woensdag 23 november 2016

Pefc keurmerk

Pefc keurmerk

Zoek naar fsc keurmerk op de nieuwe KensaQ. PEFC is hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Het internationale PEFC keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos en. Het PEFC-keurmerk kan je tegen komen op producten van of met hout.


Pefc keurmerk

Het logo is te vinden op allerlei artikelen in bouwmarkten en groothandels in (interieur)artikelen van of met hout. Het kan gaan om massief hout, of producten waarin hout of houtvezels zijn verwerkt, zoals plaatmateriaal, parket, deuren en papier. Wat voor u (en de eindgebruiker) van het grootste belang is, dat het gaat om het kenmerk ´duurzaam bosbeheer´, niet om welk keurmerk eronder staat. Waarom een PEFC keurmerk ? Om producten met een PEFC keurmerk te mogen verkopen moet uw bedrijf “ PEFC gecertificeerd” zijn.


Partner worden betekent dat u zich aansluit bij de Nederlandse aanvoerders op het gebied van bosbehoud. Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. PEFC-keurmerk geeft afnemers de garantie dat hout- en papierproducten uit duurzaam beheerde bossen afkomstig zijn en laat zien dat wij bijdragen aan meer duurzaam bosbeheer wereldwijd waarbij aandacht is voor mens, milieu en economie. Het PEFC keurmerk garandeert dat houtproducten afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen en het bos in stand blijft.


DUBOkeur heeft PEFC aangegeven als de meest milieuvriendelijke keuze voor grondstof en eindproduct. Het Cradle2Cradle principe is als eerste toegekend aan hout dat afkomstig is uit een PEFC gecertificeerd bos. Naast dit papierkeurmerk kent PEFC ook nog een keurmerk voor papier met minstens procent vezels van hout uit duurzaam beheerd bos. KAM Consultants begeleidt organisaties op een praktische wijze richting het PEFC keurmerk. Dankzij onze pragmatische aanpak zijn onze klanten gemiddeld binnen tot maanden gecertificeerd.


Organisaties kleiner dan medewerkers zijn meestal binnen maanden klaar voor certificatie! Wilt u bijvoorbeeld dat ik uw verplichte jaarlijkse PEFC -interne audit uitvoer? Wellicht wilt u dat uw PEFC systeem efficiënter wordt zodat de collega’s er minder tijd mee kwijt zijn?


Pefc keurmerk

Of zit u met wat vragen op PEFC -gebie zoals over inkoop, facturen of uitbesteding? Als ervaren PEFC COC auditor kan ik u helpen met al uw PEFC -vragen. Als MVO-gecertificeerd bedrijf willen we bijdragen aan een duurzamere wereld.


De PEFC Council stelt wel criteria waaraan de standaard minimaal dient te voldoen. Door certificering van duurzaam bosbeheer en de gehele keten die het hout daarna doorloopt (Chain of Custody), kan PEFC garanderen dat de producten met een PEFC-keurmerk daadwerkelijk uit een duurzaam beheerd bos afkomstig zijn. Meer informatie over PEFC ? Het FSC- keurmerk is geen garantie van kwaliteit, het is enkel een bewijs dat het hout en papier komen uit bossen die beheerd worden conform de FSC-standaard. Deze standaard geldt internationaal gezien als een garantie voor verantwoord bosbeheer. Een organisatie met vergelijkbare doelstellingen is PEFC.


Pefc keurmerk

Tevens is zij het landelijk contact- en informatiepunt voor boseigenaren en bedrijven in de houtverwerkende industrie en tracht zij de bekendheid van het PEFC-keurmerk te vergroten. Alternatief boscertificeringssysteem. Het Forest Stewardship Council (FSC) is het belangrijkste alternatieve certificeringssysteem van bossen.


Daarnaast is zij het landelijk contact- en informatiepunt voor bosbeheerders en bedrijven in de houtverwerkende industrie en is zij bezig de bekendheid van het PEFC-keurmerk te vergroten. Het PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) is een onafhankelijke, internationale, niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk waarin meer dan landen verenigd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts