woensdag 16 augustus 2017

Mouches volante

Mouches volantes betekent ’vliegende vliegjes’. De aandoening kan meestal geen kwaa maar kan wel vervelend zijn. De schaduwen van deze structuren worden op het netvlies geprojecteerd en de hersenen kunnen ze niet altijd uit de bewuste waarneming.


Oorzaken mouches volantes. Het hebben van mouches volantes is een algemeen voorkomend verschijnsel.

Als het glasvocht verder verandert door het ouder worden, wordt het minder elastisch en steeds wateriger. Hierdoor kan het glasvocht krimpen en loslaten van het netvlies. Dit heet glasvochtloslating. U kunt hierbij lichtflitsen zien. Dit komt doordat het glasvocht als het ware trekt aan het netvlies.


Ze zitten op een vaste plek in het gezichtsvel ze bewegen mee als je je hoofd of ogen beweegt en bewegen vaak nog na bij het stilhouden van de ogen. Het gaat om het zien van voorbijzwevende zwarte objecten voor je oog.

Zwarte puntjes, vlekken, draadjes of slierten zien voor je oog: het is een aandoening die je dagelijks leven ernstig kan verstoren. Gun je ogen dus wat rust, als je merkt dat je er meer last van krijgt. Je ziet dat de mouches volantes in de lichtstraal zitten, dat geeft een schaduw op het netvlies achterin het oog en die schaduw is zwart. De mouches volantes zijn niet schadelijk maar voor sommige mensen wel hinderlijk. Het is een gevolg van het ouder worden en het indikken van het glasvocht in het oog.


Dies ist jedoch irreführend. Deze troebelingen worden mouches volantes genoemd ( mouches = vliegjes). De troebelingen bewegen mee met de oogbewegingen en bewegen vaak nog na als het oog stil staat. Tegen een lichte (witte) achtergrond zijn de vlekjes vaak duidelijker zichtbaar (bijv. een heldere hemel, een computerscherm, een wit vlak).


Ze zien eruit als stipjes, cirkels, draadjes of vliegjes en bewegen heen en weer zodra jouw ogen draaien. Je ziet ze vooral als je niet wordt afgeleid door de rest van je waarneming, dus wanneer je naar een helder vlak kijkt zoals de blauwe lucht of een witte muur. Sie sind nicht gefährlich, aber lästig.


Lesen Sie hier Wissenswertes zu Ursache und Behandlung. Heelwat mensen hebben dit fenomeen al eens ervaren bij het kijken naar de azuurblauwe hemel op een zonnige dag. Het licht dat je oog binnenkomt, valt op eiwitten en afvalstoffen die rondzweven in het glasvocht dat je oogbol vult.


Mouchas volantes zullen meestal niet verdwijnen, maar na verloop van tijd wen je aan de vlekjes.

Wanneer je last krijgt van meer troebelingen, eventueel in combinatie met lichtflitsen is controle door een oogarts nodig. Ze worden veroorzaakt door vuiltjes die in de geleiachtige substantie van het. Mensen met floaters ( mouches volantes ) zien of meerdere vlekken voor hun oog zweven.


Afhankelijk van waar de floater zit heb je er meer of minder last van. Aan veel floaters kun je wennen, sommige floaters blijven erg hinderlijk. Voor het verwijderen van mouche volantes is de operatie een stuk eenvoudiger, er worden kleine openingen in het oog gemaakt die zo klein zijn dat er geen hechtingen nodig zijn. Voor enkel het verwijderen van mouche volantes worden er ongeveer per jaar uitgevoerd op het moment in het betreffende ziekenhuis.


Glasvochttroebeling of myodesopsie (ook bekend als mouches volantes en onder de Engelse aanduiding floaters) is een vrij algemeen voorkomend entoptisch verschijnsel dat gekenmerkt wordt door schaduwachtige vormen die alleen of in groepen voorkomen in het gezichtsvel welke de vorm van puntjes, draden of stofwebben hebben en langzaam de. Myopie (bijziendheid): onscherp zien in de verte, scherp op korte afstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts