maandag 22 januari 2018

Magnolia boom planten

Geniet van je vakantie naar Montenegro, wij verzorgen de rest. Goed geregelde stedentrips. Grootste aanbod aan zonvakanties. Bekijk nu het Travel Store aanbod!


Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ruime keuze planten op beslist.

Vergelijk hier aanbiedingen. Bijzonder is dat deze boom zijn blad behoud in de winter. Er zijn magnolia ’s die uitgroeien tot het formaat boom en klein blijvende magnolia ’s. De bekendste soort is de kobus. Deze bloeit net als de stellata met zuiverwitte bloemen in april of mei.


De kobus groeit uit tot een middelgrote boom van ongeveer acht tot tien meter hoogte. Lees meer over bomen snoeien. Vanwege de vroege bloei en de tere bloemblaadjes, heeft deze boom regelmatig last van nachtvorst.

Zet de boom op een beschutte plaats in. Naast zijn prachtige bloemen is het ook nog eens een makkelijke heester die weinig verzorging vraagt. De magnolia heeft de grootste bloemen van het hele land! Geef hem wel een beschutte plek tegen de koude win hierdoor worden de bloemen minder snel bruin.


Alle heesters en bomen die in een pot gekweekt zijn, kan je het jaar rond planten , dus ook nu! Het beste tijdstip om dat te doen is direct na de bloei, begin mei. Dat is een van de redenen waarom planten niet groeien na aankoop. Koop daarom bij voorkeur planten met kluit of in container. Vermijd zeker een plek op het noordoosten.


Bestel eenvoudig en snel op beslist. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'. De planten zitten in een pot, dus de grootte zal geen invloed hebben op de slaagkans.


Voor meer informatie zie het artikel wanneer (niet) planten. Een grotere struik geeft natuurlijk wel direct veel meer resultaat, en in het geval van de magnolia , reeds een eerste rijke bloei binnenkort. Info over magnolia boom planten.


Resultaten van zoekmachines!

Zorg dat je de struik niet te diep plant , de bovenste wortels mogen maar net onder de grond zitten. Magnolia ´s zijn sterke planten maar ze haten wind. En geef voldoende water als het droog is, dan lukt het wel.


Ook grote magnolia boom kopen online. Houd bij het aanplanten een afstand van meter tussen de planten aan. Ik heb al jaar een magnolia boom in de tuin, hij is inmiddels hoger dan het huis, en ik eigenlijk nooit vruchten gezien.


Ongeveer twee (misschien 3) jaar geleden zag ik voor het eerst vruchten in de boom hangen, hier en daar een enkele. Daarnaast dragen ze veel, meestal elliptische, lenticellen die in de lengterichting van de twijg liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts