dinsdag 27 december 2016

Bereklauw plant

Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Online bestellen = razendsnel in huis! Deskundig advies van echte plantspecialisten. Ruime keuze planten op beslist.


Vergelijk hier aanbiedingen. Planten zie onze aanbiedingen! De enorme plant met witte bloemen ziet er prachtig uit, maar kan erg gevaarlijk zijn als sappen en brandharen van de plant in aanraking komen met de huid kan dit tot ernstige brandwonden leiden bij mensen en dieren. De reuzenbereklauw is een prachtige maar gevaarlijke plant als hij in aanraking komt met de huid. De plant komt van nature voor in Europa.


De stengel is kantig en gegroefd. Wie ermee in aanraking komt terwijl de zon schijnt, kan heel ernstige brandwonden oplopen. Blootstelling aan zonlicht na contact met het sap kan na uur rode jeukende vlekken veroorzaken, die gevolgd worden door zwelling en blaarvorming (fytofotodermatitis).


Bereklauw plant

Raak de plant niet aan en waarschuw ook de kinderen ervoor. Maar ook in veel gewone tuinen staat nog bereklauw. Het sap van de berenklauw bevat furocoumarinen, die uw huid overgevoelig maken voor zonlicht (= fotosensibilisatie). Die stof op uw huid kan in combinatie met zonlicht ernstige brandwonden veroorzaken.


Bij regenweer of zonder zon irriteert de plant veel minder. De berenklauw is een wilde plant met prachtige witte bloemen. Gedroogd is de berenklauw vooral favoriet als woondecoratie. Gedroogde berenklauw kan prima verwerkt worden in bloemstukken of gedecoreerd worden in een mooie vaas. Al jaar het grootste online tuincentrum!


Bereklauw plant

Kies je bezorgdatum, ook op zaterdag. Waarschuw hen voor de gevaren van deze plant en laat ze nooit fluitjes, verrekijkers of blaaspijpen maken uit de holle stengel van de plant. Steeds weer maaien tot de plant ook ondergronds uitgeput geraakt is een mogelijkheid om de planten te vernietigen. Bereklauw is goed bestand tegen maaien en zal telkens terug komen.


Het is een tweejarige plant , maar kan ook langer leven. Dit houdt in dat deze plant , ook in Nederlan niet meer verhandeld of toegepast mag worden. Particulieren die de plant in hun tuin hebben staan, zijn niet direct verplicht om deze weg te halen.


Maar de eigenaar moet wel voorkomen dat de plant zich uitzaait en verspreidt naar de omgeving. Daarom wordt aanbevolen om de plant toch te verwijderen. Waarschuw je kind voor de berenklauw, net zoals je hem bijvoorbeeld waarschuwt voor brandnetels. Laat hem bijvoorbeeld een foto van de plant zien, zodat hij hem goed kan herkennen.


Laat je kind nooit een blaaspijp maken van een stengel van de berenklauw. Ook het sap van de plant is giftig: als je kind dat binnenkrijgt, is het zeer gevaarlijk. Op elke plant in pot, besteld bij Directplant, zit maanden groeigarantie.


Mocht de plant binnen deze periode geen leven meer vertonen, zeg het ons. U krijgt de plant vergoed of uw geld terug! Laat kinderen nooit fluitjes of blaaspijpjes maken uit de holle stengel van de plant.


Tijdens werkzaamheden in de tuin, bijvoorbeeld wanneer bladeren of bloeiwijzen worden afgesneden, moet men vermijden dat druppeltjes vocht op de huid terechtkomen. Zelfs een oppervlakkige aanraking is al genoeg om klachten te veroorzaken, en dat geldt voor ieder deel van de plant. Als je hond in aanraking is gekomen met de plant , kun je hem het beste zo snel mogelijk grondig wassen met water en een hondenshampoo, en enkele dagen zonlicht vermijden.


Bereklauw plant

Net als bij Fluitenkrui wordt maaien goed verdragen, maar betreden, vertrappen en beweiden veel minder. Gratis bezorging vanaf €50!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts