vrijdag 23 december 2016

Onderhoudsvriendelijke tuin

Onderhoudsvriendelijke tuin

Zoek naar tuinontwerpen voorbeelden. De grootste collectie struiken vind je hier! Struiken tegen de laagste prijzen. Van tuinhout tot sierbestrating!


Onderhoudsvriendelijke tuin

Bekijk hier onze tips voor het aanleggen van tuinen die weinig onderhoud vragen. Behoud het overzicht in je onderhoudsvriendelijke tuin. Deel je tuin op een zodanige manier in dat je een goed overzicht hebt over je tuin.


De beste manier om een onderhoudsvriendelijke tuin in te delen, is: twee derde deel groen en één derde deel bestrating. Je hebt een tuin , maar geen groene vingers of weinig tijd voor onderhoud? Geen noo er bestaan ook tuinen met weinig onderhoud. Kies voor planten die lang bloeien en op elk moment van het jaar iets te bieden hebben. Zo geniet je het hele jaar door van een onderhoudsvriendelijke tuin.


Onderhoudsvriendelijke tuin

Een onderhoudsvriendelijke tuin met veel groen kan! Veel mensen zullen uit tijdgebrek aan betegelde tuinen met een randje planten of planten in pot denken. Maar een groene tuin is veel prettiger om naar te kijken, beter voor het milieu én hoeft niet veel werk te zijn. Als een tuin eenmaal is aangeleg is daarmee het onderhoudsplaatje ook bepaald. Dus als u onderhoudsvriendelijk wilt tuinieren, moet daar bij het ontwerp en de inrichting al rekening mee gehouden worden.


In een bestaande tuin kunt u wel een aantal aanpassingen doorvoeren die het huidige werk gaan verlichten. Inspiratie voor je mooie en onderhoudsvriendelijke tuin kun je hier op doen. Geen probleem, deze professionals weten er wel raad mee. En blijk je toch ineens groene vingers te hebben, met dit artikel maak je van je tuin een stukje pure natuur.


Hovenier-Gigant legt u uit waarom. Onderhoudsvriendelijke tuinen aanleggen en inrichten is één van de specialiteiten van je tuinaannemer. De reden hierachter is vaak dat onze klant bijvoorbeeld weinig thuis is of simpelweg weinig interesse heeft om de tuin wekelijks te onderhouden. Een tuin zonder planten is geen tuin dus ook in de onderhoudsvriendelijke tuin mag groen niet ontbreken.


Een bodembedekker als de vrouwenmantel (Alchemilla mollis) is mooi en hoeft maar een keer in het jaar geknipt te worden. Het grootste online winkelcentrum. Alle merken voor de laagste prijs. Bestel direct online op Beslist. Meerdere aanbieders en soorten.


Een vijver brengt veel werk met zich mee en is eigenlijk geen goed plan in een onderhoudsvriendelijke tuin. Geen vijver plaatsen is dus het makkelijkst. Wil je echter toch wat meer leven in je tuin middels een vijver, kies dan voor een vijver met een goed natuurlijk zuiveringssysteem of een goede filter en pomp. U wilt een mooie tuin , maar u wilt er niet al te veel onderhoud aan hebben? In dat geval denken we met u mee over een onderhoudsvriendelijke tuin.


Al vanaf de aanleg is het namelijk belangrijk om te bedenken hoeveel onderhoud er nodig zal zijn in de toekomst. Iedereen wilt een tuin hebben. Sommige mensen beweren van niet, maar eigenlijk bedoelen ze dat ze geen zin hebben om de tuin te moeten onderhouden. Ze willen dus een onderhoudsvriendelijke tuin hebben.


Hoe onderhoudsvriendelijk een tuin ook is, het is tóch nodig om de tuin af en toen een beetje schoon te maken. Daar ontkom je helaas niet aan. Daarnaast zijn er verschillende trucjes om het onderhoud te beperken.


Hieronder vind je meerdere tips om jouw tuin onderhoudsvriendelijk (er) te maken. Gebruik vaste planten Vaste planten bloeien vaak jaren zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Iets nieuws te potten of zaaien is niet nodig wat ideaal is voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Tijdens het ontwerpen van de tuin houden we rekening met de beplanting en de onderhoud die daarvoor nodig is. Zo zijn er planten en bloemen die weinig tuinonderhoud nodig hebben, of juist erg veel zorg moeten krijgen.


Ook in de bestrating houden we rekening. Tuinieren is leuk, maar soms wil je gewoon in je luie zetel op het terras zitten, in plaats van op je knieën tegen het onkruid te vechten. In een onderhoudsvriendelijke tuin is planning cruciaal De basis van een tuin met weinig onderhoud is een grondige planning. Richt je tuin wat anders in en schakel handige hulpjes in: elk uurtje werk gespaar is een uur meer genieten. Met deze tips wordt je tuin alvast een stuk onderhoudsvriendelijker.


Bodembedekkers zijn voor een onderhoudsvriendelijke tuin van onschatbare waarde: ze geven onkruid minder kans waardoor je minder hoeft te wieden! Gebruik ze onder bomen en heesters, maar ook in flinke borders in combinatie met planten die mooi combineren. Combineren met bodembedekkers.


Onderhoudsvriendelijke tuin

Een leuk idee is om ook in je borders bodembedekkers te. Een strakke tuin aanleggen gaat, zoals gezeg het beste met een goed ontwerp. Dit overzicht van een kleine strakke tuin geeft een mooi overzicht van de verdeling tussen planten, tegels en terras.


Zie je deze tuin , dan denk je meteen aan prachtige witte stranden met een diepblauwe zee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts