dinsdag 22 augustus 2017

Terrasoverkapping vergunning

Geniet van uw nieuwe terrasoverkapping , snel gebouwd door echte specialisten. Prachtige eindresultaten met een lange levensduur, bekijk nu ons assortiment! Wilt u meer weten over ons? Zoekt u meer informatie over ons? Benieuwd wat wij al gemaakt hebben?


Terrasoverkapping vergunning

Opzoek naar onze werkwijze? Douglas Overkapping 4x4m - 3. Terrasoverkapping Heute bestellen, versandkostenfrei. Vergelijk terrasoverkappingen! Te koop vanaf € 6via Beslist.


De vrijstelling voor een vergunning van een terrasoverkapping die vrij staat geldt alleen als: – Een vrijstaande terrasoverkapping is niet hoger dan meter. Aan de hand van de bouwtekening zal de aannemer vervolgens de terrasoverkapping bouwen. Materialen voor een terrasoverkapping. Daarnaast wordt ook veelal gebruik gemaakt van hout en glas om een karakteristieke terrasoverkapping te kunnen creĆ«ren. Om te bekijken of u een vergunning nodig heeft voor uw veranda KLIK HIER.


Terrasoverkapping vergunning

Wanneer u twijfelt of u een vergunning nodig heeft voor uw overkapping, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, om een helder beeld te krijgen voor de door u gewenste terras overkapping. Een vergunning of meldingsplicht voor een overkapping is wel nodig indien de overkapping: groter is dan vierkante meter, meer dan van het tuinoppervlakte beslaat, als hoofdwoning gebruikt worden. Ook is het verstandig om rekening te houden met de hoogte en de plaats waar de terrasoverkapping komt te staan. Vergunning terrasoverkapping.


Een terrasoverkapping is een bijgebouw, en voor sommige bijgebouwen moet je een vergunnning aanvragen. Echter moet je maar een vergunning aanvragen als bepaalde voorwaarden worden ‘overschreden’. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.


Bedenk ook dat er -uiteraard…- uitzonderingen bestaan op de regel. De terrasoverkapping wordt maximaal dertig meter vanaf de woning opgetrokken. In het verleden viel deze vergunning onder de noemer “bouwvergunning” maar de modernere benaming is tegenwoordig de “omgevingsvergunning”. Dit klinkt vrij zwaar maar in de praktijk valt het vaak erg mee. Tegenwoordig zie je het steeds vaker een terrasoverkapping of veranda in de tuin waarin je lekker kunt genieten van de lange zomeravonden.


Maar is het eigenlijk mogelijk om zo’n overkapping te bouwen zonder vergunning ? Ja dit is mogelijk, mits je je uiteraard aan bepaalde richtlijnen. Houd bij het bouwen van een tuinoverkapping altijd in de gaten of u een vergunning nodig hebt. U mag tot bepaalde maten vergunningsvrij bouwen, maar u dient zich dan wel te houden aan de regels van het bouwbesluit. Ook kan het zijn dat er wel een vergunning nodig is. Lees hier meer over vergunningsvrij bouwen.


Als de keuze valt op het zelf bouwen is het belangrijk om te bepalen wat voor een overkapping je wilt bouwen. In de rubriek voordelen van overkappingen vermeldden we al dat een vergunning aanvrangen niet noodzakelijk is voor aanbouwen onder een totaal van 40m². Wordt dit overschreden, dan zal je wel een vergunning nodig. In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping.


Dat de hoofdbewoning, de hoofdbewoning zal blijven. Al uw bouwwerken zijn bouwvergunningvrij, licht-bouwvergunningplichtig of regulier bouwvergunningplichtig. Bij het online omgevingsloket kunt u kijken of u een vergunning aan moet vragen.


Wij zullen deze vergunning voor u aanvragen. Voor deze vergunning zijn diverse bouwtekeningen nodig. In Nederland mag een terrasoverkapping vrijwel altijd vergunningvrij worden gebouwd. Er zijn echter een klein aantal uitzonderingen waar u rekening mee kunt houden.


Zo heb je hele exclusieve en mooie design terrasoverkappingen tot en met een puur functionele en vaak minder mooie houten overkapping met golfplaten van de bouwmarkt. Je hebt een aantal keuzes van vormgeving, constructie en materialen. Toch kan het als 's avonds als het afkoelt of als het zachtjes begint te miezeren onplezierig zijn om buiten te zitten.


De gemeenten beoordelen vergunningen voor terrasoverkappingen eigenlijk als een aanbouw van een woning. Mag je zo maar een terrasoverkapping bouwen of is daar een vergunning voor nodig? Zie hier voor de regelgeving (beknopt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts