vrijdag 6 oktober 2017

Conifeer boom snoeien

Ook coniferenhaag inplanten. Landelijk bezorgen, Grote maat. Zoek naar boom snoeien op de nieuwe KensaQ. Een wintergroene conifeer kan uitgroeien tot het pronkstuk van de tuin.


Mits hij goed gesnoeid wordt. Snoei deze conifeer een keer in mei en in september.

Knip ook bij een jonge boom rondom een paar centimeter weg. Door dit ‘sporen’ groeit de conifeer goed dicht en wordt hij niet te breed. Snoei het liefst op een bewolkte dag om verbranding te voorkomen en snoei niet als het vriest. Wilt u een conifeer in vorm snoeien , net als een Buxus, dan kan dat ook prima. Sommige coniferen kunnen groter dan meter worden.


Dan is twee keer per jaar snoeien wel noodzakelijk. Maar wat is nu precies het geheim van een mooie compacte coniferenhaag of een strakke solitaire vorm? Graag geven wij uitleg over hoe en wanneer je coniferen het beste kunt snoeien.

Wil je coniferen snoeien ? Wanneer kunt u veel te hoge coniferen snoeien ? Het kale hout van veel coniferen loopt niet opnieuw uit. Om uw coniferen op de gewenste hoogte te krijgen is het daarom belangrijk om de coniferen te snoeien. Hoe moet je een conifeer snoeien ? Zorg er daarom altijd voor dat er groene takken aan de conifeer blijven zitten.


Conifeer snoeien met onze snoei -tips! Op deze pagina ben je aan het juiste adres! Wij geven hier handige tips voor het snoeien , onderhouden en verzorgen van een conifeer.


Zeker bij beeldbepalende bomen kan de rechter oordelen dat de boom mag blijven staan, mits hij geen onveilige situatie oplevert. Zorg dat de bomen op voldoende afstand van de erfgrens staan. Alleen een haag van Leylandcipres (Cupressocyparus leylandii) heeft voor een mooie strakke vorm wat meer snoei nodig: eens per tot weken. Om verbranding te voorkomen kan het best gesnoeid worden op een bewolkte dag.


Hoe voorkom ik bruine plekken in mijn conifeer ? Om een conifeer mooi groen te houden moet de hele plant licht opvangen. Dit geldt zowel als je de coniferen twee keer in het jaar wilt snoeien , als wanneer je dit maar één keer doet. Veel tuinbezitters krijgen er vroeg of laat mee te maken: het snoeien van hun coniferen.


De beste periode om uw coniferen te snoeien.

Het beste kunt u uw coniferen snoeien in de periode medio mei tot en met tweede week juni, zorg er in ieder geval voor dat u het uiterlijk voor juni gedaan heeft, hierna snoeien zal het groei proces van de conifeer verstoren. Tuin en tuinier tips - Snoeien Het doel van het snoeien van planten en bomen is ze mooi en gezond te houden. Je kan aan die buitenkant coniferen zetten als haag, zij zullen de bomen niet snel verdringen omdat deze veel hoger zijn.


Echter de bomen en struiken zorgen voor schaduw aan de ‘binnenzijde’ waardoor de coniferen na verloop van tijd aan die kant steeds minder groen zullen zijn. Kun je de buren dwingen hun hoog opgeschoten coniferen te snoeien ? Over de definitie van een boom. Met commentaar van NJB medewerker Frank Verstijlen. Er zijn veel soorten snoei en het is bovendien afhankelijk van wat je boom nodig heeft. Binnenkort een conifeer snoeien ? De vraag is zelfs OF je boom snoei nodig heeft.


En dat is wat ik als dokter doe, jouw boom eerst een diagnose bezorgen (consultatie bij de dokter), om jou dan te adviseren. Laat je bomen niet zomaar snoeien want bomen worden vaker kapot gesnoeid dan nodig. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.


De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts