donderdag 6 oktober 2016

Groene aanslag van schutting verwijderen

Groene aanslag verwijderen schutting , bestrating, terras en tuinmeubilair. Hovenier Roel Zuidema zet op een rij hoe je groene aanslag kunt verwijderen en voorkomen. De oplossing voor groene aanslag op je schutting is er één uit grootmoeders tijd: groene zeep! Groene zeep werkt samen met soda en warm water als een trein voor het verwijderen van groene aanslag , alg en mos op je houten schutting.


Wist je trouwens dat je met groene zeep veel meer kunt schoonmaken? Je ziet groene aanslag met name op plekken waar weinig zonlicht komt. Juist als de dagen korter worden en het vaker regent zie je dat je mooie terras of schutting groener en groener wordt. Gelukkig kan je er wat aan doen.


Houten meubilair is mooi en stoer, en als je handig bent heb je wat uitgezocht dat maanden per jaar buiten kan staan. De schoonmaak gaat helaas niet vanzelf en dus moet je zelf aan de slag. Je gebruikt de groene zeep als volgt: Borstel. Los een gelijke hoeveelheid van groene zeep en soda (ongeveer vijf eetlepels) op in een ruime hoeveelheid warm water.


Neem daarna een half harde borstel en schrob hiermee goed de schutting. Is je houten picknicktafel, de houten schutting of ander houten tuinmeubilair groen geworden van de aanslag ? Of is de bestrating groen van de algen? Dan kun je dit simpel verwijderen met een mengsel op basis van groene zeep en soda.


Erg makkelijk, effectief en een milieubewuste oplossing. Maar onderstaande tips kun je ook gebruiken tegen groene aanslag op de muur of op klinkers, tegels, hout, tuinmeubelen, luifel, parasol of zelfs je cabriodak! Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit.


Door middel van een nevelspuit word alle aanslag , inclusief “sporen” behandeld. Resultaat zichtbaar binnen week. Bij behandeling is uw terras,bestrating, muur,vlonder, schutting , tennisbaan,kunstgras, een half tot jaar verlost van. Los de soda eerst op in een liter kokend water en de overige liter moet je met koud water aanvullen.


Het verwijderen van de groene aanslag kan op de volgende manier: Neem een mengsel van 3gram soda op liter water. Pas wel op dat het geen aluminium aanraakt. Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels.


Terras, paden, schutting , tuinmeubelen ze kunnen er in het vroege voorjaar direct na de winter nogal groen uitzien en dat stoort veel mensen. Vooral op schaduwrijke en vochtige plekken weten mossen en algen makkelijk hun weg te vinden en hebben ze kans om razendsnel te groeien. Hoe groene aanslag verwijderen ? Het is niet mooi en bovendien kan dit gevaarlijk zijn: op terrassen of opritten bijvoorbeeld wordt de ondergrond gladder en wordt het risico om uit te glijden groter. Ook terracotta bloempotten kunnen door het winterse weer groen uitslaan.


In dit artikel leggen we je uit hoe je de groene aanslag kunt verwijderen , zowel met huishoudmiddelen als met een professionele groene aanslagreiniger. BioGroen doodt niet alleen de oppervlakkige groene aanslag en alg. BioGroen komt ook op de diepere plekken en pakt daar de groene aanslag ook aan. Daardoor wordt uw schutting (en natuurlijk ook andere materialen als tegels, dakpannen, etc.) langdurig vrij van groene aanslag.


Zaterdag in Radar Radio: Hoe kom je van de slimme meter af? Hoe verwijder je op een milieuvriendelijke manier groene aanslag ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts