woensdag 11 oktober 2017

Buxus wordt geel

Hét online tuincentrum met meer dan 20. Past in elke tuin, sterke plant. Het tuincentrum dat thuisbezorgt! Een buxus met gele blaadjes verliest echter alle charme.


Door uw buxus regelmatig te bekalken en te bemesten kunnen al heel wat problemen vermeden worden.

Buxus van alle merken op beslist. Geel blad bij buxus duidt immers vaak op een gebrek aan voeding in de grond of op een te zure grond die te weinig kalk bevat, waardoor uw buxus de voedingsstoffen niet goed kan opnemen. Ook dat kan bladverkleuring en zelfs verbrandingsverschijnselen veroorzaken.


Staan de planten te nat, dan worden vooral de bladranden geel , en het blad zelf bruingroen van kleur. Zwarte vlekken bladeren buxus. Ontdekt u zwarte vlekken op de bladeren van uw buxus dan is dit in van de gevallen terug te voeren op de schimmelziekte cylindrocladium buxicoli.


Het zijn kleine buxusjes voor in de balkonbakken.

Het wortelsysteem kan namelijk buiten de pot geen water aantrekken. Vorig jaar heb ik de haag al helemaal overnieuw ingepoot, ik heb toen de struikjes in de potgrond gepoot. Weet iemand hoer dit komt?


Later bevordert deze mengeling een compacte groei en frisgroene blaadjes. Door er flink wat bloem uit te snoeien , is de kans groot dat de buxus weer gaat groeien. Van oorsprong is het een plant die uit West-Azië, het Midden- en Zuid-Europa komt.


In Nederland wordt de plant als sierheester gekweekt en veel gebruikt als afscheiding van perken in de tuin en als een plant waar een model van geknipt wordt. Is jouw buxus helemaal kaalgevreten door de rups van de buxusmot? Dan lijkt het nu misschien een hopeloos, geel gekleurd en kaal struikje. Veel mensen verwijderen de buxus of branden de plant weg.


Maar dit hoeft helemaal niet! Grote kans dat je jouw ooit zo prachtige buxus nog kan redden. Aanvankelijk de rupsen handmatig verwijder maar dat werd langzamerhand een dagtaak. Spuiten heeft ook weinig effect omdat je er slechts de kleine rupsen mee doodt.


De wortels hoeven zich dan niet meteen door die zware grond heen te worstelen. Dit onderliggende hout is grijs tot zwart verkleurd.

De sapstroom wordt verhinderd zodat verwelking onvermijdelijk is. Uiteindelijk sterven geïnfecteerde takken af. De afwatering verbeteren door drainage aan te brengen helpt. Tuinforum onderwerp: buxus wordt geel. Helaas, een week later ziet het er niet meer uit, helemaal geel , net als vorige jaren.


Bekijk alle reacties via groeninfo. Ik had na het snoeien nochtans speciale buxus -meststof gegoten over alle buxus -haagjes. Als je buxus in een pot plant, heb je een speciale potgrond voor kalkminnende planten nodig.


Dit laatste werd ook in Italië beweerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts