maandag 9 maart 2020

Vlinder zwart

Het herkennen van vlinders en rupsen is soms niet eenvoudig. Bekijk de verschillende families, lees hoe je een rups kan determineren en wat een. Toelichting Nederlandse naam.


Meer over Nederlandse namen. Een grotendeels bruin- zwarte vlinder , met een brede oranje band op beide vleugels.

Op de toppen van de voorvleugel staan witte en blauwe vlekken. De atalanta is een trekvlinder. In het voorjaar komen de vlinders vanuit Zuid-Europa naar Nederland om hier te paren en eitjes te leggen.


Het bruin zandoogje is een vrij grote bruine vlinder met op elke voorvleugel één zwart oogje met witte punt. Het mannetje is alleen bruin en het vrouwtje heeft op de bovenkant van de vleugel een grote oranje vlek. De vlinder vliegt in vanaf half juni tot eind augustus in heel Nederland en België. Hij vliegt ook nog als het een beetje regent.


Zandoogjes zijn vlinders die hun naam danken aan zwarte vlekken met witte oogjes.

Bij het bruin zandoogje zie je die vlek nabij de punt van de voorvleugel. Afgelopen week zat ik op het terras aan ’t strand. Het was een bruine vlinder met volgens mij zwart erin. De vlinder bleef een poosje op mijn been zitten alsof hij ’n boodschap kwam brengen.


De kleur van de vlinder bepaalt welke boodschap deze komt brengen. Een zwarte vlinder brengt slecht nieuws, of nieuws over ziekte. De gele vlinder staat voor hoop en leiding. De bruine vlinder staat voor belangrijk nieuws.


De rode vlinder staat voor een belangrijke gebeurtenis. De sint-jacobsvlinder is een opvallende verschijning door de zwarte voorvleugel met twee rode stippen langs de achterrand en zowel langs de voor- als langs de binnenrand een rode streep. De achtervleugel is rood met zwarte randen.


Vaak komen mensen echter niet achter de naam van deze vlinder omdat ze op zoek gaan in dagvlinderboeken. Wetenschappers hebben ontdekt dat naast de interne klok in de hersenen van de vlinder (circadiaan ritme genaamd) ook de antennes een belangrijke visuele rol spelen bij de navigatie. Exemplaren zonder antennes of vlinders met geheel zwart geverfde antennes, die geen licht meer kunnen waarnemen, vlogen alle kanten op en bleken volledig de weg kwijt. Bekijk meer ideeën over Vlinders , Kleurplaten.


De eerste blauwe vlinder in deze lijst met vlinders die in Nederland te herkennen zijn, is het boomblauwtje. Deze vlinder hoort tot de familie van de Lycaenidae.

Niet alleen de blauwe kleur maakt deze vlinder erg herkenbaar, ook de dunne zwarte randen van de vleugels zorgen ervoor dat deze vlinder niet te missen is. Ontzettend leuke 3D vlinders ter decoratie. Kan overal op geplakt worden doordat ze magnetisch zijn en er worden dubbelzijdige.


Het laten afvullen van uw ashanger, vlinder zilver zwart. U kunt de hanger door ons laten vullen voor euro (zie tabblad laten afvullen van uw gedenksieraad), of zelf vullen (indien gewenst met ons afvulset voor euro 50). Beiden mogelijkheden kunt u eenvoudig toevoegen aan uw winkelmandje als apart product vermeld in de tabbladen. Koop en verkoop vlinder zwart eenvoudig op Marktplaats.


Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Het blad van de Vlinder Tafel is gemaakt van Eikenhout en afgewerkt met hardwax olie. Het onderstel is gemaakt van kokerstaal en afgewerkt met een poedercoating in wit of zwart.


Naast de Vlinder Eettafelbank zijn er tevens bijpassende Vlinder Tafels beschikbaar en zelfs een Vlinder Kruk. Dikte van het blad is cm. Maak er een vrolijke muur van met deze leuke vlinders voor aan de muur met hun kleine voelsprietjes en leuk schaduw effect. Het zijn hiermee de snelst groeiende organismen uit het dierenrijk, een van de extreemste soorten wordt 10.


De energie die wordt opgeslagen wordt niet alleen gebruikt om de verandering van pop tot vlinder mogelijk te maken. Veel vlinders nemen geen voedsel meer op als ze uit de pop komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts