woensdag 16 november 2016

Mollen bestrijden met gif

Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Ruim aanbod Insectenlampen. Weg met onhygiënische Ratten! Sparen Sie Geld auf GigaGünstig. Bekijk ons gehele tuinaccessoires ssortiment online.


Mollen bestrijden met gif

Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Waarom de beestjes doden met mollengif, terwijl er ook andere mogelijkheden zijn? Oplossing: speciaal carbid tegen mollen in plaats van gif tegen mollen. U bent zelf mollenverjager. Dan heb ik een tip voor efficiënt èn diervriendelijk mollen bestrijden.


Waarom zou u het dan niet toepassen in uw tuin? Je kunt mollen bijvoorbeeld vergassen met rookbommen. De meeste mollen overleven dat niet en voor je het weet, heb je geen last meer van die vervelende molshopen in je tuin.


Mollen bestrijden met gif

Maar andere mollen nemen verlaten tunnels heel snel in. De molshopen die ze maken zorgen er bovendien niet alleen voor dat de uitstraling van je land aanzienlijk wordt aangetast, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze een gevaar kunnen vormen voor je fysieke ingesteldheid. De knaagdieren sleuren dat naar hun ondergronds verblijf, eten ervan en gaan nadien dood. Het product is misschien nog in de handel te vinden onder de naam Quiritox. Let wel: als je mollen en knaagdieren doodt, dan komt hun.


Het meest effectief mollen bestrijden kan met mollenvallen. Er bestaan twee soorten mollenvallen, namelijk mollenvangkokers, waarmee je de mol levend vangt in een buisvormige val om hem vervolgens elders vrij te laten, en mollenklemmen die de mol niet sparen. Nu kun je rigoureus te werk gaan en met gif en vallen gaan werken waar de mol aan dood gaat, maar wij kiezen liever voor de diervriendelijke methodes. Allereerst moet u weten dat in de aanpak er een onderscheid is tussen het diervriendelijke mollen verjagen of mollen bestrijden.


Mollen bestrijden met gif

Op zich is het doden van een mol ook een diervriendelijke methode, omdat hij door een mollenklem immers aan een heel snelle dood sterft. Welke manier u ook kiest, mollen zullen uw. Mollen definitief bestrijden.


Tuinman Matthias wist wel een manier met gelui zoals je kunt lezen in zijn antwoord. Als reactie op dit stuk kregen we een aantal andere tips binnen die we je niet willen onthouden. Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die vaak geadviseerd worden, zoals mollen bestrijden met flessen of mollen bestrijden met water, werken vaak niet goed tegen de mol in jouw tuin. Met een mollenverjager of een mollenklem kun je de vervelende gravers in jouw tuin bestrijden en zorg je dat ze wegblijven.


Het mollen bestrijden werkt ook zeer simpel, je bent er echt geen complete mollencursus voor nodig. Grasveld is weer als vanouds, geen mollen in tuin meer gezien. Een mollenval tegen mollen werkt net iets anders dan een mol bestrijden met een mollenklem, waarbij de mol gedood wordt. Wij hebben verschillende soorten klemmen op voorraad voor verschillende situaties zoals in de gangen of de molshoop zelf en voor verschillende budgetten. Deze rook met hoog CO-gehalte wordt via een flexibele slang in het gangenstelsel van de mollen geblazen en verlamt in enkele seconden de ademwegen met een pijnloze dood tot gevolg.


Omdat wij niet met gif werken is de secundaire vergiftiging voor andere dieren uitgesloten. Deze machine gebruiken wij bij diepe gangenstelsels en nesten van de mollen. Veel tuinbezitters zien het met lede ogen aan: een molshoop die hun mooie gazon ontsiert.


En dan wil je natuurlijk korte metten maken met de mol. Voor we het hebben over de drie methoden om mollen te bestrijden , zijn er eerst een paar dingen die je over de mol moet weten. Enkele mollenweetjes… Een mol is klein. Bestrijden van mollen in de tuin!


Hoe en met welke middelen? Maar hoe kunnen wij deze dieren natuurvriendelijk bestrijden. Als mollen een plaag worden, moet je er iets tegen doen. Druk het midden van de molshoop zo snel mogelijk weer naar beneden zodat de pas gegraven gang weer wordt opgevuld.


Hark de overgebleven aarde over het gazon. De beste kans om mollen te vangen is in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. Eigenlijk is elke manier van mollen verjagen diervriendelijk. Onderstaand een aantal manieren van mollen verjagen uitgelicht.


In ons blog leggen we uit hoe je dit het makkelijkst kunt doen! Gedurende deze periodes zijn ze het actiefst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts