dinsdag 11 oktober 2016

Internaat voor probleemkind

Na de bevestiging dat uw kind geplaatst wordt, vindt een intakegesprek plaats op een moment dat u in overleg met het internaat bepaalt. U doet dan samen met het internaat een verzoek bij Censis voor plaatsing van uw kind. U maakt hier nader kennis met het internaat en de groep waarop uw kind zal komen. Info over internaat voor probleemkind.


Het internaat van het Gemeenschapsonderwijs “De Koekoek” ligt ten noordoosten van Gent, in de nabijheid van het Gentse havengebie omgeven door een groene zone in het landelijke Oostakker. Resultaten van zoekmachines! In bepaalde gevallen zal Censis, het centraal administratiekantoor voor de internaten , een oordeel geven of uw kind geplaatst kan worden of niet, bijvoorbeeld voor kinderen jonger dan jaar en voor kinderen van gescheiden ouders.


Het internaat Sint Nicolaas Onderdeel van Meander in de regio Nijmegen is het Sint Nicolaas internaat en de gezinshuizen in Velp en Apeldoorn. Je kan niet zoeken naar een internaat met een bepaalde studierichting in het secundair onderwijs. Internaat met een bepaalde studierichting?


Wie graag een bepaalde studierichting volgt en op internaat wil, kan beter eerst een school kiezen die de studierichting aanbiedt. Vraag aan de school of zij samenwerkt met een internaat. Ik zou er eerst een goed voor gaan zitten, en andere oplossingen bekijjen. Een internaat zal de laatste uitweg zijn! Vind een internaat : klik een provincie aan in een lijst met internaten.


Geloof me, een internaat is het laatste wat je je zoon aan kan doen. Het zal zijn hele leven veranderen, in negatieve zin. Unieke omgeving, uitgebreide ontspanningsmogelijkheden en degelijk onderwijs. Tehuizen voor kinderen van ouders zonder vaste verblijfplaats. Leerlingen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs (en in mindere mate ook het hoger onderwijs) kunnen terecht in een internaat.


Volgende waarden stellen wij hoog in het vaandel : eerlijkhei verantwoordelijkhei openhei oprechtheid en respect voor iedereen. De opvoeders en de beheerder zijn zowel voor de ouders als voor het kind een aanspreekpunt, om zo in onderling overleg mekaar aan te vullen en het opvoedingsproces vlot te laten verlopen. Veel Nederlandse ouders sturen hun kinderen tegenwoordig naar een Belgisch internaat.


Dat betekent veel lol, maar ook veel discipline. Ons internaat is gelegen te Kapellen (ten noorden van Antwerpen) in een bosrijke en groene omgeving. Het INTERNAAT -aan-ZEE staat open voor alle schoolgaande jeugd. Het is een thuis voor jongens en meisjes van de basisschool en het secundair onderwijs ( tot jaar ). Als het echt héél erg is kom je in aanmerking voor jeugdzorgplus:.


Middels onze website willen wij u een eerste indruk geven van ons internaat , hoe en waar de kinderen wonen en wat wij verder allemaal kunnen bieden. Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvende rondleiding. Stichting Meander beheert verspreid door het land internaten en gezinshuizen voor kinderen van ouders met een trekkend bestaan (binnenvaartschippers, kermisexploitanten en circusartiesten). Honderd jaar geleden is het eerste internaat geopend.


In ons sfeervolle herenhuis kunnen kinderen wonen, met allemaal een eigen kamer. Voor al die kinderen en de staf vormt de keuken het centrale punt in huis. De keuken ligt aan de huiskamer en iedereen die binnenkomt, komt hier langs bij het thuiskomen van school, sport of een bezoek aan vrienden. Ze wonen en studeren allemaal in een huiselijke sfeer.


Het internaat is opgedeeld in verschillende leefgroepen, allemaal met hun eigen programma en karakter. Ons perfect tweetalige team (Nederlands- en Franstalig) staat voor je klaar. Wij bieden kinderen een alternatief thuis in ons sfeervolle herenhuis en dat al jaar.


Daarnaast kun je praktische tips te vinden en geven we concrete hulp bij het omgaan met kinderen die anders zijn. Hartelijk welkom bij Eben-Haëzer. Stichting Limena is een instelling op reformatorische grondslag en heeft als doelstelling het huisvesten. Bouwlust bestaat als particulier internaat al jaar. We zijn volledig onafhankelijk.


Thuis ging het totaal niet meer, hij kon niet met zijn ouders overweg, zorgde voor veel problemen, had in zijn eigen woonplaats verkeerde vrienden enz. Deze pagina is niet gevonden. Gebruik het menu of ga naar home.


Het Sint-Franciscus internaat biedt aan jongens en meisjes een plaats waar ze zich goed voelen. Ze vinden er een thuis met geborgenhei veilighei hartelijkhei begrip en respect. Onze internaatsstructuur en vlotte discipline laten toe dat onze jongeren zich in een christelijke omgeving tot jonge volwassenen kunnen ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts