donderdag 15 december 2016

Kleine stadstuin

Hoe maak je van je stadstuin toch een fijne plek om van het buitenleven te genieten? De stadstuin is vaak een kleine tuin, met veel inkijk en schaduw. Gelukkig zijn daar mooie oplossingen voor te bede. Een stadstuin hoeft niet altijd klein te zijn en de regels voor een kleine groene stadstuin gelden natuurlijk ook voor een kleine tuin in een nieuwbouwwijk in een dorp.


Tips voor het inrichten van een kleine tuin.

Maak eerst een wensenlijst. Inkijk Vaak heb je het gevoel dat je bekeken wordt in een kleine stadstuin. Niet iedereen vindt dat een probleem.


Wel is het leuk om op zijn minst een tuingedeelte te maken waar je je ongezien even kan terugtrekken. Een kleine stadstuin ontwerpen en aanleggen doe je slim met deze tips. Een moderne strakke stadstuin , misschien wel met bomen, kun je zo mooi inrichten. Door donkere planten zoals klimop achteraan in de stadstuin te zetten, creëer je meer diepte in de tuin.


Lichtkleurige planten achteraan in de tuin zorgen voor breedte.

Met grote, langwerpige terrastegels of –planken kan je kleine stadstuinen langer of breder doen lijken, afhankelijk van hoe je ze legt. Een sfeervol tuinontwerp voor de kleine stadstuin In een tuinontwerp voor een stadstuin of binnenplaats zorgen In ons ontwerp voor een stadstuin houden wij rekening met privacy en sfeer. We zorgen voor een ruimtelijke werking en maken een gezellig stukje natuur in de stad! Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen.


Ook voor kleine tuinen zijn er genoeg mogelijkheden en één goed geplaatste solitaire boom kan enorm veel doen. Hieronder is een kleine selectie gemaakt en met de knop daaronder wordt het hele assortiment voor kleine tuinen getoond. Bent u de eigenaar van een kleine stadstuin , dan is het belangrijk om te weten dat ook u een perfect tuinontwerp kunt krijgen. Het idee dat een eigen tuinontwerp slechts geschikt is voor een grotere tuin is achterhaald.


Juist voor zeer kleine tuinen heeft Van Jaarsveld Tuinen zeer creatieve oplossingen. Wie weinig plaats heeft, moet slim zijn. Met een goed doordacht tuinontwerp lijkt zelfs de kleinste stadstuin een groen paradijsje.


Hij weet perfect hoe je een tuin optisch groter doet lijken en welke planten je tuintje niet zullen overwoekeren. Jouw kleine stadstuin zal je erg koesteren als je in een drukke stad woont. Dit groene paradijsje kan dienen als een heerlijk rustpunt in een vaak drukke omgeving waarin je je heerlijk kan ontspannen. Hiervoor is het wel belangrijk om een kleine stadstuin praktisch en slim in te richten.


Zo richt je een kleine stadstuin in. Wie een kleine tuin heeft of eigenaar is van een mini-balkon zal net even wat creatiever met ruimte moeten omspringen.

Het is een kleine Japanse tuin geworden door typische Japanse planten en materialen te gebruiken. Japanse maatstaven en regels, maar het sfeertje voelt heerlijk Oosters aan. Inspiratiebeelden voor het ontwerpen van kleine stadstuinen.


Naast kleine bomen is er nog zoveel meer mogelijk om te kunnen genieten van tuinen met een kleinere oppervlakte. Benieuwd hoe jij je kleine tuin optimaal kunt gebruiken? Of heb je gewoon behoefte aan wat inspiratie voor kleurgebruik en optische effecten in je tuin?


In kleine percelen telt elke centimeter. Bekijk dan onze tips voor kleine tuinen. Daar geldt dus, meer nog dan elders: ‘Keep it simple’, zodat het niet krap en oncomfortabel wordt. Overweeg een klein aantal stijlvolle en opwindende elementen toe te voegen, zoals een accentmuur op de achtergron of een kleine watercascade.


Bij het maken van een stadstuin ontwerp is het voor jou logischerwijs gemakkelijker als je enkele stadstuin ontwerp voorbeelden, die je als inspiratie kunt gebruiken. Daarom deel ik hieronder verschillende tuinontwerpen voor een kleine stadstuin , die ik zelf heb gemaakt voor mijn klanten van Mecklenfeld Tuinen. Ik overweeg om te verhuizen naar een nieuwbouw woning in de stad.


Stadstuin ontwerp voorbeelden. Er zit een kleine stadstuin bij van bij ongeveer op het westen. Ik vind het zo moeilijk om het voor me te zien.


Er is niet direct hoogbouw omheen, dus ik verwacht er wel zon te hebben. Maar iemand een idee vanaf hoe laat dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts