dinsdag 29 november 2016

Moestuinbak maken

Moestuinbak maken

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Koop of maak je moestuinbak. Dan vertel ik je hier waaraan je bak moet voldoen om een echte Makkelijke Moestuinbak te zijn. Kijk ook goed naar je wensen en omstandigheden.


Heb je eindeloos veel ruimte tot je beschikking of een postzegeltuintje in de stad? Of wil je een moestuinbak voor op je balkon? Paar planken, wat schroeven, een zaag, worteldoek en aarde: een moestuinbak maken is een fluitje van een cent! Bekijk stap voor stap hoe onze blogster haar eigen moestuinbak maakte. Het is inmiddels alweer enige tijd lente en dat betekent dat ik moet opschieten met het kweken van groenten.


Dan kan het project ‘ moestuinbak maken ’ mogelijk dat zijn, waar jij zo naar opzoek bent. Want een moestuinbak maken is het project waarmee jij een enorme kostenbesparing maakt. Het verbouwen van je eigen groente en fruit lijkt enigszins op het maken van meubels. Bij beide activiteiten is voldoende zorg en aandacht onmisbaar. Zelf een moestuinbak maken.


Moestuinbak maken

De basis van je moestuin is je moestuinbak. Om goed samen te werken met het systeem en de app moet de bak aan een paar dingen voldoen. Een moestuin is een duurzame investering voor de komende jaren. Kies dus goed materiaal dat lang meegaat. Douglas- of larixhout is qua prijs en kwaliteit een goede keuze.


Je koopt hem als kant en klaar pakket bij de Intratuin maar je kunt een moestuinbak ook zelf maken. Maak bijvoorbeeld een bak op poten als je niet zoveel ruimte hebt. Dan kun je er ook nog wat spullen onder kwijt. Met een moestuinbak kun je groenten, kruiden en fruit kweken.


Doordat je zelf de grond samenstelt en niet afhankelijk bent van de grond die in je tuin ligt, is de kans van slagen veel groter. Zo’n moestuinbak kun je zelf maken. Moestuinbak op poten maken Het is mogelijk om de bak op poten te zetten en er een bodem in te maken door bijvoorbeeld een palet eronder te schroeven.


Zorg er dan wel voor dat er voldoende gaatjes in de bodem zitten, zodat het water weg kan lopen. Of je nu groene vingers hebt of juist helemaal niet: iedereen kan tuinieren met de gebruiksvriendelijke moestuinbakken en kassen van Praxis. Grote of kleine tuin, begane grond of een balkonnetje: voor elke woonsituatie hebben we een geschikte moestuinbak. Je kan kiezen tussen een vierkante meter tuin of moestuintafel op poten. Heb je weinig ruimte dan is een verticaal tuinier wandrek of een kleine kweekbak een goede oplossing.


Moestuinbak maken

Mensen die graag dingen zelf maken voor de moestuin kunnen hier terecht om doe het zelf projecten te bespreken, zoals het bouwen van een kas, compostbak, rozenboog, etc. Zo maak je een mini-moestuin! De lente staat (nog net niet) voor de deur. Hét moment dus om te gaan nadenken over wat je zal. Wil je een moestuinbak op poten maken ? Dan moet je van vlonderplanken een bodem maken , daar de wanden op bevestigen en de bak voorzien van poten.


Verkies je toch een kant-en-klare oplossing? Dan kan je eenvoudig een moestuinbak kopen in de webshop. Zo ben je zeker van een mooi en foutloos resultaat waar je lang genot van zal hebben.


De beste, snelste en makkelijkste manier om dat te doen is met een echte Makkelijke Moestuinbak. Zorg wel dat je geen van de stappen overslaat voor het beste resultaat, klik hier! Moestuinbakken of vierkantemeterbakken zijn in heel wat stadstuinen ingeburgerd. Gevuld met groenten, kruiden of ander groen zijn ze overal te vinden. In elk tuincentrum of doe-het-zelf-zaak zijn ze te koop in verschillende vormen en maten.


Maar een moestuinbak zelf maken kan natuurlijk ook. Als je zelf een moestuinbak wil gaan maken , dan heb je vast al een klein beetje rondgekeken in de grotere tuincentrums wat de prijzen zijn voor een verhoogde moestuinbak. De prijs voor een moestuinbak op poten zal je verbaast hebben, want deze zijn namelijk vrij kostbaar.


Moestuinbak maken

MOEStuintafel Bakky met een losse moestuinbak. Ongedierte krijgt geen kans. Maak deze stabiele, stoere moestuinbak helemaal zelf met behulp van onze duidelijke bouwtekening. Het werktekeningenpakket bevat bouwtekeningen voor de basic moestuintafel en uitbreidingen.


Want je kan de moestuinbak ook uitbreiden met een handige uitklaptafel en met losse opzet-kasjes. Voor kwetsbare groenten, vroeg in het seizoen. De beste plek waar je je moestuinbak neerzet is vooral lekker in het zonnetje en niet op een te winderige plek.


Op deze bloemen komen bijtjes af en deze bevruchten later ook weer jouw bloemen in jouw moestuinbak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts