dinsdag 18 oktober 2016

Mini conifeer

Anders dan hun grote neven en nichtjes blijven de coniferen in deze categorie klein. Door de uiterst trage groei verlangen ze maar weinig onderhoud. Het kleurenpalet is enorm divers.


Door hun gedrongen groeiwijze zijn het ideale planten voor kleinere (stads)tuinen. Maar ook in grotere tuinen kunnen dwergconiferen enorm decoratief zijn.

Coniferen zijn langzaam bezig met een comeback. Ze waren een tijdje uit de mode, maar er is altijd wel een te vinden die bij je past: in allerlei kleuren, van grijs naar blauw tot geel en zelfs bont. In de wintertuin staan ze er heel decoratief bij en je hoeft er praktisch niets aan te doen. Alle coniferen zijn houtige gewassen, meestal groenblijvende naaldbomen, maar er zijn ook coniferen die hun blad verliezen bijvoorbeeld Lariks en Taxodium.


Er bestaan ook naaldhoutbomen waar het loof meer op bladeren lijkt dan op naalden, bijvoorbeeld Ginkgo biloba. De Bali - zithoek Ik woon op een chalet park met allemaal coniferen - en ik hou eigenlijk helemaal niet van coniferen - Toen was ik een keer in Alkmaar en kwam palmbladeren tegen - en het idee was geboren - Ik heb de palmbladeren op het prieeltje gelegd en het gaf meteen al een lekker sfeertje. U kijkt uit uw raam naar buiten en ziet hoe de tuin is afgebakend met een mooie, volle haag.

Dit is het ideale plaatje. Kwekerij Herman Geers uit Boskoop is gespecialiseerd in het kweken van dwerg- en miniatuurplanten. Bekijk het uitgebreide assortiment op onze website!


Ook coniferenhaag inplanten. Landelijk bezorgen, Grote maat. Een minivijver is een kleine vijver die meestal van watertonnen of eiken vaten wordt gemaakt op een terras. Bekijk de stap voor stap handleiding om zelf een.


Dagelijks geleverd in de ruime omgeving van Gorredijk, Drachten, Heerenveen, Wolvega en Oosterwolde Friesland. Niet verstuurd in een doos maar persoonlijk afgeleverd door eigen chauffeurs. Ze zijn super leuk om de kersttafel mee te versieren. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1centimeter. Je bent van harte welkom in ons.


Hartelijke dank voor de tip Bart. Ik zal ze dan wel voedsel moeten geven, als ze iets meer wortels hebben , want in akadama zit geen voedsel. Wat kost een Conifeer : soorten en hoogtes.


De vraag ‘wat kost een Conifeer ’ is in principe simpel te beantwoorden, maar eerst moet u wel specifiek aan kunnen geven om welke Conifeer het gaat en wat de hoogte van de plant is.

Deze heesters zijn geschikt voor toepassing in iedere tuin. Daarnaast heeft u er jaren plezier van. Een slanke, matig groeiende, waardevolle conifeer die zelfs als kuipplant kan worden gebruikt. Deze veelzijdige, waardevolle conifeer heeft loof dat aan de bovenkant groen is en aan de onderkant zilverkleurig.


De kegels van deze variƫteit verschijnen reeds op jonge leeftij zijn purperkleurig en rechtopstaand. Uiteraard vele malen goedkoper dan bij een tuincentrum. Wij hebben als kwekerij ruim jaar ervaring in het kweken van vele coniferen.


In welke grond kan de coniferen struiken het beste geplant worden, dit is een goede vraag. Hij Is groenblijvend in de winter, dus zeer geschikt tegen inkijk van de buren, of de straat. Hij is in alle hoogte beschikbaar, en zeer geschikt voor meer prive in de tuin.


Wij leveren kwaliteit voor de beste prijs. Onze Thuja coniferen met kluit zoals de Brabant, plicata Gelderland en de Thuja plicata Atrovirens, maar ook de snelgroeiende conifeersoort Cupressocyparis leylandii zijn erg populair. Mooie opvallende coniferen zijn de blauwe Chamaecyparis Lawsoniana Columnaris en de geel groene Chamaecyparis Lawsoniana Golden Wonder. Mijn spiraal conifeer is van boven geen spiraal meer. U kunt het beste een lint of tape of iets dergelijks van boven naar beneden om de conifeer winden, zodat deze weer logisch op de bestaande spiraalvorm aansluit.


Dan knipt u steeds boven het lint de takken eruit. Een wintergroene conifeer kan uitgroeien tot het pronkstuk van de tuin. Mits hij goed gesnoeid wordt. Snoei deze conifeer een keer in mei en in september.


Knip ook bij een jonge boom rondom een paar centimeter weg. Door dit ‘sporen’ groeit de conifeer goed dicht en wordt hij niet te breed. Om uw coniferen op de gewenste hoogte te krijgen is het daarom belangrijk om de coniferen te snoeien.


Hoe moet je een conifeer snoeien? Zorg er daarom altijd voor dat er groene takken aan de conifeer blijven zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts