donderdag 12 oktober 2017

Aardbeien soorten

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Aardbeien telen is één van mijn favorieten. In de loop der jaren heb ik wel een zeventigtal soorten getest en voor mezelf notities bijgehouden. Om voor u de keuze wat eenvoudiger te maken hebben wij op basis van de ervaringen van onze klanten de lekkerste aardbeienrassen voor u uitgekozen! Op dit moment kunt u gekoelde aardbeiplanten bestellen in de webshop.


Deze worden in het voorjaar uitgeleverd.

Deze aardbei is zeer slecht te bewaren en moet eigenlijk direct gegeten worden. De smaak van de aardbei te vergelijken met de echte bosaardbei, maar de productie en kwalteit is vele malen beter. De aardbeien zijn nogal zacht dus vruchtrot kan voorkomen.


De foto is een indicatie van de maat. De smaak, vorm en kleur zorgen samen voor de topervaring die Elianny heet. Vrucht: Grote, helderrode vrucht, frisse zuur-zoete smaak, kan langer bewaard worden. Honeoye, hier goed productief maar vond het niet een bijzonder lekkere aardbei , heb ik ook niet meer staan.


Elianny, lekkere aardbei , heeft ook een vast plekje in de tuin. Een heerlijk pakket met verschillende soorten aardbeien en meststof.

Botanisch gezien is de aardbei een schijnvrucht. Enkeldragende aardbeien stoppen na – weken met vruchten produceren in de zomer terwijl doordragende soorten nog doorgaan tot in de herfst. Doordragende aardbeien kweken.


Soorten aardbeien planten Alhoewel er honderden rassen zijn, wordt er bij het soort aardbei alleen onderscheid gemaakt tussen twee verschillende, namelijk de zogenaamde juni-dragers en de doordragende aardbeien. Kenmerkend voor de juni-dragers is het feit dat deze in het voorjaar ongeveer – weken lang vruchten geven. Je hebt soorten aardbeien : zomerbloeiers en doordragers. Dit betekent dat je van één plant gedurende langere tijd vruchten kunt plukken maar dit betekent ook dat het plantje wat meer zorg vraagt.


In Californië werden vooral aardbeien geteeld met een zeer harde vrucht, vergelijkbaar met een appel. Deze soort had ook veel kenmerken van de ingevoerde soorten. Soorten aardbeiplanten Aan het zelf opkweken van aardbeiplanten met aardbeienzaad kunt u beter niet beginnen. Het levert bijna nooit een bevredigend resultaat op.


Als u voor de eerste keer aardbeien gaat telen kunt u het beste aardbeienplantjes kopen. Hierbij heeft u een drietal mogelijkheden: - Opgekweekte aarbeienplantjes. Zaai- aardbeien Er zijn ook aardbeien die gezaaid kunnen worden.


Dit zijn aparte soorten met kleinere vruchten. Ze staan wat vruchtgroote betreft een beetje tussen gewone aardbeien en bosaardbeien in. Opvallend verschil is dat deze aardbeien vaak geen of weinig uitlopers maken. Oudere planten kunnen wel gescheurd worden.


Er zijn allerlei oude en nieuwe rassen, van klein tot groot, van zoet tot super sappig.

Er zijn zelfs witte en soorten die naar ananas smaken. Alle aardbeien doen het goed in een moestuinbak, zolang het maar niet van die speciale hang- of klimsoorten zijn. Grofweg kan je aardbeien in soorten verdelen: vroege, late en zogenaamde doordragers.


Maar waar de cultuuraardbei een kruising is tussen soorten , is de bosaardbei een botanische soort. De bosaardbei wordt ook wel kleine bosaardbei genoem ter onderscheid van de grote bosaardbei (Fragaria moschata).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts