woensdag 30 augustus 2017

Kevelaer bedevaart

Geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming. Het orgel is zeer bijzonder : dit is het grootste. Kevelaer is voor katholieken een bedevaartsoord. Tijdrns het seizoen dagelijks een Mis om 11.


Mooie stad om te bezoeken.

De kaarsenkapel is indrukwekkend. Dat beviel zo goe dat ze hiermee door wilden gaan. Iedereen van de Thomas a Kempisparochie, waaronder Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Hasselt, Hattem en Herfte Wythmen wordt uitgenodigd om aan deze bedevaart deel te nemen. Het kan zijn dat de plaats verbonden is met de stichter of een heilige van een religie, of op een andere manier een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis van een religie.


Wij vertrekken op de hoogdag van Sinksen en volgen de plechtige hoogmis in de O. De bedevaart wordt afgesloten met een plechtig lof in de basiliek. Een bedevaart kan ons helpen om te leven vanuit ons geloof en er met moed van te getuigen.

Het verhaal van deze wonderlijke gebeurtenis gaat als een lopend vuurtje door de streek. De buitenmuren zijn inmiddels zwart geworden van het roet. Hier kun je ook je eigen kaars opsteken. In de kerk kun je rondkijken en de plakkaten van bestuderen van gelovigen die hier zijn geweest.


In de Hauptstraße, de belangrijkste winkelstraat, zijn veel winkels met religieuze artikelen gevestigd. Maria en de Gnadenkapelle. Deze winkels zijn dagelijks geopen ook op zondag. Ruim 6pelgrims uit Sittard en omstreken ondernemen deze jaarlijkse bedevaart.


Sinds enkele jaren is de gezinsbedevaart hier ook een onderdeel van. Onderstaand is hierover meer informatie te vinden. Er is een daagse reguliere bedevaart.


We doen er alles aan om die dag goed te laten verlopen. Het is ook niet voor niets dat er elk jaar weer veel pelgrims meegaan vanuit Eindhoven en omgeving. Het betreft hier een afbeelding van O. Dit moet je eens in je leven meegemaakt hebben, om die ontspannen gastvrije sfeer te proeven.

Niets hoeven betalen om die schitterende Dom te mogen bewonderen. Wij werden min of meer bevangen door de devote en de vriendelijke. Dit jaar is gekozen voor het Thema: Heer naar wie zouden we gaan. Dit viert de broederschap tijdens een jubileumjaar. De Arnhemse Bedevaart - 1e seizoen.


Het programma voor de bedevaart. De Haagse bedevaart vierde een 125-jarig jubileum. De Westlandse bedevaart een 200-jarig jubileum. Van den Hende vergezelde de pelgrims tijdens hun bedevaart.


Van tot augustus nam de bisschop deel aan de Haagse bedevaart. Andere parochies sloten zich aan. De eerste bus vertrekt om 8. De vieringen tijdens deze bedevaart worden muzikaal ondersteund door een gelegenheidskoor uit Bergen op Zoom en omstreken, dat zich hiervoor al jaren met verve inzet. De inspirerende omgeving geeft steun en kracht.


Naar het Kruiswegpark voor de Kruisweg, voor wie niet goed ter been is wordt de kleine Kruisweg gebeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts