donderdag 8 december 2016

Kunstgras zand

Kunstgras: dé uitkomst voor balkon, terras of tuin. Is het gras groener bij de buren? De grootste collectie kunstgrassen hier! Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver.


Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Het zand voor kunstgras is gedroogd en wordt bij u thuis of op locatie geleverd.

Levering vindt plaats binnen 1-werkdagen door heel Nederland (muv de waddeneilanden). Zand voor kunstgras kopen wordt zo een stuk gemakkelijker. Voor grote hoeveelheden maken wij graag een prijs op maat.


Niet alleen zand helpt de vezels rechtop staan, maar door het in te borstelen, komen de vezels in verschillende posities te staan, wat het natuurlijke uiterlijk ten goede komt. Het vertraagt het proces van het platliggen van het kunstgras. Een speciaal soort zand wordt gebruikt voor kunstgras. Het kunstgras instrooizand dient u onder droge weersomstandigheden in te strooien met instrooizand.


Dit omdat het zand wanneer het nat is niet goed tussen de kunstgrasvezels gaat zitten en u het er later niet gelijkmatig in kunt borstelen.

Het inzanden van het kunstgras is belangrijk omdat het zand extra gewicht toevoegt op de oppervlakte van je kunstgazon. Hierdoor wordt het kunstgras zwaarder en blijft de kunstgrasmat beter op zijn plek liggen. Anderzijds is het instrooien van kunstgras belangrijk omdat het de onderkant van de kunstgrassprieten sterk houdt. Je kunt kunstgras leggen op diverse ondergronden zoals zand , straatwerk, asfalt of hout. Je kunstgras direct op donkere aarde leggen?


Dat kun je beter niet doen. In de video en dit stappenplan zie je hoe je een strak gazon van kunstgras legt in je tuin. Om dit tegen te gaan kunnen de tegels verwijderd worden en een laagje zand aangebracht worden, het beste is de granulaat. Maar ook dezelfde toepassingen als kunstgras leggen op een balkon zoals hierboven beschreven is hier mogelijk. Tijdelijk een kunstgras mat uitrollen om bijvoorbeeld een zwembad op te zetten is geen probleem.


Nadat de grond goed afgevlakt en ingetrild is wordt het grastapijt uitgerold. Gebruik speciale kunstgras haken om het kunstgras vast te zetten. Sla de haken om de 50cm langs de randen in de kunstgrasmat. Omdat het kunstgras op een rol geleverd wordt, is het platgedrukt. Je moet het alleen nog even met een kunstgrasbezem of een andere harde bezem opborstelen en het ziet er perfect uit.


Nu is het zand tussen de sprietjes bijna weg. Zoekt u kunstgras accessoires zoals haken, instrooizan onderdoeken of tape?

Bekijk hieronder al onze producten. Heeft u toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Een veel toegepaste fundering voor kunstgras leggen in met name België is zandcement of wel stabilisé.


In deze kunstgras ondergrond wordt zand gemengd met cement. Indien er teveel cement wordt gebruikt is de stabilisé niet meer waterdoorlatend genoeg. Ondergrond kunstgras kopen. Het wordt bij u thuis of op locatie geleverd.


Dit zorgt ervoor dat de sprietjes mooi overeind blijven staan. Door het kunstgras zonder instrooizand is een speciaal gekroesd garen gewoven, deze zorgt ervoor dat de sprietjes overeind blijven staan. Instrooizand wordt voornamelijk gebruikt om kunstgras in te strooien, ookwel inzanden genoemd. Het inzanden van uw kunstgras is eenvoudig: strooi het zand uit over het gras en borstel dit vervolgens met een speciale machine of met een bezem zodat het op de bodem van het kunstgras gaat liggen.


Elk hebben zo weer hun specifieke eigenschappen waardoor er verschillende mogelijkheden voor je zijn. Zo varieert kunstgras bijvoorbeeld in stughei zachthei UV-bestendighei slijtage, krakende geluiden, uitstraling en herstellend vermogen. Dit zijn juist de twee factoren die essentieel zijn voor een goede installatie en het behoud van uw kunstgras.


Verwar de diverse soorten zand die geschikt zijn voor de ondergrond van het kunstgras zeker niet met instrooizand. Instrooizand is een apart soort zand met een ronde korrel die puur bedoeld is voor het instrooien van het kunstgras. Bij kunstgras zonder vulzand kunt u deze stap overslaan. Snij 1-voor-de zakken open en verdeel het zand dmv een trekker of bezem. Verdeel nu de zakken vulzand over het kunstgras.


Zorg ervoor dat uiteindelijk het hele kunstgras niet of nauwelijks meer zichtbaar is. Mocht uw kunstgras ondergrond weinig waterdoorlatend zijn, bijvoorbeeld bij zware klei- of leemgron dan is het verstandig de tuin vooraf te draineren. Door temperatuurschommelingen zal het kunstgras zich vanzelf vormen naar de ondergrond. Daarnaast is kunstgras makkelijk aan te leggen en heeft het een minimaal onderhoud nodig.


Praxis heeft een divers aanbod aan kunstgras. Op deze pagina vind je meer informatie over de soorten kunstgras en wordt er uitgelegd hoe je zelf je kunstgras aanlegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts