dinsdag 4 oktober 2016

Beplantingsplan

Als je een nieuwe tuin gaat aanleggen is het verstandig om een goed plan te maken voor de beplanting. Bekijk en bestel de mooiste borders voor je. Op basis van dit plan wordt de beplanting vervolgens geplant.


Het komt precies op de plek die beschreven is, zodat de plant er optimaal presteert. Waarom een beplantingsplan ?

Een veelgestelde vraag is: hoe maak ik. Beplantingsplannen voor je eigen tuin. Hier laten wij je graag enkele kant-en-klare beplantingsplannen zien.


Met de plattegrond en de plantenlijst maak je eenvoudig. Zelf uw beplantingsplan maken, met tips van de expert! Er zijn namelijk duizenden soorten om uit te kiezen.


Een beplantingsplan maken is niet makkelijk.

In de meeste tuinen is het beplantingsplan echter wel zeer belangrijk voor het verkrijgen van de gewenste sfeer. Je hebt kennis nodig van planten. Op een beplantingsplan staat gedetailleerd aangegeven waar welke planten komen te staan en hoeveel er nodig zijn. In een bijgeleverde plantenlijst wordt iedere plant op hoogte, bloeitijd en bloeikleur aangegeven. Door planten te gebruiken die passen bij een bepaalde sfeer krijg je het gevoel die sfeer te kunnen ‘vangen’.


We geven je hieronder een aantal tips voor het maken van een beplantingsplan voor een smalle border. Cursus zelf je beplantingsplan maken. Omdat ik weet hoe lastig het kan zijn om de juiste beplanting te selecteren heb ik een eendaagse cursus in elkaar gezet. Tijdens deze dag gaan we in een groep van maximaal deelnemers aan de gang om je eigen beplantingsplan te maken. Let op standplaats, grondsoort, kleur, vorm en hoogte en stel uw eigen border samen.


Zelf een border aanleggen of ontwerpen is niet zo heel moeilijk, als je maar een goed beplantingsplan hebt. Om je op weg te helpen hebben we een aantal gratis en professionele ontwerpen met beplantingsplan voor je op een rijtje gezet, ter inspiratie óf om gewoon uit te voeren. Daarnaast kunnen op een beplantingsplan bepaalde eigenschappen van planten worden weergegeven zoals de eisen die de planten aan hun standplaats stellen.


Aspecten die in een beplantingsplan behandeld worden zijn onder andere de kosten van de aanleg, kosten van het aanlegbeheer en de kosten van het cyclisch beheer. Wilt u graag uw plantenborder vernieuwen of veranderen, maar weet u niet precies hoe u uw ideeën praktisch vormgeeft? Of wilt u uw tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk beplanten, maar wel graag in ieder seizoen bloemen?

Wat voor reden u ook heeft, we helpen u graag met een vakkundig beplantingsadvies. Het kan zijn dat u al een prachtige tuin heeft, maar dat alleen de beplanting verouderd is, of niet meer aan uw wensen voldoet. Hier kan een nieuw beplantingsplan een oplossing bieden, zonder dat er een nieuw tuinontwerp hoeft te worden gemaakt. Aan de hand van ons gesprek ga ik aan de slag om een beplantingsplan te maken dat volledig voldoet aan uw wensen. Bij een geslaagd tuinontwerp hoort een doordacht beplantingsplan waarin vormgeving en planten elkaar versterken.


In een goed beplantingsplan versterken vormgeving en planten elkaar! Het beplantingsplan is misschien wel het belangrijkste en het moeilijkste bij de ontwikkeling van een tuin. Afgestemd op de beschikbare ruimte en natuurlijk uw wensen. We kijken natuurlijk ook naar de omstandigheden in en rond uw tuin. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder.


Van tuinontwerp tot beplantingsplan. Met veel plezier maak ik een tuinontwerp dat voldoet aan jouw wensen. Je ontvangt een handgetekend ontwerp met een beplantingsplan.


De aanleg neem je zelf voor je rekening, doen we samen of ik breng je in contact met een hovenier. Ben je benieuwd naar de kosten van jouw ontwerp?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts