Bespaar tot wel via kiesproduct. Als u last heeft van een vlo , dan zijn er bijna altijd meerdere vlooien aanwezig. Dit betekent dus dat in feite last heeft van een echte vlooienplaag. Helaas komen vlooienplagen in Nederland vaak voor. Dit komt omdat vlooien zich snel verspreiden en hardnekkig te bestrijden zijn.
Ze zitten in je achtertuin, bossen, parken, en ze liften zelfs mee op je kleren. Je weet nooit waar en wanneer jouw huisdier een vlo is tegengekomen en de vlo meelift naar jouw huis. Je zult dus een goed plan moeten hebben om de lastige strijd tegen vlooien in huis te winnen! De voorkeur van de vlo gaat zoals eerder aangegeven uit naar huisdieren, maar bij gebrek aan beter zullen ze overspringen naar mensen.
Vlooien bestrijden en huisdieren beschermen. Het blijft erg lastig om vlooien weg te krijgen, blijft er eentje achter dan kun je opnieuw beginnen met bestrijden. Daarbij duurt het weken tot larven vlooien worden. Hieruit blijkt dat alleen de bestrijding van de volwassen vlo onvoldoende is en dat de behandeling van de omgeving een essentiƫle rol speelt bij de vlooienbestrijding.
Waarom vlooien bestrijden ? Om de volledige levenscyclus van de vlo te onderbreken is het erg belangrijk om de omgeving te behandelen met een geschikt product dat de cyclus van de vlo onderbreekt. Natuurlijk is die ene vlo niet de enige, dus een vlooienplaag is het gevolg. Dit verschijnsel treedt vaak op als na tijdelijke afwezighei bijvoorbeeld in verband met een vakantie, een huis weer betreden wordt door haar bewoners. Het grootste deel van het leven van een vlo speelt zich buiten de gastheer af.
Een vlo kan vanuit het wilt op de hond springen, bijvoorbeeld wanneer de hond door lang gras loopt. Daarnaast kunnen vlooien vanaf andere huisdieren op de hond zijn overgesprongen. Hiervoor hoeven de honden niet lang met elkaar in contact te zijn.
Even met de hond van de buren spelen kan al genoeg zijn om een vlo over te laten springen. Aangezien een vrouwelijke vlo in haar leven 2. En de vlooien bevinden zich dus niet alleen op het dier, maar (vooral) ook in de omgeving. De vlo beweegt zich gedurende deze tijd niet en blijft zitten totdat een gastheer wordt waargenomen. Met name bewegende objecten die een hogere temperatuur hebben dan de omgevingstemperatuur werken sterk prikkelend op vlooien. Een volwassen vlo voedt zich met bloed van een gastheer.
Na de bloedmaaltijd legt de vlo honderden eitjes. Deze eitjes vallen ergens binnen of buiten op de grond. Uit deze eitjes komen larven die zich nestelen op donkere plekken. De larven voeden zich met vlooienpoep.
Ondertussen vervellen de larven totdat ze zich verpoppen. Geef uw hond elke ochtend een beker karnemelk te drinken, hij vindt het heerlijk, maar zijn huid is niet meer aantrekkelijk voor de vlooien. Echt het helpt, ik doe het nu een half jaar en de vlooienallergie van mijn hond is over, geen vlo meer te bekennen.
Zo kenen we de kattenvlo, de hondenvlo, de rattenvlo, de egelvlo en ook de mensenvlo. Op boerderijen treffen we ze wel eens bij varkens aan. In de pop ontwikkeld zich een volwassen vlo (5).
Onder invloed van warmte en trillingen komt de pop uit en wordt de vlo geboren (1). De vlo wacht in de omgeving op een toevallige passerende hond of kat en bespringt deze. Na een bloedmaaltijd kunnen de vlooien weer eitjes leggen (2) en is de cycleus rond. Ze bijten katten, honden en als het even tegenzit word jij ook gebeten. Stop de jeuk en start met professionele vlooienbestrijding!
Bij Rentokil, bieden wij een veilige, effectieve behandeling voor uw huis of bedrijf om het vlooienprobleem op te lossen. Onze deskundige, lokale bestrijdingstechnici begrijpen de gewoontes van de vlo en zorgen gerichte behandelingen, veilig voor u, uw gezin en uw huisdieren. De volwassen vlo bijt zich vast in de huid van zijn gastheer.
Voordat ze bloed kan zuigen boort de vlo eerst een gaatje in de huid en spuit ze speeksel in, dat voorkomt dat het bloed stolt. Ze hebben ook verschillende werkingsmechanismen, van het bestrijden tot de volwassen vlo tot het uitschakelen van de eitjes en poppen. Tegenwoordig zijn er ongelooflijk veel anti-vlooienmiddelen op de markt.
Bedenk dus goed waar je het bestrijdingsmiddel voor nodig hebt. Er liggen dan ook vele en vele malen meer eitjes en larven op de vloer dan uw hond aan vlooien heeft. Die gaan u allemaal nog lastig vallen als u daar niet direct wat aan gaat doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.