woensdag 19 oktober 2016

Onderhoudsvriendelijke planten

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Struiken van alle merken op beslist. Onderhoudsvriendelijke planten voor binnen en buiten.


Gelukkig is een gebrek aan tijd of een gebrek aan groene vingers niet direct een reden om de tuin maar helemaal te betegelen. Er zijn namelijk ook ontzettend veel onderhoudsvriendelijke planten die uitermate geschikt zijn voor mensen zoals jij! Een onderhoudsvriendelijke tuin met veel groen kan!

Veel mensen zullen uit tijdgebrek aan betegelde tuinen met een randje planten of planten in pot denken. Maar een groene tuin is veel prettiger om naar te kijken, beter voor het milieu én hoeft niet veel werk te zijn. Je hebt een tuin, maar geen groene vingers of weinig tijd voor onderhoud? Geen noo er bestaan ook tuinen met weinig onderhoud.


Kies voor planten die lang bloeien en op elk moment van het jaar iets te bieden hebben. Zo geniet je het hele jaar door van een onderhoudsvriendelijke tuin. We overdrijven graag met kleurige plantensoorten.


Overal (op allerlei plekken) zonnige eenjarigen of bloeiende vaste planten. U zou het uzelf wat gemakkelijker kunnen maken door niet in de hele tuin, maar op een paar plekken ‘de bloeiers’ te planten.

Het bespaart u tijd en het maakt uw tuin bovendien vaak rustiger en overzichtelijker. Een groep planten is een stuk gemakkelijker en sneller dan ieder plantje afzonderlijk te onderhouden. Vaste planten die hier heel geschikt voor zijn: vrouwenmantel (alchemilla), schoenlappersplant (bergenia), ooievaarsbek (geranium), hartlelie (hosta) en kattenkruid (nepeta).


Op zoek naar een vakman voor de aanleg van een onderhoudsvriendelijke. Wilt u graag een onderhoudsvriendelijke tuin? Dan heb ik goed nieuws voor u. Want een onderhoudsvriendelijke tuin kan ook groen en kleurig zijn. In deze blog geven we u alvast wat tips. Ook op kantoor willen we graag onderhoudsvriendelijke planten die niet teveel aandacht vragen.


Ook de bamboe Fargesia is een onderhoudsvriendelijke plant die niet woekert en heeft, om hem laag te houden, maar eens per jaar een snoeibeurt nodig. Maar waar we vooral van kunnen genieten. Zet de planten in grote groepen bij elkaar en je hebt een prachtige tuin waaraan nauwelijks iets gedaan hoeft te worden.


Eetbare tuinen zijn ongekend populair. Ook in de voortuin kunnen eetbare planten groeien! Heb je niet de ruimte voor een complete moestuin, dan kun je ook denken aan het plaatsen van een paar eetbare planten.


Fruitbomen bijvoorbeel of bessenstruiken. Dat is fraai om te zien en bovendien een stuk makkelijker in het onderhoud dan een hele moestuin. Als er geen beplantingsplan wordt gemaakt, maar impulsief bij een tuincentrum planten worden aangeschaft, dan is de kans groot dat de winkelwagen gevuld wordt met meer vaste planten dan struiken.

Het grootste online winkelcentrum. Bestel direct online op Beslist. Meerdere aanbieders en soorten. De meest onderhoudsvriendelijke planten. Uiteraard zijn er zeer veel voorbeelden te noemen van planten die “makkelijk zijn in de omgang”.


Ik heb de meest onderhoudsvriendelijke planten voor je op een rijtje gezet, in willekeurige volgorde. Gebruik vaste planten Vaste planten bloeien vaak jaren zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Iets nieuws te potten of zaaien is niet nodig wat ideaal is voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Kies daarom voor vaste planten in plaats van eenjarigen planten om het onderhoud te verminderen. Voorbeelden van vaste planten vind je hier.


In het algemeen kunnen we stellen: hoe meer bloemen, hoe meer tuinonderhoud. Planten in een arbeidsarme tuin. Kleur en afwisseling bij de aanleg van uw tuin is echter ook te bereiken door gebruik te maken van planten en struiken met verschillende kleuren en vormen blad. Veel zon of net veel schaduw, droge of vochtige gron beschutting of niet… Je tuinaannemer weet perfect welke omstandigheden een plant verkiest.


Een plant op de foute plek leidt tot meer zorgen en onderhou op de juiste plek krijg je onderhoudsvriendelijke planten die het goed doen. Wij krijgen regelmatig de vraag naar onderhoudsvriendelijke planten voor in de tuin. Het is een levend proces met levende planten en dieren, omzetting van licht in stof, en stof in leven, eindeloze reeksen chemische en procesmatige reacties, bedoeld om zichzelf in stand te houden en verder te ontwikkelen.


Veel mensen dat het niet mogelijk is om een onderhoudsvriendelijke voortuin te hebben mét planten. Dat is natuurlijk onzin, het is wel degelijk mogelijk om planten te nemen. In een onderhoudsvriendelijke tuin is planning cruciaal. Plan je bloembed grondig en schat goed in hoe groot je planten zullen worden.


Zo kan je snoeien tot een minimum beperken. Onkruid rem je af door boomschors tussen de planten te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts