donderdag 24 november 2016

Abutilon overwinteren

Verwijder uitgebloeide bloemen. Planten op een stam geef je best steun en een stevige pot zodat ze niet kunnen omwaaien. Abutilon megapotamicum heeft bloemen met rood en geel en wordt ook wel Belgische vlag genoemd.


De Abutilon kan het beste in december worden gesnoeid. Snij de plant voor eenderde terug om een compacte vorm te krijgen. Gele bladeren en dorre takken dienen periodiek verwijderd te worden.


Temperatuureisen en overwinteren Abutilon. Abutilon dient gewoon op kamertemperatuur te worden gehouden en kan in de zomer naar buiten. Abutilon Net als de Hibiscus en Lavatera behoort Abutilon tot de Malvaceae of kaasjeskruidfamilie en schittert de struik vooral door zijn prachtige kleurrijke bloeiwijze. Bladhoudende kuipplanten hebben licht nodig om te overwinteren Bladhoudende kuipplanten als de oleander, Callistemon, citrusboompjes en echte laurier, hebben wèl licht nodig tijdens het overwinteren. Zet ze vrij koel, liefst bij een temperatuur van 5-°C zodat ze in winterrust gaan.


Zet vanaf maart de Abutilon weer warmer en ga meer water geven. Knip nu alle twijgjes voor ongeveer de helft terug. Sprookjesachtige klokjes om je tuin mee te betoveren.


Abutilon is een langbloeiende plant met lantaarnachtige bloemen. Abutilon stekt heel gemakkellijk: een kopstek die lichtjes verhout is afsnijden juist onder een okselknop en meteen in vochtige stekgrond steken. Er voor zorgen dat de aarde de hele winter vochtig blijft en zeker niet te warm overwinteren (kans op spint) Bij Abutilon gebruik ik wat stekpoeder. Indien de plant te veel schaduw krijgt zal deze minder bloeien. Plaats uw plant op een windluwe standplaats zodat de tere bladeren niet teveel lijden onder de wind.


Bemest de plant wekelijks rijkelijk via het water. Door GARDENA tuinexperts werd een uitgebreide gids voor potplanten en kuipplanten, inclusief informatie over het overwinteren , samengesteld. In dat geval kunnen er bladen afvallen, maar dat is niet erg.


Overwinteren bij een hogere temperatuur van tussen de - °C. Deze prachtige bloeier is het meest gelukkig als hij zomers lekker buiten kan staan, maar voordat het gaat vriezen moet hij weer naar binnen, om daar te overwinteren. Bij dreigende nachtvorst zet ik deze kuipplant dan tegen het huis aan en daar blijft de temperatuur meestal wat hoger. Daarna koel en licht overwinteren.


Deze populaire kuipplant is in veel verschillende kleuren en bloemvormen verkrijgbaar, meestal met klokvormige bloemen in zachtoranje, roo wit of juist helgeel. Abutilon , kameresdoorn: variëteiten, variëteiten, een korte beschrijving van Abutilon bladeren en bloemen, of het mogelijk is om een bloem thuis te laten groeien. Door zijn rijke en langdurige bloei heeft Abutilon vele harten veroverd.


Abutilon verdraagt geen vorst en moet bij 5°C naar binnen en vorstvrij kunnen overwinteren. Vanaf midden mei mogen de planten terug naar buiten. Snoei begin maart stevig terug. Geef in de zomer flink water en elke twee weken vloeibare mest, wil je veel bloemen.


Tom Hulse, Abutilon -megapotamicum, CC BY-SA 3. Groeiwijze Abutilon wordt meestal als struik of min of meer wilde boomvorm opgekweekt en wordt in de kuip 2-meter hoog. Verzorging Abutilon stelt geen bijzondere eisen en is een goede beginnersplant. Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water.


In de winter de plant eerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts