vrijdag 14 oktober 2016

Bamboe in bakken

Find more about Bak here. Er wordt voor bakken gekozen vanwege het gebrek aan volle grond maar ook vanwege de (onterechte) vrees van sommige mensen om bamboe ‘los te laten’ in de tuin. Om te beginnen is het belangrijk te weten dat feitelijk alle planten, waaronder bamboe , zich het meest vitaal kunnen ontwikkelen in de volle grond. Grond voor bamboe in bak of pot.


De grond in een bak bestaat idealiter uit hydrokorrels en biologische potgrond. In de bodem zitten goed doorlatende gaten en de bak staat niet direct op de gron of heeft een enigszins holle bodem, zodat het water ook daadwerkelijk kan wegvloeien.

Let op dat wanneer je voor een woekerende soort kiest, de bak wel goed stevig is. Bij het planten van de bamboe in een bak of pot is het belangrijk goede potgrond met voeding voor bamboe te gebruiken, zoals ’Pokon potgrond langwerkend’. Deze potgrond bevat extra voeding dat voor de bamboe in pot belangrijk is. Bamboe in bakken op het terras.


Wel moet u er rekening mee houden dat de bamboe kwetsbaarder is voor droogte en kou. Ook wordt de bamboe vaak minder hoog dan in de volle grond. Op warme zomerdagen is het dan wel belangrijk om de Fargesia bamboe in pot dagelijks water te geven. Hoi, mijn bamboe ,rufa, is helemaal kaal geworden ,kan ik nu wat doen, is dit normaal?


Het kan dat het blad van bamboe valt als de plant niet beschut staat en het een koude winter is.

Een grote kuip of een diepe, brede bak geniet de voorkeur. Niet alleen is de plant zo veel stabieler met betrekking tot de win ook kan er zo meer grond gebruikt worden en zal dit veel minder snel uitdrogen dan wanneer de bamboe in een kleine bak staat. Dat zal uiteindelijk resulteren in de dood van de plant. Wanneer u een combinatie heeft van hydrokorrels en afvoergaten in de bak voldoet het om tweemaal per week flink water geven.


Of raad je eerder een plantenbak van: 120x50xaan? Ik wil liever een smallere bak , maar ik weet niet wat de bamboe nodig heeft. Ik kies wel voor een niet woekerende bamboe. Dit is echt iets voor mensen met groene vingers, niet dat het onmogelijk is, maar niet eenvoudig.


BAMBOE in bakken , winterhard! Het ritmisch ruisen van bamboe in de wind is een lust voor oor en oog. Een Fargesia bamboe kan goed in een pot of bak groeien. Ook als u uw bamboe in een bak of pot planten wilt.


Kan ik bamboe in een bak houden? Deze zijn ideaal om in grote bakken te zetten. Kies in bakken voor fijnbladige soorten zoals Fargesia murieliae ‘Bimbo‘ en. Re: bamboe in bak doet het heel slecht ineens. Ik denk dat het aan het rare weer heeft gelegen, de bamboe bij centerparcs was ook wat bruinig.


Dan in plakjes of reepjes kort of wat langer meewokken, koken, bakken. Lekkerder is bamboe uit de vriezer te gebruiken.

Echte verse bamboe heb ik nog nooit gezien in Nederlan behalve de Japanse bamboescheut bij Meidi Ya. Filmpje: Japanse familie elk voorjaar op pad om wilde bamboe te oogsten. Ba mboe in bakken en potten: Met het planten van bamboe in bakken en potten neemt men altijd een risico. De snel groeiende en waterminnende bamboes zijn in deze beperkte ruimte zeer gevoelig voor uitdroging.


Bij strenge vorst bevriest de kluit gemakkelijk en de wortels kunnen daardoor geen vocht meer opnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts