maandag 21 augustus 2017

Pampasgras verzorging

Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.


Verzorgingsproducten met een doel. Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website. Bestel de exclusieve lijn van MGC Derma nu in Nederland. Dit juweeltje onder de siergrassen heeft iets meer verzorging nodig dan zijn soortgenoten, maar is absoluut een aanwinst voor je tuin! Het is dus denk ik een kwestie van afwachten of de plant zonnig genoeg staat.


In de winter sterft het blad af en wordt het strogeel. Mooi om te zien en bovendien beschermt het de plant tegen de kou, dus laat het lekker zitten. Is pampasgras een siergras? Ze vormen zware pollen, opgebouwd uit ruwe bladeren.


Hoe groot kan pampasgras worden? Daar beschermt u de plant tegen door de halmen pas in het voorjaar af te knippen en de plant in te pakken. De grond moet goed water doorlatend zijn. Ik heb het twee weken niet zien groeien.


Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Grasachtige bladeren (het betreft een siergrassoort) en uit de kern groeien mooie grote witte pluimen. Ze bieden ook in huis in de bloemenvaas een prachtige aanblik.


Ook kan men de bodem bedekken met wat stro om schade te voorkomen. Standplaats en verzorging. De pluimen worden gevormd in de periode van juli tot oktober en blijven lang. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca.


De bladeren zijn groen en ongeveer cm. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Knip de plant dan centimeter boven de grond af.


Waar let je op bij de aanschaf van pampasgras ? Maak de kluit van het pampasgras eerst goed nat. Graaf een ruim plantgat en maak de grond goed los. Cortaderia selloana is een fors siergras dat prima in de volle grond groeit. Verbeter zware tuingrond door er wat scherp zand door te mengen.


Voeg op arme grond wat tuinmest toe. Zet de kluit van het pampasgras op de juiste hoogte in het plantgat. Het welbekend pampasgras met zijn dikke witte pluimen, mooi in een grote vaas binnenshuis.


Pampasgras verzorging

Vermijd dat er tijdens de winter teveel water in het hart van de plant kan doordringen, want dat is nefast. De plant gedijt dan ook goed aan de rand van een vijver. Snoei voor de winter alleen de afgestorven bloempluimen weg. Snoei de afgestorven bladmassa niet weg, integendeel, leg of bind het loof samen rond de kluit van de plant. Daarbij vraagt dit mooie plantje ook wel iets meer verzorging , dan de andere siergrassen.


Hoe verzorg je de pampasgrassoort? Pampasgras mag niet niet te bloot de winter ingaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts