woensdag 14 december 2016

Betonvloer gevlinderd

Toepassingen gevlinderde betonvloer in huis. Het gebruik van een gevlinderde betonvloer past vooral goed bij moderne interieurs. Als je de juiste combinaties weet te maken, kan je zeker een prachtig resultaat bekomen.


Hier vind je enkele populaire toepassingen van gevlinderde betonvloeren in huis, aangevuld met inspiratie foto’s. De gevlinderde betonvloer is de meest toegepaste vorm van afwerking.

Uw oppervlakte wordt daarbij voorzien van: Een strak en glad oppervlak. Een unieke, stoere uitstraling. Een duurzame toplaag met slijtvaste eigenschappen. Een dichtgedraaide bovenlaag (de gevlinderde laag) waardoor de vloer één geheel vormt.


Een gevlinderde betonvloer oogt erg modern en stijlvol. Wil je zelf beton vlinderen, dan kan je terecht in dit artikel voor de werkwijze en enkele tips. Gemiddelde prijs gevlinderde betonvloer. Houd bij een gevlinderde betonvloer rekening met kosten tussen de € 5- en € 15- per m 2.

Van de tarieven in onderstaande tabel krijgt u een indruk van de kosten voor een gevlinderde betonvloer. Voor een exacte prijsindicatie vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Echte gevlinderde betonvloeren. Wij leveren echte betonvloeren met een robuust en puur karakter.


Nadat een betonvloer gevlinderd is heeft deze een unieke uitstraling. Hierdoor past een gevlinderde betonvloer vrijwel in ieder interieur en in iedere ruimte. Na het storten van de betonvloer blijft deze enkele uren liggen ,als wij net over de betonvloer heen kunnen lopen kunnen wij beginnen met vlinderen. Een betonvloer vlinderen is een verdichtingsproces, na iedere behandeling wordt de vloer gladder. Steeds meer mensen kiezen voor beton als vloerafwerking in hun huis.


In dit artikel kom je alles te weten over de prijzen, werkwijzen en belangrijkste eigenschappen van de betonvloer. Het vlinderen van een betonvloer vindt plaats nadat het beton is gestort en de vloer is gedroogd. Op dat moment is de vloer nog vrij ruw. Vervolgens wordt de vloer machinaal gevlinderd met een speciale vlindermachine. Ontdek hier de prijzen per mvoor de verschillende soorten betonvloeren en de grootste prijsbepalers.


U vindt gevlinderde betonvloeren in parkeergarages, fabriekshallen en andere ruimten waar een vlakke gestorte betonvloer noodzakelijk is en waar men geen andere afwerking wilt gebruiken vanwege praktische of prijstechnische redenen. Als eindresultaat geeft gevlinderd beton een veel mooiere uitstraling dan ruw gestort beton. Wel is het verstandig om de gevlinderde vloer te beschermen tegen vuil met een wax, coating of impregneer omdat beton een open structuur heeft zo blijft de gevlinderde betonvloer langer mooi.

Al onze betonvloeren worden gevlinderd voor een sterk verdichte toplaag met een gewolkt uiterlijk. Vlinderen is machinaal dichtspanen van een betonvloer. Gelukkig is er een manier om een ( gevlinderde ) betonvloer extra te beschermen.


Door de vloer na het vlinderen te polijsten en vervolgens te impregneren. Beton is har maar slijt toch. Gevlinderde betonvloer impregneren.


Na het vlinderen is de gevlinderde betonnen vloer voor circa vuil- en vloeistofafstotend. Om uw woonbeton vloer beter te beschermen adviseren wij u de gevlinderde betonvloer te impregneren. Met het impregneren verhoogt u de dichtheid van circa naar dichtheid. Zo heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Kortom, wij verzorgen uw gevlinderde betonvloer van A tot Z! Energiezuinige gevlinderde betonvloer.


U kunt ook kiezen voor onze energiezuinige betonvloeren. We gebruiken hiervoor een aangepaste samenstelling voor de betonmix. Uw gevlinderde betonvloer verwarmt sneller en houdt langer de warmte vast. Waarom een gevlinderde betonvloer als woonbeton ondergrond?


Een regulier opgeleverde betonvloer , een ruwe cementdekvloer dus, heeft een te ruige structuur om een gladde cementgebonden afwerking aan te brengen. Dit wordt met een schep heel zorgvuldig gestrooi zodat er geen hopen op de vloer liggen. Dan wordt met de vlindermachine de slijtlaag ingedraaid. Als de betonvloer droog genoeg is kan er met het polijsten begonnen worden. De betonvloer wordt zo vaak gevlinderd totdat de toplaag glad en gesloten is.


De vloer heeft nu een zeer harde toplaag. Met de vlindermachine (ook troffelmachine , troffel, pleistermachine of afwerkmachine genoemd) schuren we als eerste stap de bovenste laag open.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts