donderdag 22 december 2016

Carex snoeien

Find Carex Morrowii Ice Dance. In maart, net voordat de nieuwe groei begint, trek je met je handen lelijk, bruin blad maar ook loszittende blad of loof eruit. Carex (zegge) Algemeen Carex omvat een grote verscheidenheid aan soorten. Vele soorten kunnen zich spontaan uitzaaien en gaan daardoor in de border woekeren. De snoei bestaat erin de uitgebloeide halmen zo snel mogelijk te verwijderen.


Er zijn zowel groenblijvende als niet-groenbijvende soorten. Carex soorten hebben soms prachtig herfstkleuren. Carex snoeien kan nodig zijn als de plant bruine bladeren vertoond. In dit artikel vind je informatie over wanneer en hoe je Carex moet snoeien.


Toch zullen de oudste bladeren afsterven. Hoe moet u Carex foliosissima ‘Irish Green’ snoeien en onderhouden? Dit siergras is wintergroen wat in principe betekent dat u het gras niet terug hoeft te snoeien. Door de vorst of verdroging kunnen de punten van het blad bruin kleuren, waardoor de plant een minder frisse indruk geeft.


U kunt de ‘Irish Green’ dan het beste snoeien. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Ook in de winter behoudt Carex comans ‘Bronze’ zijn bruine kleur.


Carex planten en snoeien Zegge is uitstekend geschikt voor langs een pad of voorin uw plantenborder. Groenblijvende soorten zoals de: Carex , Festuca, Juncus en Luzula zijn overwegend wintergroen. Na een winterperiode hoef je alleen de verwelkte bladeren te snoeien.


Carex snoeien

Niet- groenblijvende siergrassen. Geheel snoeien , elk jaar (afstervende siergrassen) Afstervende siergrassen moet men elk jaar geheel snoeien. Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album.


Dan kun je het snoeien het beste aan het einde van de winter doen. Gebruik voor het snoeien een scherpe knipschaar en werkhandschoenen (sommige bladeren van de siergrassen zijn erg scherp, zoals pampasgras!). Deze zegge staat graag op zowel een zonnige als een schaduwrijke plek. Carex morrowii ´Ice Dance´ is een zeer gemakkelijk siergras. Vormt een stevige wintergroene pol.


Carex snoeien

Voedzame, vochthoudende grond. De Cpotmaat heeft een doorsnede van centimeter. Wanneer moet ik de zegge snoeien ? Doe het wel op tij wanneer zegges alweer uitlopen terwijl het oude loof nog aanwezig is, is het lastig snoeien. Het voordeel van snoei in het voorjaar is dat het oude loof als winterdek kan dienen voor de onder de grond overwinterende plant.


Deze bontbladige zegge bloeit van mei tot juni met roomwitte bloemaren. Carex kopen bij het online tuincentrum Boskoops. Carex wordt ook wel Zegge genoemd en is een prachtige en stevige siergras. De bladeren zijn in verschillende kleuren en formaten te verkrijgen.


De Carex bloeit in de maanden april en mei heel licht. De oranje verkleuring is intenser in de volle zon. De plant is wintergroen, echter niet geheel vorstbestendig.


Carex testacea doet het ook goed in een pot, meng wat grit door de potgrond voor een betere drainage. Je ziet namelijk vaak dat oudere sprieten in het voorjaar bruine vlekken krijgen. Als je de Zegge terugknipt loopt hij daarna weer uit met frisse sprieten.


Carex snoeien

Het silhouet van grassen is bijzonder knap in de winterperiode, vooral met een laagje rijm. Snoei siergrassen niet in het najaar. De groei komt dan ook eerder op gang. Gebruik bij het snoeien van de siergrassen handschoenen, omdat enkele grassen erg scherpe bladeren hebben. Snoeien van kleinere grassen gaat het best met een keukenschaar of snoeischaar, de grotere grassen kun je beter met een heggenschaar of elektrische heggenschaar snoeien.


Afbeeldingen: het snoeien van siergrassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts