dinsdag 29 augustus 2017

Raam op erfgrens

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Over Ons Pagina - Kozijnshop. Binnen werkdagen geleverd!


Boek het Dvc Samui (op), Chaweng Beach.

U krijgt direct een bevestiging. Find op on DownloadSearch. Het is volgens de wet niet toegestaan om op afstand van minder dan meter van de erfgrens een raam in de zijgevel te hebben, als dat raam uitzicht geeft op het perceel van de buren. Een ondoorzichtig raam (met matglas) is wel toegestaan.


De wet bepaalt in artikel 5:lid BW dat het niet geoorloofd is binnen twee meter van de erfgrens vensters of andere muuropeningen dan wel balkons of soortgelijke werken te hebben, voor zover deze op dit erf uitzicht geven. Bij een venster of andere muuropening moet worden gedacht aan bijvoorbeeld een raam of. Zo mag u geen ramen in de uitbouw maken die uitkijken op de tuin van uw buren.

Hierdoor hebben zij geen privacy meer. Bij het bouwen op of langs de erfgrens dient u rekening te houden met de indeling van de gevel. Bolte uiteraard is mij art. Hier wordt gesproken door de vraagsteller over een raam niet of het open of dicht kan niet of er wel of niet transparant glas in komt.


Met toestemming van de buren zijn openslaande ramen met transparant glas binnen twee mtr. Het huis van de buren en ons huis staan tegen elkaar aan op de erfgrens. Nu hebben de buren op de tweede verdieping een raam in de zijgevel, in de muur die op de erfgrens staat. Het raam van woning geeft geen uitzicht op perceel 2. De muur als erfafscheiding is immers meter hoog terwijl het raam ook meter hoog is. De afstand tussen raam en erfgrens mag in dit geval minder dan meter bedragen.


Indien de muur later wordt afgebroken blijft het raam op minder dan meter van de erfgrens geoorloofd. Bij heggen en schuttingen op de erfgrens geldt: Wie een heg of schutting (erfafscheiding) op de erfgrens wil plaatsen, heeft toestemming van de buren nodig. De erfafscheiding op een erfgrens is gezamenlijk eigendom.


Daarom moet je de kosten voor de heg of schutting en het onderhoud delen. Een erfafscheiding mag maximaal meter hoog zijn. Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren op de erfgrens ?

Dan is dit gezamenlijk eigendom. Hallo, kan iemand me advies geven? Ik woon sinds vorig jaar in een huurwoning. De buren (ook een huurwoning)hebben.


Dit betekent dus ook dat er geen opening of raam in de erfafscheiding gemaakt mag worden. Een boom moet op minimaal twee meter van de erfgrens staan en een heg op minimaal centimeter van de erfgrens , tenzij de boom of heg niet hoger is dan de erfafscheiding. Bomen die op de erfgrens staan, zijn mede-eigendom van beide. Wist u dat er voor het hebben van ramen en balkons op korte afstand van de erfgrens regels gelden?


In het Burgerlijk Wetboek is vastgelegd dat je geen ramen mag hebben binnen een afstand van twee meter van de erfgrens. Deze afstand geldt gerekend vanaf het raam naar de erfgrens (de grens tussen uw grond van die van uw buren). Mag je bouwen op erfgrens ? Veel mensen vragen op welke afstand van de erfgrens je mag bouwen.


Bij bouwen geldt – anders dan bij beplanting – géén minimale afstand. Je mag dus gewoon bouwen tegen de erfgrens. Een muur óp de erfgrens bouwen mag niet zomaar, omdat hij dan voor de helft op de grond van je buren staat. Vensters met uitzicht op het erf van de buren zijn toegestaan in het geval de betreffende muur op minstens meter vanaf de erfgrens staat.


Volgens de wet mogen er geen ramen, balkons of muuropeningen binnen meter van de erfgrens zijn die uitkijken op de grond van de buren. Zonder toestemming van de buren mag je met jouw kant van de gemeenschappelijke erfafscheiding doen wat je wilt. Mag ik een raam maken in mijn muur dat uitkijk geeft op het perceel van de buren? Heeft u een bewijs van een afspraak van erfdienstbaarhei dan heeft u recht om zonder toestemming tegen de scheidsmuur te bouwen. Als de muur op het perceel van de buren staat, is het hun eigendom.


De schutting kan geplaatst worden op uw eigen gron maar ook op de erfgrens. Bij plaatsing op de erfgrens spreken echter niet meer van een schatting, maar van een scheidsmuur. Het verschil tussen een schutting en een scheidsmuur is dat de scheidsmuur gezamenlijk eigendom van beiden buren is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts