woensdag 25 oktober 2017

Boktor geluid

Met Waterglas maakt u uw muur weer waterdicht. Voor 21:uur besteld morgen thuis! Dit is voor ons fijn, want zo is het mogelijk om een boktor te herkennen en te bestrijden, voordat het definitieve schade toebrengt aan het hout. Hoor jij een vreem niet herkenbaar geluid ? Het beestje maakt namelijk alleen geluid als deze zich beweegt, wat alleen gebeurt als het donker en stil is.


De larven van een boktor zijn echter wel aan hun geluid te herkennen. Bij vuren hout wordt echter ook het kernhout aangetast. Dit ontstaat bij het knagen aan het hout. De uitvliegopeningen van de Huisboktor zijn ongeveer mm tot mm lang en ovaalvormig.


Als je geen borend geluid hoort, maar wel vermoedt dat er boktor in het hout zit, dan is er nog een signaal waaraan je actieve boktor herkennen kunt. Als er nog actieve boktor in het hout zit, dan moet je een keer zaagsel zien liggen bij het hout. Dit zaagsel wordt ook wel boormeel genoemd.


Het bestrijden van boktor kun je dus zelf doen als je het niet erg vindt om vieze klusjes te doen en als de boktor in een klein deel in huis zit. Het betreft een zeer kort en zeer droog soort “gekraak”, zoals wanneer men dood hout afbreekt. Boktor bestrijden in huis.


Maar dit geluid is niet altijd waar te nemen. Wanneer u dit gekraak wel waarneemt, wilt u misschien lokaliseren waar de larve precies zit. Het geluid van houtinsecten lokaliseren is niet eenvoudig. Hier ziet u hoe de larve van de boktor zicht uit het hout werkt.


Geluid beter hoorbaar tijdens de zomer. In de zomer hoor je vaker het geluid van de larven van de boktor dan in de wintermaanden. Negeer geen knagend en knarsend geluid. Lig jij op een zomeravond in bed en merk je een vreemd geluid op? Dan hoor je waarschijnlijk het werk van een larve.


In de zomermaanden zijn larven het meeste actief, door de warme temperaturen. Wie heel goed luistert, kan ze misschien wel horen. De boktor is het enige soort wat geluid produceert tijdens het knagen.


Bij het aanvreten van het hout komt er boormeel vrij. Door een papiertje onder de uitvliegopening te leggen, kun je controleren of de boktorlarven nog steeds actief zijn. Dit kan duiden op een houtworm of larve van een boktor. Hoort u weleens een knagend geluid op zolder?


Houtworm en boktor bestrijding prijzen: Impregneren € - per m² Injecteren € - per m¹ Meubelstuk € 9- per stuk Trap € 16- per verdieping Gehele Verdieping € 33-Alle prijzen zijn incl. Hij vreet dan ook boorgangen in hout. Gevolg is dat houten constructies schade ondervinden van de boorgangen die de constructies verzwakken. Bij houten constructies kun je denken aan dakconstructies, meubels, vloeren, zoldervloeren en andere houten onderdelen.


Wat fijn is aan dit geluid , is dat het vrij makkelijk te herkennen valt. Een boktor is gek op zachter naaldhout zoals vuren of. Je hoort het geluid vaak voordat je naar bed gaat.


Om er zeker van te zijn dat het hier om een boktor gaat, zou je het kunnen opnemen en het geluid aan een professional kunnen laten horen. Oma weet raad met haar huismiddeltjes tegen boktor. Als jij deze huismiddeltjes toepast, heb jij binnen no-time geen boktor meer in huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts