woensdag 21 december 2016

Olijfboom in tuin

Ervaar het verschil met NuBuiten! Een grote olijfboom in de tuin. Het kan gemakkelijk, maar je moet wel met een paar dingen rekening houden. Een olijfboom kun je gemakkelijk in een Nederlandse tuin zetten, maar groeit inderdaad het beste in een tropische omgeving.


De olijfboom is een boom die vanaf de eeuwwisseling steeds populairder geworden is en veelvuldig in de Nederlandse tuin terug te vinden. Een mooie, vooral grillige, boom die veelal als eyecatcher in een tuin gebruikt wordt en niet zelden een speciaal plekje in de tuin krijgt.

Een olijfboom behoudt in de winter zijn blad en geeft uw tuin het hele jaar door een mediterrane uitstraling. Bekijk alles met olijfboom ! Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats. Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout. Op een beschutte plek, beschermd tegen koude oostenwin met goede afwatering is de olijfboom winterhard in de tuin.


Olea europaea is bladhoudend in de winter. De olijfboom komt van oudsher voor in de landen rondom de Middellandse Zee en Klein-Aziƫ. Om eetbare olijven te krijgen zijn verschillende rassen nodig, of een zelfbestuivend exemplaar.


Het kan jaar of langer duren voordat de bomen vrucht dragen.

Olijfbomen groeien langzaam, en maken lange wortels. De boom groeit van nature breed uit en kan tot meter hoog worden. De langwerpige bladeren zijn smal en geven met hun grijsgroen gekleurde bladeren een mediterrane sfeer aan de tuin. Ga je op vakantie in Griekenlan Spanje of Italiƫ?


De kans is dan groot dat je prachtige olijfbomen (Olea Europaea) ziet groeien! De Olea Europaea is namelijk prima geschikt voor het Nederlandse klimaat. Of plaats de olijfboom onder een lichtstraat of een UV-lamp (bv in een kantoorpand). Let erop dat de olijfboom niet te dicht bij ventilatiegaten, radiatoren en te dicht bij het raam staat, welke als een soort vergrootglas kan werken en letterlijk de bladeren bakt.


Bij de Olijfboom Specialist bent u aan het juiste adres voor zeer kwalitatieve winterharde olijfbomen tegen een vaste lage prijs. Noord-Nederlan en heeft vestigingen in De Westereen (Zwaagwesteinde) en Leeuwarden. Welkom bij Palm in je tuin. Steeds vaker zien we de karakteristieke boom in potten op terrassen of zelfs aangeplant in tuinen. Van nature is dit echter wel een subtropische boom die speciale aandacht nodig heeft.


Deze mediterrane plant is een echte sfeermaker. Voor altijd een olijfboom in jouw tuin of balkon? Bezoek onze outlet en profiteer van lage prijzen.


Bij De Tuinen Van voorzien wij onze klanten graag van advies en vinden we het leuk om mee te denken over de algehele event styling. Meer informatie over het planten van een olijfboom.

De voorgaande voorwaarden zijn best heel strikt op te volgen voor olijfbomen die je wilt uitplanten in de tuin. Wanneer je een olijfboom hebt in een pot, kun je hem verplaatsen en ben je veel vrijer in de keuze van je standplaats. Hoe verzorg je een olijfboom in een pot Olijfboom in pot planten.


Het planten van een olijfboom in een pot. Breng voor een goede afwatering eerst een flinke laag hydrokorrels op de bodem van de pot aan. Daarna breng je een flinke laag mediterrane grond aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts