woensdag 9 november 2016

Bouwen op erfgrens

Boek uw Hotel in Bowen online. Makkelijk, snel en veilig boeken! Snel en veilig online boeken. Uw boeking direct bevestigd! Reserveer online, laagste prijzen. Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Lees echte reviews en boek nu! Er is hier geen minimale afstand.


Een muur op de erfgrens bouwen mag niet zomaar, omdat hij dan voor de helft op de grond van uw buren staat. U mag bouwen tegen de erfgrens. Voor u gaat bouwen op erfgrens is het dus belangrijk dat u precies weet waar de erfgrens ligt.


Natuurlijk kan dit wel als zij daarvoor toestemming hebben gegeven. De muur en de daarmee verbonden werken mogen niet worden beschadigd. De muur is onderdeel van jouw woning Jouw buren moeten toestemming aan je vragen als ze tegen de muur aan willen bouwen. Beschadigen je buren de muur, dan moeten zij dit uiteraard op eigen kosten herstellen.


Bouwen op erfgrens

Het maakt niet uit of de muur op of over de erfgrens staat. In de vergunning staat dat deze op de erfgrens moet komen. Het uitbouwen van de woning of het bouwen van een schuur langs de erfgrens is vastgelegd in regelgeving. Bouwen op erfgrens burenrecht. Het burenrecht regelt de rechten en plichten van buren onderling.


Het is echter niet alleen de bouwregelgeving waar u mee te maken krijgt. De erfgrens met de buren moet je precies weten. Pas op waar je de aanbouw gaat bouwen. En dat wil zeggen dat je niet zomaar de gevel recht door kan trekken naar achteren.


Erfgrens Houd rekening met de erfgrens en je buren. Dan ga je meestal over de erfgrens van je buurman. Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren op de erfgrens ? Dan is dit gezamenlijk eigendom. Heeft u een bewijs van een afspraak van erfdienstbaarhei dan heeft u recht om zonder toestemming tegen de scheidsmuur te bouwen.


Als de muur op het perceel van de buren staat, is het hun eigendom. De regels voor een los bijgebouw of een losse overkapping lijken erg op de regels voor aanbouwen. Zou vast komen te staan dat uw buurman op uw grond heeft gebouw dan kunt u in beginsel zo nodig via de rechter verwijdering van het bouwwerk van uw grond vorderen. Verschillen zitten ’m in de maximale hoogte en het maximale oppervlak. Als u zich houdt aan deze regels voor bouwen in de tuin, hoeft u geen vergunning aan te vragen.


Hoe dicht bij onze zijgevel mogen de buren bouwen ? Ik kan hierover niets terugvinden in het bestemmingsplan. Bouw maximaal één bouwlaag op de gron niet op een ander gebouw. Ook als u de meest ongunstige verdeling van de bouwwerken aan zou houden (tuinhuis in de ene hoek en de carport in de andere hoek) overschrijdt u deze grens niet. Van te voren de buren op de hoogte stellen van uw plannen is altijd raadzaam.


Een scheidsmuur op de erfgrens. Ik heb iets gelezen dat het niet is toegestaan om binnen meter van de erfgrens te mogen bouwen , volgens BW. Achter de achtergevelrooilijn, op eigen erf, pal tegen de grens van het naburig erf mag u te allen tijde een scheidsmuur van meter hoogte plaatsen.


Rooilijnen zijn vastgelegd in het bestemmingsplan of volgen uit de bouwverordening. Voor bijbehorende bouwwerken op het voorerf is altijd een vergunning nodig. U moet eerst weten wat precies uw achtererfgebied is. Op een hoek geldt dat ook voor het zijerf.


Er zijn veel regels met betrekking tot de erfgrens. Buurman B moet volgens het burenrecht (met getuigenverklaringen, foto’s en documentatie) bewijzen dat de schutting op de kadastrale erfgrens stond en dat buurman A de nieuwe op een andere plaatst heeft gezet. Lukt dit niet, dan mag de schutting blijven staan.


Vraag 2: Waar mag ik vergunningsvrij bouwen ? Ik heb dit voor de buurman aangepast op mijn kosten zodat wij met onze schuur verder konden bouwen. Daar mag een afscheiding op worden gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts