woensdag 12 oktober 2016

Orchidee uitgebloeid en nu

Boek nu uw Luxe Campingvakantie zonder Boekingskosten en Bespaar op uw vakantie. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping. Boek nu Voordelig uw Campingvakantie Online, Veilig en zonder Reserveringskosten. Wandel naar het strand aan het Lago Maggiore.


De Meeste keuze in Stacaravans, boek nu Zonder Reserveringskosten!

Vergelijk meer dan 1bloempotten. Nadat de orchidee is uitgebloeid en al haar bloemen heeft verloren gaat de plant gewoon in een soort winterslaap. Vanaf nu zet je de plant dan ook op een wat koelere plek dan waar zij normaal de show steelt, je slaapkamer bijvoorbeeld. Stap 1: zorg dat je schaar of mes schoon is.


Een orchidee is vatbaar voor bacteriën. Dan zou ik deze Tuesday’s Tip: Een uitgebloeide orchidee laten opleven zeker even lezen… Een uitgebloeide orchidee laten opleven: Je herkent het vast wel, je hebt een mooie orchidee en opeens is ‘ie uitgebloeid. De blaadjes worden dor en misschien wel geel.

De bloemetjes drogen uit en vallen er daarna helemaal af. Hoe krijg je een uitgebloeide orchidee weer. En echt, het lukt iedereen. We geven je een aantal tips. Er zijn verschillende mogelijkheden om een Phalaenopsis orchidee een nieuw leven te geven: Is de plant uitgebloeid en de steel nog groen?


Dan kun je ‘m boven het derde oog afknippen. De kans is groot dat je orchidee op dit punt weer uitschiet. Mijn Phalaenopsis is nu uitgebloeid. Ik heb deze op een koele plek gezet. Wat nu verder, alleen sproeien?


Moet deze plant ook donker staan nu ? Bedankt alvast voor het antwoord. Wel verslavend hoor deze planten, heb n. Al vanaf dat ik orchideeën heb staan, lees ik op internet verschillende meningen over het knippen van phalaenopsissen als deze zijn uitgebloeid. Een veel gehoord verhaal is de bloemstengel afknippen boven het 3e oog, maar ook veel mensen spreken van helemaal wegknippen en sommige weer van helemaal niet knippen.

Is uw orchidee uitgebloeid en wilt u hem zo snel mogelijk weer in bloei krijgen? Waarschijnlijk zal uit één of meerdere van de ‘ogen’ (verdikkingen in de stengel) een nieuwe bloemstengel groeien. Om deze situatie thuis te benaderen kunt u het beste een iets ruimere sierpot gebruiken en daar een laagje grind van circa cm. Dit grind maakt u vochtig en daar zet u vervolgens de plant met pot en al op.


Het water zal gaan verdampen, wat zorgt voor een optimaal klimaat. Na de bloei kun je hem verzorgen, zodat hij weer opnieuw gaat bloeien. Knip de takjes terug net boven het derde oog en hij zal daar weer een nieuwe scheut geven met nieuwe bloemen.


Bekijk de beschikbaarheid hier. Als je orchidee uitgebloeid is, breek of knip dan de uitgebloeide tak weg. De laagste prijs op Beslist. Je orchidee gaat nu nieuwe scheuten aanmaken. Laat de plant in een warme kamer staan en blijf gewoon water en voeding geven.


Als de nieuwe scheuten ca 10cm zijn, gaat de orchidee de generatieve fase in. Daarbij wordt uit het zicht de basis gelegd voor een nieuwe bloemtak. Ook hier geldt: uitgebloeide takken op tijd verwijderen.


Afvallende bloemen veroorzaken snel verrotting op de gevoelige bladeren. Vaak groeien deze planten op de vensterbank beter dan in een kas. Ongedierte en ziekten: De al genoemde harmonicagroei en verrotting zijn de beide hoofdoorzaken voor het verlies van de plant. Vaak zijn ze zelfs goedkoper dan een bosje bloemen.


Met de juiste verzorging bloeien ze ruim weken en dat kan geen enkel bosje bloemen. Meeste mensen gooien de Phalaenopsis weg na de bloei, echter het is een vaste plant die met de juiste verzorging gewoon opnieuw zo lang gaat bloeien. Maar wat doe je dan als hij daadwerkelijk is uitgebloeid. Beste in en truus, Jullie vragen over knop val uitval bloemen.


Oorzaken kunnen bv zo’n: Te veel droogte -of juist te nat -ethyleen schade (bij naast fruitmand) plaatsen. Kortom wellicht goed om op onze fb reactie met foto te plaatsen voor meer info. In een ‘dichte’ sierpot is dit moeilijk te zien. In dat geval kun je gebruik maken van een peilstok, bijvoorbeeld een lange satéprikker. Als het stokje vochtig is, dan heeft de orchidee nog geen water nodig.


Wat moet ik doen als mijn orchidee is uitgebloeid ? Als de orchidee helemaal is uitgebloeid , knip dan de steel net boven het tweede oog (waar de bloem zat) weg. Zorg wel dat de schaar goed schoon is, om ziektes te voorkomen. Zet de orchidee op een koele plek (bijvoorbeeld de logeerkamer) en geef haar eens in de week een beetje water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts