakelijk is.


Het funderen op staal van woningen wordt op de zandgronden in Nederlan waaronder Veluwe, Limburg, Brabant en grote delen van Oost-Nederlan regelmatig toegepast. De ondergrond is dermate draagkrachtig dat er niet hoeft te worden geheid. Afgraven tot op de zandlagen die dicht aan de oppervlakte liggen en men kan daar direct de woning op funderen. Stal of staal betekent in deze context “ondergron harde bodem”.


Ook dit is een vorm van funderen op staal. Herstel van verzakte vloeren en funderingen URETEK is wereldwijd dé specialist op het gebied van het liften en ondervullen van verzakte betonvloeren en ondergrondverbetering van funderingen op staal. Zonder de vloer te hoeven uitbreken, liften we deze naar de oorspronkelijke hoogte, stabiliseren de ondergrond en voorkomen zo nieuwe verzakkingen. Deze palen kunnen op den duur worden aangetast door bacteriën, ook als de palen onder water staan.


Gebrek aan draagkracht Als de paal niet voldoende op een (zand)plaat is gefundeerd of als de zandplaat te dun is, kunnen verzakkingen ontstaan. Bodeminklinking bij funderingen op staal Een zogenoemde fundering op staal hoort thuis op zandgrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts