donderdag 17 augustus 2017

Knelkoppeling waterleiding monteren

Messing knelkoppelingen in alle diameters. Groot assortiment leidingsystemen. Plaats de knelkoppeling aan het einde de buis. Om buizen of kranen aan de muur vast te zetten.


Draai de moer op de koppeling. Door middel van een steeksleutel, waterpomptang of een bahco kan de moer verder aangedraaid worden.

Hierdoor ‘snijdt” de ring in de buis waardoor de dichting van de fitting ontstaat. Te zwaar aangedraaide ringen geven kans op lekkage. De buitendraad aan de andere zijde van de knelfitting gebruikt u dan om daar uw Hydrotense installatie mee aan de waterleiding te koppelen. Wanneer u een knelkoppeling wilt monteren op een wicu-buis (= een zacht roodkoperen buis, flexibel met de hand te vormen), zorg er dan voor dat het uiteinde recht is. In de badkamer, het toilet en de keuken krijgt u te maken met waterleidingen.


Maar waar moet u bijvoorbeeld op letten tijdens het aanbrengen van de koud- en warm waterleidingen ? Hieronder wordt uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van materiaal voor een waterleiding en het aanleggen van de waterleiding zelf. Makkelijker is het om gebruik te maken van een knelfitting. Een knelfitting monteren is eenvoudig zelf te doen.

Nadeel is wel dat een knelfitting redelijk duur is, omdat er extra onderdelen voor nodig zijn. Stap Verwijder eventuele bramen aan de binnen- en buitenkant van het pijpuiteinde en schuif de wartelmoer er dan omheen. Knel fittingen zijn uitgevoerd met een messing knelring. Ze zijn toepasbaar voor gas-, water- en cv-installaties en online te koop bij Warmteservice. Knelkoppelingen kopen bij HORNBACH.


Bij het aanleggen of vervangen van leidingen in huis maak je meestal gebruik van knelkoppelingen. En juist hier komen knelkoppelingen om de hoek kijken. Hoe vast dien je (messing) knelkoppelingen vast te draaien om zekerheid te hebben dat ze niet meer (gaan) lekken? Ze dienen namelijk achter een voorzetwand te komen. Situaties altijd waterleiding solderen.


Eerder heeft de loodgieter de stelling gemaakt dat solderen gebruikt wordt voor het afdoppen waterleiding voor langere periodes en een knelkoppeling als de afsluiting slechts tijdelijk is. Er zijn echter situaties waarin altijd solderen gebruikt moet worden om een waterleiding af te doppen. Bepaal eerst welke diameter de leiding moet hebben. Bepaal vervolgens wat de kortste, fraaiste en handigste route van de leidingen is.


Sluit de hoofdkraan van de waterleiding. Haal de druk van de leiding door de betreffende kraan open te draaien. Het is noodzakelijk dat bij solderen de leiding leeg is.


Wij begrijpen dat u op zoek bent naar een passende knelkoppeling voor uw specifieke situatie, vandaar dat wij een uitgebreide knelkoppeling collectie op het gebied van maatvoering en varianten direct online aanbieden.

Maar ook alle handige doe-het-zelvers die zelf een leiding willen aanleggen vinden hier de juiste materialen. Jan: het gebruik van fittingen is een hels karwei gebleken. Doordat de waterleiding met geen mogelijkheid helemaal leeg wil lopen, komt de koperen buis niet op de juiste temperatuur. Bovendien komt er straks nog een afvoer te lopen.


Bij de overgang van tyleen naar koper is het handig om de messing knelfittingen te nemen. Wilt u een aftakking maken op de bestaande koperen leiding voor bijv. Neem dan eerst een messing knelkoppeling t-stuk met binnendraad. Kan je in een koperen waterleiding een T-stuk met knelkoppelingen vervangen door een complete nieuwe?


Hopelijk heeft iemand een antwoord. Iedereen nog een vrolijk kerstfeest en ik hoop dat iemandeen antwoord voor me heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts