woensdag 12 oktober 2016

Bierblikkip weber

Specialistisch advies nodig? Kies uit 2producten vanaf € 50. Laat je inspireren door ons grote aanbod Weber. Jij bepaalt hoe je betaalt. Vandaag bestel morgen in huis.


Ervaar het gemak van Wehkamp. Vergelijk ruim 2buitenkeukens. Wanneer u doorgaat met het bezoeken van onze site zonder uw cookie-instellingen te wijzigen, accepteert u gebruik van cookies zodat wij uw route kunnen traceren.


Een bierblikkip is ontzettend leuk om te maken en u maakt ook nog eens grote indruk op uw gasten. Een kip die gaar gestoomd wordt door een blikje bier of frisdrank zorgt voor een fantastische smaak. De kip wordt knapperig van buiten en heerlijk sappig van binnen. Bij de Weber Grill Academy winterworkshop leert u een volledig wintermenu maken op de barbecue.


Op deze site is het de bedoeling dat ik recepten ga plaatsen die ik lekker vind. Over het algemeen zullen dit BBQ recepten zijn omdat ik dit het leukst vind om te doen. Deze site ontleent zijn naam aan het eerste recept dat ik heb gebruikt bij het “anders” BBQen. Plaats de bierblikkip in het midden van de gril en sluit de schaal af met een deksel.


Gril de kip tot 1½ uur en draai hem af en toe om zodat de kip gelijkmatig gaar wordt. De kip is gaar als er bij het prikken in het vlees helder sap uit komt. Bereid een absolute topper van een bierblikkip. Of dien nachos op met een bak salsa in het midden, direct van de barbecue.


Kip op een bierblik, beercan chicken of bierblikkip. Een perfect recept voor de bierdrinkende barbecueer. Deze kip kan je alleen op een kolen- of een gasbarbecue met deksel en de mogelijkheid tot indirect barbecueën.


Mocht je geen blikje bier in huis hebben of je houdt niet van bier. Neem dan gerust een blikje sinas of cola. Ondertussen tuur ik naar de Weber die plagend verleidelijke aroma’s van malse kip langs mijn neus blaast. Ik heb het even opgezocht: volgens mijn woordenboek is dit een verdomd goede definitie van ‘genieten’!


En het mooie is dat deze ‘ bierblikkip ’ heel makkelijk is te maken. Bereid je voor op ongeëvenaard barbecueën, van Chicago-style pizza’s en vegetarische chili tot garnalenrolletjes met bacon. Met meer dan 2recepten en geïllustreerde, stapsgewijze instructies onthult Weber ’s Klassiekers alle geheime krachten van jouw barbecue. Keuze uit 2buitenkeukens! De laagste prijs op Beslist.


Info over weber kip op blik. Resultaten van zoekmachines! De welbekende beercan chicken of op zijn Nederlands, bierblik kip van de barbecue. Deze salade past volgens mij bij veel meer en heeft mij positief verrast! Wij leggen uit hoe je de barbecue opstart en deze kip bereidt.


Funky Beer Can Chicken, bierblikkip maar dan een beetje anders. Bij een kogelbarbecue als de weber plaats je de kip op het kolenrooster naast de brandende kolen. Ingrediënten voor personen. Het eerste dat ik ooit in mijn weber kettle heb gemaakt is Beer Can Chicken, kortweg BCC, hier ook wel bierblikkip genoem een Amerikaanse BBQ klassieker. Doordat de kip op een blik met bier staat blijft hij goed sappig.


Het volgende recept is voor één kip, maar als je er twee doet (zoals ik vandaag).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts