woensdag 16 augustus 2017

Daslook bollen kopen

Natuurlijk gezonde daslook van hoogstaande kwaliteit! Heeft u vragen of opmerkingen? Kwaliteit Bollen , Ruime Keuze. Groot assortiment gedroogde kruiden. Blad en bolletjes worden fijngehakt gebruikt in soepen, salades, kwark en kaas.


Plant haar zo spoedig mogelijk.

De bloemen (zelfs bij afrijping eetbaar) zijn wat pittiger dan het bla maar met mate een mooie aanvulling in salades. Heerlijk is daslook in pesto en kan op alle mogelijk manieren i. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. In het vroege voorjaar komen de ovaal, lancetvormige, groene bladeren met hun knoflookgeur tevoorschijn. In april verschijnen de witte bloemen om daarna weer te verdwijnen tot het nieuwe voorjaar. Al onze kruiden zijn biologisch gekweekt en hebben het EKO-keurmerk.


Biologisch geteeld betekent: extra smaak, extra aroma, extra vitaminen en mineralen, maar vooral extra gezondheid. Het blad wel laten afsterven want daar put deze bol zijn voedselreserve uit. Ze bloeien vaak massaal in het voorjaar, ook in de schaduw.

Bloembollen kopen tegen groothandelsprijzen? Gratis verzending vanaf €699. Goedkope bollen online bestellen: €99. Vandaag besteld = morgen in huis!


Vergelijk alle fietsen vanaf € 139! Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. De planten hebben slechts bladeren, en kunnen verward worden met het lelietje-van-dalen dat duidelijk naar knoflook ruikt (opgelet lelietje-van-dalen is giftig).


De beste periode voor het oogsten is begin mei voor de bloei, dan hebben de planten het meeste aroma. U bent op zoek naar een Allium ursinum ( daslook )? De stengel is in doorsnede driehoekig en draagt aan het einde een vlak veelbloemig scherm met witte bloemen. Je gaat er een uur in de wind van meuren.


Na het plukken van een mand stinkt mijn bus twee dagen lang naar daslook. Het seizoen van daslook is niet alleen het voorjaar. Ik pluk maanden per jaar daslook.


Of het nu de bollen zijn in de zomer en winter of het jonge blad in februari. Het is een bolgewas, de ondergrondse bollen zijn langwerpig van vorm. De bloemen maken ook zaden.

De verspreiding schijnt vooral via de zaden te gaan. Daslook is ook voor de liefhebbers. Dat is bijzonder bij bolgewassen, die zich veelal via nevenbolletjes vermeerderen en uitbreiden.


Dit kan alleen door regelmatig wieden in toom gehouden worden. Wie er niet van houdt dat de daslook zich in de hele tuin verspreidt kan een anti-wortelbarrière in de grond aanbrengen. Zelfs bij zaden die zijn voorbehandeld is erg veel geduld nodig voordat de eerste puntjes uit de grond komen.


De medicinale werking van daslook lijkt op die van knoflook zij het dat daslook iets meer gebruikt wordt voor het genezen van spijsverteringsziekten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts