vrijdag 7 oktober 2016

Beroemde farao's

Vind farao egypte als je nu zoekt. Reliable Info, Useful Articles. Dit artikel behandelt de top-beroemdste heersers van Egypte. Find more about Sd. Van farao Ramses II tot Cleopatra, van Menes tot Thoetmozes, van Toetanchamon tot Cheops: u leest het in deze lijst!


Van de talrijke farao’s die Egypte heeft geha is een aantal namen in ons collectieve geheugen blijven hangen.

Dat komt vooral door de aandacht die zij in de twintigste eeuw hebben gekregen. Als een onbelangrijke farao al zoveel schatten De tentoonstelling laat zien hoe in Deir-El-Medina, het beroemde dorpje van de arbeiders die de graven van de faraos maakten, geleefd en gewerkt werd Het land van de faraos heeft een zeer lange geschiedenis. Ik ga het nu hebben over de beroemdste en dat is Toetanchamon. Wie was de beroemdste farao?


Het woord Farao betekent man van het grote huis, waarmee de Egyptenaren het grote mooie paleis van de farao en. Ramses II was een succesvol veldheer en wist verschillende slagen tegen de Hettieten te winnen. Ook de beroemde Toetanchamon – die op de foto bovenaan dit artikel door Howard Carter bestudeerd wordt – was het resultaat van incest.


De vader van Toetanchamon trouwde met zijn eigen zus, wiens naam nog altijd onbekend is.

Top Beroemde Koningen Natuurlijk is de ene Koning de andere niet: er zijn Koningen, die moesten vechten voor hun macht. Andere beschikten over een aangeboren waardigheid. De beroemde buste van Nefertiti (Neues Museum, Berlijn). De koningin stond aan het hoofd van de koninklijke familie, en de zogenaamde harem was vooral een woon- en administratief centrum onder haar hoede en in haar dienst.


De farao was heel belangrijk in Egypte. Dat kon je zien aan de grote piramides in het land. Koningin Teje en farao Amenhotep III RMO Ideale rondreis voor de korte vakanties naar het land van faraos en piramides.


Kinderen geeft daarom een belangrijke meerwaarde aan onze Family-reizen In de Vallei der Koningen liggen de tombes van beroemde faraos uit het Nieuwe. De Vallei der Koningen is een van de belangrijkste monumenten ter wereld. Hatsjepsoet regeerde over het Oude Egypte als een echte farao omdat de officiële koning nog te jong was om te regeren.


Gedurende haar regeerperiode na. Dat deze invalshoek mogelijk is, komt door opgravingen in Deir el-Medina, een plek bij Luxor. Daar leefden gedurende 4jaar kunstenaars die, generatie op generatie, belast waren met de aanleg en de decoratie van de koninklijke graftombes wat verderop, in de beroemde Vallei der Koningen.


De gigantische hal werd gebouwd door Seti I en zijn zoon Ramses II (in het zuidelijkste puntje van Egypte vinden we in het stadje Abu Simbel de beroemde tempels van Ramses II). Bezoek ’s avonds ook zeker de licht- en geluidshow in het tempelcomplex. Egyptische archeologen hebben in Dahshur een 3. Om zijn aanspraak op de troon te versterken, wordt deze Thoetmosis ii vrijwel direct na de begrafenis van hun vader uitgehuwelijkt aan zijn halfzusje Hatsjepsoet, dan twaalf jaar oud.

Zij moet mannelijke troonopvolgers baren. Zo’n verbintenis tussen broer en (stief)zus kwam vaker voor onder farao’s. Een beroemd voorbeeld is Cleopatra. In tegenstelling tot vroeger moeten onze hedendaagse wereldgodsdiensten, zoals de islam en het christendom, het zien te redden met één god.


Toetankamen was skraal gebou en sowat meter lank. Hy het groot snytande gehad en ’n oorbyt wat kenmerkend was van die Toetmoses-familie waartoe hy behoort het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts