vrijdag 13 oktober 2017

Hoe bestrijd je mollen

Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten. Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Als de mollen zich echt niet laten verjagen, dan zit er niets anders op dan ze zelf handmatig te verwijderen.


In tuincentra kun je hiervoor speciale mollenvallen kopen die je helpen om de mol te vangen, zonder deze dood te maken.

Mollen definitief bestrijden. Het meest effectief mollen bestrijden kan met mollenvallen. Er bestaan twee soorten mollenvallen, namelijk mollenvangkokers, waarmee je de mol levend vangt in een buisvormige val om hem vervolgens elders vrij te laten, en mollenklemmen die de mol niet sparen. Bestrijden van mollen in de tuin!


Hoe en met welke middelen? Maar hoe kunnen wij deze dieren natuurvriendelijk bestrijden. Je kunt mollen bijvoorbeeld vergassen met rookbommen. De meeste mollen overleven dat niet en voor je het weet, heb je geen last meer van die vervelende molshopen in je tuin.


Wil je mollen bestrijden , zijn er een aantal dingen die je moet weten.

Voor mollen vangen met een mollenklem, is het bijvoorbeeld handig om te weten wat de hoofdgang van de mol in de tuin is en hoe je deze vindt. De hoofdgang van de mol loopt veelal tussen de leefruimte van de mol en een watervoorziening (bijvoorbeeld een sloot of vijver). Als mollen een plaag worden, moet je er iets tegen doen. Druk het midden van de molshoop zo snel mogelijk weer naar beneden zodat de pas gegraven gang weer wordt opgevuld. Hark de overgebleven aarde over het gazon.


De beste kans om mollen te vangen is in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. Daarna moet je geduld oefenen en in alle stilte wachten tot de mol zich weer aan het graven zet. Dit doe je traag en zo stil mogelijk (op kousenvoeten). Als een mol blind is, hoe nemen mollen ons dan waar? Wat komen ze onder de grond doen?


En hoe bewegen ze zich voort? Dat en nog veel meer leuke weetjes over de mol lees je in het artikel! Bekijk het filmpje en kom te weten op welke manieren je mollen kan bestrijden. Een mol in de tuin kan grote schade aanrichten door de gangen die ze graven.


Wij zetten tips en informatie op een rijtje. Haal nog meer uit je geld. Doe mee en profiteer nu nog van deze mooie deal! In één nacht kunnen ze uw gazon ruïneren.

Om de mol te vangen kunt u vervolgens één of meerdere mollenklemmen plaatsen. Maar wat is een mollenklem precies? Als je wilt dat mollen snel je tuin verlaten, schaf dan een mollenverjager aan.


Om mollen te vangen kunt u een klem gebruiken. Steek een buis in de grond en in het gat wat ontstaat, moet je de verjager plaatsen. Om de zoveel seconden produceert de verjager een trilling met een bepaalde frequentie waar mollen niet tegen kunnen.


Door een molshoop te openen en met je hand te voelen welke kant de gang op gaat. Dit is ook vaak succesvol bij mollen bestrijden. Naast mollen vangen en mollen verjagen, kun jij ook voorkomen dat dit ongedierte in jouw tuin komen.


Tuinman Matthias wist wel een manier met gelui zoals je kunt lezen in zijn antwoord. Als reactie op dit stuk kregen we een aantal andere tips binnen die we je niet willen onthouden. Ben jij ook die vervelende mollen en woelratten in je tuin beu?


Let dan goed op, want in deze aflevering geeft Stefaan je enkele tips om voorgoed van deze. Er zijn een aantal dingen die je tegen mollen kunt doen: je kunt de mol proberen te verjagen met een mollenverjager, je kunt mollenvangers gebruiken om de mol levend te vangen en elders uit te zetten, en je kunt een mollenklem gebruiken om een mollenplaag te bestrijden. Vroeger werd door boeren en mollenvangers vaak het mollen scheppen toegepast.


Hierbij is veel concentratie en geduld nodig en tevens komen mollen hierbij vaak om het leven wanneer de mol bij het uitgraven met de schep geraakt wordt. Toegevoegd na uur: Als je alleen nog maar molshopen ziet, komen op die plaatsen de mollen omhoog. Een mollenklem werkt met een plaatje dat omhoog moet worden geduwd. Stel je eerst de vraag of de molshopen in je tuin echt hinderlijk zijn voor je ze bestrijdt.


Woelratten en woelmuizen knagen aan de zachte ondergrondse plantendelen van bijvoorbeeld bloembollen, groenten en vruchtbomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts