woensdag 23 augustus 2017

Ideeen voor de voortuin

Een schitterende voortuin. Vóór de realisatie van jouw voortuin dien je rekening te houden met de actuele situatie. In de achtertuin zijn hoge schuttingen erg gewenst, vanwege privacy redenen. Hoewel het in de voortuin iets minder van belang is, kan het wel fijn zijn om je voortuin te kaderen.


De meeste mensen gebruiken hier lage hekken voor.

Daarmee kan je de voortuin wel mooi omkaderen, terwijl je woning en de voortuin zelf nog wel goed zichtbaar blijven. Misschien houd je erg van het stran de bossen of juist het glooiende landschap van Limburg. Probeer dit landschap na te bootsen in de voortuin. Je geeft je voortuin hiermee een voor jou ideale omlijsting, waardoor je bij thuiskomst gelijk helemaal thuis voelt. Let er wel op dat het landschap goed aansluit op de architectuur van je huis.


Dezelfde keuze die je voor de voortuin moet nemen als de achtertuin, is de keuze voor de ondervloer. Bestrating is populair vanwege de onderhoudsvriendelijke karakter.

Maar de moderne voortuin heeft vaak ook een houten vlonder vloer. We hebben even gekeken naar kleine voortuin -ideeën voor rijtjeshuizen van professionele tuinarchitecten en hebben een hoop tips ontdekt om een perfecte voortuin te creëren. Wanneer je al van plan was om de voorzijde van je huis een frisse nieuwe look te geven maar nog niet precies weet hoe, kijk dan zeker even mee.


De voortuin is namelijk het visitekaartje voor je huis. Het zou bovendien erg zonde zijn als je er niets mee zou doen. Er zijn namelijk zóveel leuke voortuin ideeën.


Leuke ideeën waarmee je de voortuin decoratief mooier kunt inrichten, maar ook hele praktische voortuin ideeën, die bijdragen aan je wooncomfort. In plaats van tuinbestrating kun je ook voor een voortuin met grind kiezen, wat een ander effect aanbrengt. Grind is met name geschikt voor een strakke moderne voortuin.


Het gebruikte materiaal is Fiberstone (mengsel van polyester, gemalen graniet en fiberglas), dit maakt de pot supersterk en niet zwaar, maar zorgt wel voor een natuurlijke uitstraling. Enkele moestuinbakken in de voortuin verfraaien dit stenen pleintje. Eetbare tuinen zijn ongekend populair.


Ook in de voortuin kunnen eetbare planten groeien! Heb je niet de ruimte voor een complete moestuin, dan kun je ook denken aan het plaatsen van een paar eetbare planten. Fruitbomen bijvoorbeel of bessenstruiken.


In een strakke tuin kies je bij voorkeur voor grote, strakke tegels.

Deze antraciet tegels zijn bijvoorbeeld prachtig en geven direct een strakke, moderne uitstraling aan je tuin. Deze zithoek is strak gemaakt, en de keuze voor rechthoekige en vierkante kussens versterkt de indruk. Zoals aangegeven zijn er wat regels waar je je aan moet houden met betrekking tot erfafscheidingen in de voortuin maar blijven er genoeg mogelijkheden over om een mooie erfafscheiding te plaatsen. Ik zal je op weg helpen met erfafscheiding voorbeelden voor in de voortuin. In de voortuin kunnen hoogteverschillen zorgen voor wat beschutting, bijvoorbeeld wanneer de hoogte direct aan de stoep geplaatst wordt in de vorm van (permanente) bloembakken.


Soms ligt de voordeur hoger dan de stoep en is het noodzakelijk om hoogteverschil aan te brengen. Als de nieuwe buren weer heel andere ideeën voor de voortuin hebben dan de voorgaande bewoners kan dat voor conflicten zorgen. Wil je een haag planten, vraagt dat om onderhoud. Het creëren van een zithoekje in de voortuin kan een uitkomst zijn voor eigenaren van rijtjeshuizen of stadswoningen die geen achtertuin hebben of over een (te) kleine achtertuin beschikken.


Zij kunnen hun voortuin benutten om een zitje in de buitenlucht te creëren. Niet iedere voortuin leent zich even goed voor de uitvoer van dit voortuin idee. Dan is het een leuk idee om de struik in vorm te snoeien.


Het leuke hieraan is dat u uw creativiteit er helemaal op los kunt laten. U kunt alle kanten op met dit taxus idee voor de voortuin. Ze zijn vaak voor de show, niet voor ontspanning, zoals dat in een achtertuin wel het geval is.


Voordat je huis in zicht komt, is de voortuin hetgeen wat bezoekers het eerst zien. Vaak wordt beweerd dat de hal de eerste indruk wekt van je huis, maar eigenlijk is dat dus de voortuin. Inspiratie voor de voortuin. Om inspiratie op te doen voor jouw eigen voortuin is het altijd fijn om te kijken hoe anderen hun voortuin hebben ingericht of leuke ideeën te bekijken voor bijvoorbeeld zelfmakers voor de voortuin.


Elk huis heeft natuurlijk een bord met het huisnummer, maar naast een standaard bord zijn er nog meer mogelijkheden. In deze straat in Engeland hebben de buren de koppen bij elkaar gestoken toen het tijd was om de voortuinen onder handen te nemen. Het resultaat mag er wezen! Aan beide kanten van de straat hebben de buurtbewoners een heus gazonnetje gezaaid.


Gras is dus ook een prima bodembedekker voor de kleine voortuin. De een begint met zijn achtertuin en de ander begint bij het begin. We hebben inspiratie voor voorbeeldtuinen voor je op een rijtje gezet.


Heb jij zelf een prachtige voortuin ? Je foto kan zomaar tussen de onderstaande voorbeelden komen te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts