maandag 14 augustus 2017

Gazon kalender

Gazon kalender

Probeer onze eenvoudige ontwerptools of kies een van onze duizenden templates. Elke maand een nieuwe glimlach. Geen ruimte aan de wand nodig. Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen!


Gazon kalender

De kanten van het gazon kunt u nog even mooi afsteken voor de winter, doe dit op dezelfde manier als in Maart. Heeft u nog geen gazon of wilt u uw gazon uitbreiden, dan is dit de periode om een nieuw gazon in te zaaien. Zet nieuw ingezaaid gazon met touw of lint af, hier mag niet op gelopen worden. In februari is het gazon in de rustperiode.


Gebruik deze periode om uw tuingereedschap te onderhoud. Slijp bijvoorbeeld de messen van uw grasmaaier. Tip Koop een bodemtest om de pH-waarde van uw gazon te bepalen. Mocht het nodig zijn, ontzuur uw gazon met kalk.


Bezoek onze website voor de onderhoud gazon kalender. Hier krijgt u per maand informatie over het onderhouden en verzorgen van uw gras. De gazonkalender geeft per maand tips om jouw gazon zo goed mogelijk te onderhouden. Hovenier Roel Zuidema verzorgt het gazonontwerp, de gazonaanleg en het gazononderhoud.


Deze 2-in-meststof voedt niet alleen uw gazon , maar heeft ook een indirecte werking tegen mos. Ze pakt het mos via de wortels aan. De gazon kalender geeft aan wat u het beste kan doen in de maand. Gras is een gevoelig natuurproduct en is dan, vooral in de wintermaanden erg schadelijk. In maanden van vorst en sneeuw kunnen er door betreding, brandplekken ontstaan.


Gazon kalender

Als de vorst eenmaal voorbij is, markeren brandplekken de betreding van het gazon. Zo zul je het gras in de zomerperiode regelmatig moeten maaien en ontkom je niet aan verticuteren, bemesten, en regelmatig sproeien van het gazon. Voor mooi groen gras moet je het gazon onderhouden.


Handig dus, deze kalender voor gazon onderhoud. Want die laat je precies zien wanneer wat moet gebeuren. Zo krijg je het perfecte gazon. Zorg er echter voor dat je niet gaat verticuteren op een gazon jonger dan jaar.


Gazon kalender

Dit teneinde het gazon niet te beschadigen. Ook in april kan je nog vlot het gazon bemesten. Bemesten doe je in principe verschillende keren per jaar. Eventueel een laag goed verteerde compostgrond uitspreiden over het gazon (topdressing). In periodes met vorst niet of zo weinig mogelijk op een besneeuwd of bevroren gazon lopen.


Bewerk de grond en neem de nodige voorbereidingen voor de aanleg van een nieuw gazon. De tijd van het jaar is een belangrijk aspect binnen het onderhouden van uw gazon en vergt de nodige kennis. Onze onderhoudskalender gazon geeft u de juiste gras onderhoud advies om een prachtig groen gazon te krijgen. Gazonkalender Gazon Tuin Huis. De kalender is per kwartaal toegelicht.


Als het gaat om tuinonderhoud zijn er waanzinnig veel klussen te bedenken, maar wanneer pak je nou welke klus aan? In de onderhoudskalender vind je per maand precies welke tuinklussen je kunt aanpakken. Denk aan gazon onderhou zaaien en planten, bodemonderhoud en planten beschermen tegen vorst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts