maandag 2 oktober 2017

Kamperfoelie winterhard groenblijvend

Groenblijvende planten va € I. Bijzonderheden: groenblijvende , goed winterharde klimplant met krachtige, verhoute stengels en glanzende groene bladeren, die aan de onderkant lichter van kleur zijn. Nachtvlinders komen graag op deze kamperfoelie af. Hij stelt weinig eisen aan de bodem en vraagt verder ook weinig verzorging.


Bijna alle klimplanten zijn winterharde klimplanten. De klimop is echter kwetsbaar tijdens de groei, die kun je dan beter beschermen tegen vorst.

Bovendien trekken de bloemen van deze groenblijvende Kamperfoelie veel insecten aan. Na de bloei vormen zich kleine, donkere bessen. Een groot pluspunt van de Lonicera Henryi is dat deze zowel in de zon als in de schaduw goed gedijt. Ook stelt deze groenblijvende Kamperfoelie geen eisen aan de grondsoort.


Wil jij dat je schutting, gaaspaneel, rozenboog, pergola of muur er ook in de winter groen uitziet? Kies dan voor één of meerdere wintergroene klimplanten. Eén van onze meest populaire klimplanten die in de winter haar blad behoudt, is de klimop. Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door.


Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters.

Kamperfoelie is winterhard , maar het raadzaam jonge aanplant tegen vorst beschermen door wat mulch of compost rond de voet te strooien in de winter. Ook is het mogelijk om andere planten rond de voet van Lonicera te planten, dit beschermt de wortels tegen te felle zon (net als bij Clematis) en geeft bescherming in de winter. De bloemen van deze wintergroene kamperfoelie zijn geel-wit en in het najaar verkleuren de bladeren naar rood.


Kamperfoelie (Lonicera): sterke en gemakkelijke klimplant Kamperfoelie als klimplant kent nagenoeg iedereen, maar je kunt kamperfoelie ook tegenkomen als struikachtige plant. Zowel de klimplant als de struikkamperfoelie kun je onderscheiden in groenblijvende en bladverliezende kamperfoelies. De Kamperfoelie is goed winterhard , en kan temperaturen tot -graden Celsius goed verdragen. Het is wel aan te raden jonge aanplant bij matig tot strenge vorst af te dekken.


De Lonicera henryi is een halfwintergroene klimmende kamperfoelie. Hieronder lees je alle wat je moet weten over deze plant. Is kamperfoelie wintergroen? In tegenstelling tot de meeste andere en bekendere kamperfoelies blijft deze Lonicera henryi groen in zachte winters.


Er zijn zeer verschillende soorten en kleuren Kamperfoelie (of Lonicera), waarbij er bladhoudende (wintergroene) en (in de winter) bladverliezende soorten klimplanten zijn. In de winter zorgen ze voor permanente kleur in de vaak nogal kale tuin en voor dieren verschaft het een schuilplek. Er zijn klimplanten die steun nodig hebben, andere hechten zich zelf aan de muur of schutting. De trompetvormige, oranje tot purperrode.


Lonicera of kamperfolie is een geslacht met 2soorten groenblijvende en bladverliezende heesters en houtachtige klimplanten. Sommige klimsoorten zijn niet winterhard en hebben een koude kas nodig. Klimmende kamperfoliesoorten zijn geroemd voor hun geurende, tweelippige bloemen met een rijk palet aan kleuren.


Welke groenblijvende klimplant je kiest, hangt af van de ligging van de schutting.

De plant staat graag met de wortels in de schaduw (net als Clematis) en met de rest van de plant in de zon. Hoe meer zon de struik vangt, hoe meer bloemen erin zullen komen. Hoe meer deze klimplant in de zon staat, hoe mooier de bloei van de kamperfoelie is. Zo verzorg je de kamperfoelie.


Bij het aanplanten van de kamperfoelie raden wij aan Pokon tuinplantengrond te gebruiken. Dit zorgt voor een goede start van de groei. Wat betreft het snoeien is het raadzaam de kamperfoelie twee keer per jaar te snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts