woensdag 18 oktober 2017

Hoe verzorg je een paard

De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten.


Hoe verzorg je een paard

Verzorgingsproducten met een doel. Bestel de exclusieve lijn van MGC Derma nu in Nederland. Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website. Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen.


Bekijk direct de nieuwste Vacatures op Trovit. Je begrijpt dat dit plaatje erg afwijkt van hoe wij onze paarden tegenwoordig houden en gebruiken. Daarom moet de eigenaar een manier vinden van paarden houden ( ‘management’) dat voor het paard in onze moderne samenleving zo natuurlijk mogelijk aanvoelt.


Om helemaal zelf voor een paard te kunnen zorgen heb je wel wat ervaring nodig. Anders kun je beter eerst een tijdje op een manege meewerken of iemand anders met de verzorging van zijn paard helpen. Léonne van der Weegen, gediplomeerd paardenverzorgster: ‘Veel mensen die een paard kopen beseffen niet wat er allemaal bij komt kijken. Je moet een plek, of aparte stal, buiten de eigen stal van je paard hebben waar je haar kunt verzorgen.


Zet je paard vast zodat ze niet wegwandelt terwijl jij haar probeert te verzorgen. Draag kleding waarvan je het niet erg vindt als het vies wordt, want het verzorgen van je paard kan een erg vies werkje zijn. Het verzorgen van het paard is een belangrijke en dagelijks t. Hoe verzorg je een paard ? Soms kan het handig zijn om het paard even vast te zetten tijdens het poetsen en opzadelen, daarvoor gebruik je een halster (foto) en touw.


Hoe verzorg je een paard

Let op nooit aan een deur vastzetten! Elk paard heeft een eigen tas met borstels, deze hangt aan de dekenbeugel van de boxdeur. Een paard verzorgen is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je weet wat je wel en niet moet doen.


Als je zelf een paard bezit, heb je ook bepaalde spullen nodig om het paard te verzorgen. Om een paard te verzorgen is meer nodig. Een paard heeft dagelijkse verzorging nodig, en droge schone stal, zout om aan te likken en water en voedsel. Iedereen vraagt zich zelf wel eens af van hoe verzorg je een paard ? Als je op paardrijden zit, zal je dat waarschijnlijk wel weten. Hierna kun je met een zachte borstel de losse haren, stof en vuil eraf poetsen.


Is het lichaam van je paard goed gepoetst? Kam hierna met een borstel de manen van je paard netjes naar een kant en kam de knopen eruit. Wanneer kun je eigenlijk zeggen dat een paard oud is?


Maar zo eenvoudig ligt dat niet. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, heb je meer informatie nodig over de levensverwachting van de diersoort. Het moderne paard bestaat namelijk uit vele paard - en ponyrassen, met elk hun sterke en zwakke punten. Een belangrijk onderdeel van het verzorgen van je paard is het borstellen.


Dit is zeer goed voor de huid en hierdoor gaat je paard ook een veel schonere mooie vacht krijgen. Zorg ook regelmatig ervoor dat je grof vuil en losse haren verwijdert met een harde borstel en een roskam. Je kunt je paard ook altijd een plezier doen door hem te masseren. Ook kun je met een zachte borstel de benen en het hoofd van je paard borstelen. We poetsen ons paard elke dag, maar hoe kun je zijn ogen het beste verzorgen ? En moet je hier eigenlijk iets aan doen?


Het antwoord is ja, en wel voor één simpele reden. Ogen herstellen slecht of soms zelfs niet. Het oog van je paard heeft in principe geen dagelijkse verzorging nodig. Bij de verzorging van een oud(er) paard zijn een paar dingen extra belangrijk.


Hoe verzorg je een paard

Feline geeft je nuttige tips om een ouder paard top te kunnen verzorgen en begrijpen. Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons.


Een paard of pony verzorgen neemt veel tijd in beslag, maar is ontzettend leuk. Zelfs als je zelf geen pony hebt, maar er wel een verzorgt , moet je weten hoe hij zich gedraagt en hoe hij reageert. Het is belangrijk je paard dagelijks goed te verzorgen. Borstel hem goed en houd de hoeven mooi schoon.


Hoe verzorg je een paard

Wij raden jou een hoevenkrabber aan die lekker in de hand ligt, en waar je flink veel kracht mee kan zetten. Met de hoevenkrabber krab je de onderkant van de hoeven stevig uit. Het gedeelte dat je uitkrabt, wordt een ‘straalgroef’ genoemd. De meeste paarden vinden het fijn gepoetst te worden en het is ook een van hun natuurlijke instincten. Icarus en Unique staan vaak op de weide, geschrankt schouder aan schouder.


Met hun tanden knabbelen ze over de huid van elkaars lichaam. Doe je paard een halster om. Bind je paard nooit vast aan een deur of hek. Als je een veulen goed wil verzorgen doe je hem in de opfok. Dit houdt in minimaal jaar in een grote groep bij andere paarden.


Dus tip twee, koop een oudere pony die al ingereden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts