woensdag 9 augustus 2017

Muggen cuba

Cuba is beoordeeld met een 4. Het beste uit de bioscoop als eerste thuis. Geen abonnement, betaal per film. Als je alleen bent steekt de mug jou, als je met meerdere personen bent, kiest de mug degene die voor haar het lekkerst ruikt.


De kans dat je ziek wordt van een muggensteek in Nederland is aanzienlijk kleiner dan in tropische landen.

Er wordt daarom zo veel mogelijk gedaan om dengue te. Dit is voornamelijk in kleinstedelijke en landelijke gebieden en meestal steekt de mug overdag. Om de ziekte te voorkomen is het goed om plaatsen met stilstaand water te vermijden. Neem dus goede voorzorgsmaatregelen om zo min mogelijk door muggen gestoken te worden. Varadero en van daaruit willen wij excursies gaan maken.


Wees hierop bedacht als je apparatuur inplugt. In deze periodes is het weer bestendig. Tussen eind mei en eind oktober is het regenseizoen op het eiland.

Maak hier meteen een afspraak met een verpleegkundige. Dengue is een door muggen overgebrachte virusziekte die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en in het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt overdag en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.


Advies over het klimaat, de regentij het droge seizoen en beste reistijd in Cuba. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie. Deze muggen kunnen onder andere ook het chikungunyavirus en zikavirus overdragen. Er is in Nederland nog geen vaccin tegen denguevirus beschikbaar.


Preventie van dengue is vooral gericht op het voorkomen van muggenbeten, met name in de vroege ochtend en namiddag wanneer Aedes- muggen actief zijn. De mug (gelekoortsmug) die dit virus kan verspreiden, was hier in grote aantallen aanwezig. Niemand had nog weerstand opgebouwd tegen dit virus.


Toen het zikavirus eenmaal mensen besmet ha hebben de muggen voor verdere verspreiding gezorgd. Zorg dat u voldoende maatregelen neemt om niet gestoken te worden. Zorg voor de juiste vaccinaties: check van tevoren welke inentingen u nodig heeft voor Cuba. Sommige landen laten u niet toe zonder de juiste vaccinaties.


De mug is er altijd op Curaçao, alleen de ene keer wat vaker en de andere keer wat minder.

Daarbij zal de lokale bevolking door het zonnetje een dikkere huid hebben wat de muggen niet prettig vinden. Dus sowieso zal een mug op Curaçao sneller de “witte” toeristen opzoeken en minder de lokale bevolking met een gekleurde huid. Tips voor het weren van muggen op reis. Het is één van de meest vervelende bijkomstigheden op reis: het gezoem en het steken van muggen. Ze dragen parasieten en virussen met zich mee die je een bedreigende en dodelijke ziekte kunnen bezorgen.


Met hun irritante gezoem houden muggen je uit je slaap en ze zorgen voor een vervelende jeuk. Een aantal jaren geleden was ik op Cuba. Elke dag tegen het vallen van de avond kwam er een autootje langs de terrassen, dat een zwarte rookwolk verspreidde.


Dat hielp héél goed tegen muggen : als de auto een keer wat later kwam, begon het al te jeuken. Dengue, chikungunya en zika zijn ziekten die worden overgebracht door muggen die overdag steken. Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts