donderdag 20 augustus 2020

Zwarte vliegen

Vergelijk alle vluchten van ruim 5airlines en boek binnen min. Boek nu je Vliegtickets aan de Beste Prijzen. Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen.


Boek de goedkoopste vlieg aanbiedingen op Vliegwinkel. De zwarte vliegen (Bibionidae) zijn een familie uit de orde van de tweevleugeligen (Diptera), onderorde muggen (Nematocera). Als er kleine zwarte beestjes rondom je planten vliegen , dan is de kans groot dat het rouwvliegjes zijn.

Het vrouwtje van de rouwvlieg legt haar eitjes in vochtige aarde. De larven die uit die uitjes komen, smullen van (rottende) wortels van planten. Dus mocht je denken: ach, wat kan zo’n vliegje nu kwaad? Het gebouw ziet dan letterlijk zwart van de vliegen ! Je kunt ook te maken krijgen met vleesvliegen.


Vooral bij warm en broeierig weer kunnen deze vliegen zich snel in rottend (vlees-)afval in containers en in dierenkadavers op straat voortplanten. Van daaruit kunnen de vliegen zich verder verspreiden en een weg door je huis gaan zoeken. Vaak worden samen met latrinevliegen ook motmuggen aangetroffen (zie afbeelding) of worden er alleen maar motmuggen gezien en geen latrinevliegen, echter is de oorzaak van de ontwikkeling van deze vliegen hetzelfde.


Hoe ontwikkelen rioolvliegen?

Deze kleine, donker gekleurde vliegjes ontwikkelen zich op zeer vochtige plaatsen. Beste Paul of andere specialist, Sinds vrijdag hebben wij last van dikke, slome, zwarte vliegen met een blauwige kont. Ze lijken op strontvliegen.


Ze komen duidelijk van binnen en vaak komen ze met twee tegelijk. We verwijderen ze direct en een uur later komen er weer twee. Het huis is schoon en ook achter het meubilair is alles schoongemaakt.


Ik heb het wel voor pionierssoorten met, voor mij één van de favorieten, de zwarte els (Alnus glutinosa) op kop. Deze interessante soort doet het goed op natte gronden waar elzen heel veel water opnemen via hun oppervlakkige wortelgestel. Wij hebben een huis gekocht waar we elk voorjaar en elk najaar dagelijks circa vliegen hebben en we worden daar nu toch wel echt moe van.


Het betreft een houten huis van bijna 1jaar oud en we wonen in Noord-Zweden. Het zijn zwarte vliegen met een wat bruin kontje, zal ik maar zeggen. Ze zijn bij de ramen te vinden, vooral bij zonnig weer. Hallo mede forumleden, Wij hebben sinds een aantal maanden kleine zwarte vliegjes in huis.


Pak een diepvrieszakje en vul dat voor de helft met koud water, maak het goed dicht met een touw. En hang dit in het deurkozijn waar de vliegen binnenkomen. En zo komen ze niet naar binnen.


Gehoord van iemand die bij het I. Treft u in huis kleine zwarte vliegjes aan nabij een afvoerputje of ziet u vliegjes in de badkamer of toilet?

Mogelijk hebt u te maken met de latrinevlieg. Ook kunnen ze voorkomen in overige woonruimtes, stallen en mesthopen. Indien de vliegen niet worden bestreden, wordt de plaag alleen maar erger. Maar wat kunt u zelf doen om de plaag te stoppen? Waar vind ik de zwarte lijst?


Op de website van de Europese Commissie vindt u de zwarte lijst met onveilige luchtvaartmaatschappijen. Deze maatschappijen mogen niet in het Europese luchtruim vliegen. Of alleen met bepaalde (goedgekeurde) vliegtuigen. De Europese Unie (EU) is verantwoordelijk voor de lijst met vliegverboden en werkt deze.


Omstreeks eind april-begin mei is er dikwijls een explosie van de zwarte vlieg (Bibio marci). Bij het vliegen laten ze de vrij lange achterpoten hangen en zijn daarmee direct herkenbaar. De korte antennen staan onder de ogen ingeplant. Tot de niet-stekende vliegen behoren de grasvlieg, herfstvlieg, kamervlieg, kleine kamervlieg, klustervlieg en latrinevlieg. Deze vliegensoorten lijken lang niet allemaal op elkaar maar hebben gemeenschappelijk dat ze niet steken.


Als een luchtvaartmaatschappij op de zwarte lijst staat, zijn er opties mogelijk. De vliegen variëren in omvang van tot millimeter. De luchtvaartmaatschappij mag helemaal niet vliegen in het Europese luchtruim. Sinds een week of hebben wij ontzettend last van vliegen in huis! Elke dag meppen we er een stuk of wat doo maar de volgende dag zitten er gewoon keer zo veel.


Het zijn grote dikke zwarte vliegen en verschrikkelijk irritant. Het zijn hele irritante beestjes, ze vliegen eigenlijk overal ron behalve - tot nu toe- op de bovenverdieping, wat ik wel vreemd vind. Zijn hele brutale beestjes, ik heb er al een keer of twee, drie, een in mijn neus voelen vliegen (en ik ben toch echt wel schoon) en als je niet uitkijkt vliegen ze zelfs met een hap eten mee je mond in! Lees ons artikel voor vliegen in je huis te bestrijden.


Hoe vliegen bestrijden in de tuin? Een vlieg kan tot dagen oud worden. Ze verspreiden hun geur- en lokstoffen die nieuwe vliegen aantrekken. Rustig afwachten op hun dood is dus geen optie.


Eerst en vooral dien je de plaats waar de vliegen hun eitjes leggen, op te zoeken en te verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts