vrijdag 18 november 2016

Betonnen aanrechtblad afwerken

Het met epoxy afwerken van betonnen aanrechtbladen , waskommen, waterornamenten en tuinbeelden is een goede manier om een gladde oppervlakte te verkrijgen welke waterdicht is en goed schoon te houden. Het beton zal niet meer verstoffen en is niet meer gevoelig voor vlekken, sappen of zuren. Voordelen en nadelen van zelf een betonnen aanrechtblad maken.


Het zelf maken van een betonnen aanrechtblad heeft voordelen en nadelen. Het belangrijkste voordeel is de prijs: waar je bij keukenspeciaalzaken al snel honderden euro’s kwijt bent, kost een eigen betonnen aanrechtblad je hooguit een paar tientjes. Na ongeveer dagen is de beton voldoende uitgehard en wordt het aanrechtblad uit de bekisting gehaald. Het aanrechtblad moet nu ongeveer weken drogen.


Een betonnen aanrechtblad maken – Stap De afwerking. Hierna kan het afwerken beginnen: Licht opschuren, luchtbellen dichtzetten, impregneren of coaten. Het betonnen aanrechtblad is mooi glad geworden, de olie trek voor een deel in het blad en blijft er voor een deel op liggen hierdoor is het blad goed af te nemen.


Het blad is niet spiegelglad geschuurd maar door de afwerking hebben de kleine oneffenheden zich opgevuld. Wij zijn heel erg blij met ons nieuwe aanrechtblad ! Dit trendy materiaal geeft je werkblad een industriële look, is makkelijk in onderhoud en helemaal uniek! Je kunt een vakman zo’n blad laten maken, maar heb je de tij dan kun je het ook prima zelf doen.


In dit artikel vindt je tips om zelf je betonnen aanrechtblad te maken. Ik lees met veel interesse dit artikel en alle reacties. Zo mat en lichtgrijs mogelijk. Ben je nog steeds tevreden over de skylt?


Ik zie niet wanneer de reactie geplaatst is. Omdat onze aanrechtbladen op maat worden gemaakt past het werkblad perfect op elke Ikea onderbouw. Levertijd van een betonnen aanrechtblad.


Alle betonnen werkbladen en keukenbladen worden op maat gemaakt. Bij beton is er sprake van een periode waarin het keukenblad moet uitharden. Dit gebeurt in een speciale ruimte met een optimaal klimaat. Een cementdekvloer of betonvloer afwerken met vloerverf heeft tot gevolg dat de losse microdelen van de vloer tot één geheel worden verbonden, wat de hardheid en de slijtvastheid doet toenemen. Toch laat de verflaag voldoende damp door zodat er geen vochtproblemen ontstaan.


Betonnen aanrechtblad afwerken

Als je erg graag een betonnen aanrechtblad wil, laat er dan een opmeten en maken, is wel een prijzig geintje, maar kwaliteit kost nu eenmaal wel wat… mvg, Erik. Beton cire biedt veel mogelijkheden. Om het aan te brengen heeft u echter wel de hulp van een vakman nodig. Voor een prijs van €300- €5per mkunt u bij menige vakman uw oppervlakte laten afwerken met beton cire.


Voor betonnen aanrechtbladen zijn extra eisen gesteld aan de werking van het product, met als resultaat dat Countertop Pro wordt gekenmerkt door uitstekende waterafstotende en oliewerende eigenschappen. Bij het afwerken van het betonnen aanrechtblad wordt er een flesje vlekstop middel achtergelaten. Hiermee moet het blad de eerste twee keer behandeld worden. Vervolgens raden wij aan om minimaal twee keer per week het blad schoon te maken met vloeibare groene zeep.


Betonnen aanrechtblad afwerken

Des te vaker je dit doet des te beter. Ligt nu een week te drogen. Betonnen blad gemaakt, op de kop gegoten. Eiken houten keukens met betonnen bladen ter plaatse gestort. Het onderhouden van een betonnen aanrechtblad met groene zeep zodat deze verzadigd raakt met.


Lees hieronder over de voor- en nadelen van betonnen aanrechtbladen en hoe u een betonnen aanrechtblad zelf kunt maken. Dat maakt een betonnen aanrechtblad op de lange termijn erg onderhoudsgevoelig. Het wordt aangeraden om dat tot keer per jaar te herhalen. Wat kost een betonnen keukenblad? Afhankelijk van de dikte, afwerking en gewenste uitsparingen varieert de prijs van een betonnen werkblad.


Gemiddeld ben je al gauw 2euro per strekkende meter kwijt. Wij krijgen vaak de vraag of het beton dan niet de mooie look-and-feel verliest. Reiniging en onderhoud van een betonnen aanrechtblad : Methode 1: Wanneer gekozen is voor behandeling van het aanrechtblad met Lithofin MN Vlekstop, kun je deze het beste reinigen met een niet-agressief schoonmaakmiddel, zoals bijvoorbeeld groene zeep en om het half jaar (of zoveel vaker als wenselijk) onderhouden met het eerder genoemde Lithofin Politoer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts