woensdag 23 augustus 2017

Het snoeien van lavendel

Großes Sortiment der Kultmarke Vans im Shop. Marken, über Jahre Erfahrung. Wir beraten dich gerne: your ride.


Het snoeien van lavendel

Der mutige VorschIag eines Unternehmer wird sich für immer auf lhr Einkommen auswirken! Ondersteunt onder andere het herstellend vermogen van de huid en helpt te ontspannen. Het is Sale bij de Bijenkorf! Naast lavendel kun je nog veel meer heerlijke kruiden kweken.


Kijk daarom eens bij kruidensoorten. Het onderhoud van de lavendel bestaat vooral uit snoeien. Dat kan met behulp van deze video bijna niet mis gaan. Snoei lavendel nooit op het kale hout.


Het snoeien van lavendel

Let op: een belangrijke regel bij het snoeien van lavendel is nooit tot op het kale hout te snoeien , want de plant loopt daarna niet meer uit. Zorg er dus altijd voor dat je niet lager snoeit dan waar er nog wat nieuwe scheuten aan de tak zitten. Lavendel snoeien in het voorjaar: zo gaat het in zijn werk. Afhankelijk van hoe oud de lavendelstruik is, zijn er echter verschillende manieren waarop je de plant moet snoeien.


Zo ontstaan er nieuwe, jonge scheuten voor de winter en wordt de lavendel ook niet zo snel kaal aan de onderkant. Een van de doelstellingen van het snoeien van lavendel is om die transformatie te vertragen, om een paar verschillende redenen: – Lavendelhout is erg zwak en gevoelig voor splijten door sneeuw, ijs en waterrot. In tegenstelling tot veel echte struiken en bomen, verjongt lavendelhout dat zich heeft gevormd meestal niet. Lees hieronder hoe je het snoeien van je lavendel het beste aanpakt.


Wanneer moet je lavendel snoeien ? Naast de manier van snoeien is ook van belang wanneer je de lavendel dient te snoeien. Wij adviseren om de lavendel tweemaal per jaar te snoeien. De eerste keer na de bloei, waarbij je alleen de uitgebloeide bloemtakken wegsnoeit.


De tweede keer na de winter (begin maart), waarbij de 1-jarige scheuten van vorig jaar tot bijna op het oude hout. Een van de meest gestelde vragen op onze kwekerij is: Hoe moet je lavendel snoeien ? Jonge planten snoei je eventueel een of twee keer extra het eerste jaar. Zoniet, is het snoeien van een maat voor niets geweest. Na het snoeien stelt de struik weinig voor, maar na enkele weken zie je vrolijke groene scheutjes.


Het snoeien van lavendel

Het snoeien in het voorjaar is ook een snelle klus. Streetwear Styles für Damen und Herren. Setze dein persönliches Fashion-Statement! Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland.


Dé webshop voor topmerken. Korting op Vans Collectie. Voor 22:bestel morgen in huis! Begin met lavendel snoeien als de planten nog jong zijn. Lees ‘hoe’ en ‘wanneer’ je ‘Lavandula angustifolia‘ snoeit aan de hand van een stappenplan en -filmpje.


Het snoeien van lavendel

Daarnaast krijg je antwoord op veelgestelde vragen als: hoe moet je verwilderde lavendel snoeien ? Kun je lavendel op stam snoeien ? En, in welke maanden kun je het beste snoeien ? Hierbij is het ook weer belangrijk dat je gaat snoeien met een schone snoeischaar. Zorg er voor dat de bladen scherp zijn, en snoei de lavendel in de lente zodat er geen kans meer is op vorst. Hierdoor kan de lavendel dood gaan. De ervaring leert dat lavendel dat pas laat in het jaar tot bloei komt, veel langer bloeien. Men stelt dat later snoeien de bloeitijd verlaat.


Op deze wijze hebt u een klein beetje invloed op het wel en wee van de lavendelplant. Echte lavendel kan het snoeien goed verdragen. Na een goede snoeibeurt kan de lavendel de winter met gemak verdragen. Kijk voor je gaat snoeien naar de functie van de struik. Elke heester is in een bepaald seizoen op zijn mooist.


Je kiest voor de bloem, bes, bla herfstkleur, mooie vorm of mooie bast. Dit bepaalt hoe en wanneer snoeien het beste is. Ze ruikt heerlijk en de struikjes zijn prachtig om te zien, ook als ze niet in bloei staan. De grijs blauwe kleur van het blad is opvallend mooi ook in de winter als de tuin verder behoorlijk kaal is. Gebruik voor het snoeien van lavendel een heggeschaar of een snoeischaar.


De lavendel moet in de groei zijn als je ze snoeit , groeien doen ze nu al, maar nachtvorst is niet ongewoon in deze tijd van het jaar (maart roert zijn staart gaat nog vaak op) dus houden we voorlopig nog gewoon begin april aan voor het snoeien van de lavendel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts